Ulaganje u materijalizaciju (NASDAQ: MTLS)

Materijalizirati (NYSE: MTLS) jedna je od najvećih i najuglednijih tvrtki u sektoru 3D ispisa. Osnovana 1990. godine, tvrtka je tijekom godina postala pionirom niza različitih tehnologija i metoda koje su postale industrijski standardi. Kako je 3D tisak postajao sve sofisticiraniji, industrije od svemirske do arhitekture postupno se sve više oslanjaju na tvrtke poput Materialize za proizvodnju jeftinih visokokvalitetnih proizvoda. Materialize je u dobrom položaju da iskoristi kontinuiranu revoluciju 3D ispisa koja se danas viđa u različitim sektorima gospodarstva.

Što je materijalizirati (MTLS)?

3D ispis, također poznat kao aditivna proizvodnja, postupak je unosa računalno generiranih dizajna u softver, što zauzvrat vodi stroj da dodaje sloj po sloj materijala kako bi stvorio trodimenzionalne objekte. Prednosti 3D ispisa u odnosu na tradicionalnu proizvodnju uključuju povećanu sposobnost prilagođavanja proizvoda, veću slobodu dizajna, brže rokove izrade i manje problema s lancem opskrbe zbog digitalizacije svih aspekata procesa. Trenutna globalna prerađivačka industrija vrijedi oko 12,8 bilijuna dolara. Od toga je 3D ispis uspio zauzeti samo manje od 0,1% tržišnog udjela.

Sa sjedištem u Belgiji s podružnicama širom svijeta, Materialize posjeduje i upravlja 175 3D printera u 18 različitih zemalja. Njihovih 1.900 zaposlenika osigurava da je tvrtka u mogućnosti pružiti prilagođena rješenja koja udovoljavaju raznim potrebama kupaca. Materialize klijentima nudi rješenja kroz tri različita poslovna toka. Njihov prvi tok je softver, koji tvrtkama pruža potrebnu tehnologiju za vlastito stvaranje 3D tiskanih proizvoda na vlastitim 3D printerima. Ovaj softver omogućava klijentima da upravljaju i kontroliraju postupak ispisa kako bi osigurali ispunjavanje najviših standarda kvalitete tijekom cijelog postupka, od dizajna pa sve do ispisa. Kompatibilnim s većinom 3D pisača, softver tvrtke Materialise stvorio je ekosustav koji je prilagođen korisniku i koji može maksimizirati učinkovitost. Proizvođači originalne opreme (OEM-ovi) 3D pisača kao što su HP, Nikon i Essentium svi su surađivali s tvrtkom Materalise kako bi osigurali da softver nesmetano radi na njihovim strojevima.

Druga je struja medicinska koja omogućava klijentima u medicinskom području pružanje tretmana prilagođenih svakom jedinstvenom pacijentu pomoću prilagođenih tiskanih i dizajniranih alata za vizualizaciju, implantata ili čak kirurških alata. Najveća baza kupaca za ovaj tok uključuju bolnice, istraživačke institute i proizvođače medicinskih uređaja. Primjeri ovog rada uključuju partnerstvo s Henry Fordom Health Systems 3D ispis 1.000 srca. Koristeći softver Materialize, liječnici su uspjeli razviti trodimenzionalni model organa kako bi isplanirali detaljnu strategiju prije medicinskih postupaka koje tradicionalni snimci ne mogu pružiti. To je povoljno jer omogućuje dublje razumijevanje okolnosti specifičnih za pacijenta i kao rezultat toga, smanjuje potrebu za invazivnim kirurškim zahvatima.

Posljednji tok je proizvodnja, koja omogućava klijentima da rade s Materializeom na razvoju dizajna i korištenju Materialiseovih objekata za stvaranje proizvoda. Uz jednu od najvećih tvornica 3D tiska na svijetu, klijenti imaju pristup 20 različitih materijala i 15 različitih vrsta završnih obloga. Jednom kada se odluči za dizajn, tvrtka će raditi s klijentima na prototipovima i osigurati zadovoljstvo prije pokretanja masovne proizvodnje. Partneri u proizvodnom toku uključuju Microsoft, Airbus i Panasonic.

Zašto se Materijalizira (MTLS) Materija?

Iako je posljednjih godina porastao broj tvrtki kojima se trguje u sektoru 3D tiska, jedinstveni poslovni model tvrtke Materialise pomaže ga izdvojiti od konkurencije. Tri zasebne poslovne linije tvrtke služe raznim kupcima. Kroz ova tri različita izvora prihoda tvrtka je vrlo raznolika u usporedbi s drugim tvrtkama za 3D tisak koje se usredotočuju na jedno ili dva nišna područja. Kao rezultat diverzifikacije Materialisea, rizici i utjecaji potencijalnih padova u bilo kojoj industriji u kojoj posluju znatno su smanjeni.

Uz diverzifikaciju usluga, raznolikost metoda koje Materialize koristi također je još jedna prednost koju ima u odnosu na konkurenciju. Iako druge tvrtke ovise o odabranih nekoliko vrsta tehnologija 3D ispisa za sve svoje proizvode i usluge, Materialize je uspio inovirati i eksperimentirati s raznim metodama. Stereolitografija, laseri koji prolaze, modeliranje taloženog taloženja i tehnologija PolyJet su sve različite metode 3D ispisa kompatibilne sa softverom Materialize. Kao rezultat ove kompatibilnosti mogu se odabrati različite metode i materijali ovisno o potrebama klijenata, što omogućava veću prilagodbu i na kraju, kvalitetnije proizvode.

Materijalizirati (MTLS) Izgledi

Zbog njihovog desetljeća iskustva, Materialize je postao industrijski standard za mnoge proizvođače 3D pisača. Iz tog razloga, tvrtka je u dobroj poziciji za brzi rast kako se sektor više uspostavlja. Kao što je prethodno spomenuto, samo 0,1% proizvodnje trenutno koristi postupak 3D ispisa. Kao tvorac industrijskog softvera za 3D printere, stopa rasta tvrtke trebala bi ostati dosljedna sve dok se sektor u cjelini nastavlja širiti.

Materialize je u stanju zadržati mjesto na vrhu industrije 3D ispisa, velikim dijelom zahvaljujući svojoj inovativnosti i mogućnosti ulaska u nove sektore. Na primjer, ulaganje u Ditto, internetsku uslugu isprobavanja naočala, mnogi su investitori proglasili primjerom sposobnosti Materialise da prilagodi postojeće tehnologije za rješavanje suvremenih problema. Strateška ulaganja i partnerstva poput ovog pokazuju da će biti sve više i više tržišta na koja će tehnologija 3D ispisa postati sve veći i široko prihvaćen.

Gdje kupiti Materijalizirati (MTLS) Dionice

Posrednik kojeg preporučujemo je Firstrade.


Firstrade je vodeća internetska brokerska tvrtka koja nudi čitav niz investicijskih proizvoda i alata osmišljenih kako bi pomogla investitorima poput vas da preuzmu kontrolu nad svojom financijskom budućnošću. Od svog osnutka 1985. godine Firstrade se zalaže za pružanje usluga visoke vrijednosti i kvalitete.

Kombinirajući vlasničku tehnologiju trgovanja, izuzetno intuitivno korisničko sučelje, izvanrednu korisničku uslugu i mobilne aplikacije, Firstrade nudi cjelovito rješenje za sve vaše potrebe ulaganja.  Firstrade član je FINRE / SIPC-a.

Ulaganje u materijalizaciju (NASDAQ: MTLS) Ulaganje u materijalizaciju (NASDAQ: MTLS) Ulaganje u materijalizaciju (NASDAQ: MTLS)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za burzovne mešetare uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za burzovne mešetare uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za burzovne mešetare uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

Naknade

Nulta komisija

Naknade

Nulta komisija

Naknade

Nulta komisija

Minimum računa

Nijedna

Minimum računa

100 dolara

Minimum računa

Nijedna

Promocije

Besplatne dionice *

* Pojedinosti potražite na web mjestu.

Promocije

Nijedna

Promocija

Nijedna

Sažetak

S tri desetljeća iskustva, softverska, medicinska i materijalna rješenja tvrtke Materialise čine je industrijskim zamahom. Iako je tvrtka posljednjih godina već pokazala impresivan rast, moglo bi se tvrditi da je sektor 3D ispisa još uvijek u povojima. Kako se ovaj tip proizvodnog procesa sve više prihvaća, Materialize je vrlo dobro pozicioniran za proširivanje i ulazak u nove sektore u kojima bi se ta tehnologija mogla primijeniti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map