Mi az a Robo-Advisor?

Akár forex piacon, akár tőzsdén kereskedik, vagy bármilyen más befektetési portfólióval rendelkezik, eljöhet az az idő, amikor olyan szakértői szolgáltatás segítségére van szüksége, amely számos kulcsfontosságú feladat elvégzésében segíthet. Ahol korábban ez portfóliókezelő vagy pénzügyi tanácsadó munkája lehetett, a mai digitális korban ennek a segítségnek a nagy részét egy robo-tanácsadó nyújthatja. Itt megvizsgáljuk ezt a viszonylag új, gyorsan fejlődő szolgáltatást, hogy segítsünk megismerni, pontosan mi is ez, és hogyan válhat kereskedési útjának kulcsfontosságú részévé.

Mit csinál egy Robo-tanácsadó?

A legegyszerűbben kifejezve: a robo-advisor olyan digitális platform vagy szoftver, amely számos szolgáltatást nyújt a portfólió legjobb kezeléséhez. Nagyon gyakran a robot-tanácsadó által nyújtott szolgáltatások teljesen automatizáltak, és egyáltalán nem igényelnek emberi interakciót. A robo-tanácsadó általában számos fejlett szoftvert és számítógépes algoritmust alkalmaz, hogy hatékonyan kezelje portfólióját.

A top-robo tanácsadókkal sok befektetői fő célt figyelembe vehet, és a szoftver ezt követően felhasználhatja ezeket az Ön által szolgáltatott adatokat automatizált szolgáltatások széles skálájának biztosításában, amelyek segítenek befektetési céljainak elérésében. A robo-tanácsadóra számos más kifejezés is hivatkozhat, például automatizált befektetési menedzsment, digitális portfólió-tanácsadók és más hasonló kifejezések, amelyek utalnak az ilyen típusú automatizált szolgáltatások iránti megnövekedett keresletre.

Robo-tanácsadó által nyújtott szolgáltatások

Az Ön által használt robo-tanácsadó általános célja hasonló lehet. Ennek célja a pénzügyi menedzsment szolgáltatások teljes körű automatizálása, és a digitális platformok és szoftverek segítségével a befektetési célok és a stratégia összehangolása. Van néhány közös szolgáltatás, amelyeket a legtöbb robo-tanácsadónál talál.

Portfólió kiegyenlítése: A fő tanács, amelyet a robo-tanácsadók többségének középpontjában talál, a portfólió-egyensúlyozás. Ez történhet automatikusan, vagy meghatározott rendes időpontokban, például negyedévente vagy kétévente. Ez a folyamat gyakran teljesen automatizált a szoftverek segítségével, és gyakran folyamatosan nyomon követhető annak biztosítása érdekében, hogy portfóliója megtartsa a beállított egyensúlyt a saját választott kockázati profiljától és befektetési vágyától függően..

Röviden, a rendszeres portfólió-egyensúlyozás biztosítja, hogy befektetései a lehető legoptimalizáltabbak maradjanak a piaci körülményektől és a beállítható paraméterektől függően.

Adókezelés: A Robo-tanácsadók gyakran adóbevétel-beszedést és egyéb adókezelési eszközöket is nyújtanak, amelyek segíthetnek a befektetési portfólióból származó tőkenyereség-adó és egyéb adókötelezettségek leghatékonyabb kezelésében..

Egyéb szolgáltatások: A választott robo-tanácsadótól függően számos más pénzügyi tervezési eszköz áll rendelkezésre, valamint néhány hibrid szolgáltatás, amelyek bizonyos helyzetekben emberi konzultációt nyújthatnak pénzügyi szakértőkkel.

Ahogy a robo-tanácsadó ipar folyamatosan növekszik és fejlődik, úgy nőnek az Önnek, mint kereskedőnek nyújtott szolgáltatások is.

Hogyan különbözik a hagyományos tanácsadótól?

A Robo-tanácsadók forradalmasítják az ágazatot. Míg vannak megvitatandó előnyök és hátrányok, a robo-tanácsadó használatának valóban két fő különbségkategóriája van, összehasonlítva a hagyományos emberi tanácsadói módszerrel.


A hozzáférhetőség az első legfontosabb különbség. Ahol egy emberi tanácsadónak rendelkezésre állási ideje, irodai ideje és más ügyfelei lesznek meghatározva az adott idő alatt történő kezelésre, a robo-tanácsadó általában rendelkezésre áll a nap 24 órájában, a hét minden napján. Nem kell hívni, nem kell találkozni, egyszerűen csak néhány gombnyomásra kell kattintania, és a kérése teljesíthető. Egy másik példa arra, hogy ez a hozzáférhetőség mennyire ragyog át, amikor a rendszeres portfólió-egyensúlyozás fő robo-advisor funkcióját használja. Hagyományos tanácsadóval ez nehézkes, időigényes tevékenység lehet, amelynek vége lehet, hogy nagyszámú olyan díj kerül felszámításra, amely korlátozhatja a fejedelmet. A robo-tanácsadók automatizált jellege megszünteti ezeket a nehézségeket.

A második kulcsfontosságú terület, ahol valóban észrevehet különbséget a robo-tanácsadó használata során, a költség. Ezeket a robo-tanácsadók használata jelentősen csökkenti. Bár van néhány kulcsfontosságú jellemző, amelyet egy hagyományos személyes tanácsadó nyújthat, általánosan elfogadott, hogy a robo-tanácsadók ár-érték arányú alternatívát mutattak be, amely játékváltó volt.

A Robo-Advisor költségei

Megemlítettük a költségeket. Amint a robo-tanácsadók piaca folyamatosan bővül, egyre több szolgáltatás versenyez a piacon, ami a költségeket folyamatosan versenyképesebbé teszi. Jellemzően azonban 0,25% és 0,5% közötti éves kezelési díjra számíthat a fő robo-tanácsadóktól. Ez jelentős költségcsökkenést jelent a hagyományos portfóliókezelési szolgáltatással szemben.

Ezenkívül a tranzakciós díjakat általában a robo-tanácsadók mentesítik. Ez azt jelenti, hogy a portfólió-kiegyensúlyozási folyamat során eszközvásárlás és -értékesítés általában ingyenesen történik. Ez nem lenne így egy hagyományos szolgáltatás esetében sem, ahol valószínűleg jutalékot és egyéb tranzakciós díjat fizetne. Összességében a robo-tanácsadói költségek továbbra is nagyon alacsonyak. A robo-tanácsadói szolgáltatások többségénél általában nincs szükség fiókminimumra, mivel ez lehet egy emberi szolgálat esetében is.

Ki a megfelelő Robo-tanácsadó?

A robo-tanácsadó a helyzetétől függően számos esetben tökéletes lehet az Ön számára. Íme néhány tipikus eset, amikor egy robo-tanácsadó lehet az ideális megoldás.

Kezdés: A robo-tanácsadó nagyszerű, ha most kezdi az iparágat. A tanulási görbe nagy részét eltávolíthatja, ha hagyja, hogy a szoftver elvégezze az összes munkát a megadott paramétereken belül.

Hands-off megközelítés: Ha helyzete nem összetett, és örömmel távoli megközelítést alkalmaz a portfóliójával és a benne lévő eszközökkel kapcsolatban, akkor a robo-tanácsadó tökéletes lehet az Ön számára.

Alacsony költségű: Ha alacsonyabb a portfólióértéke, de mégis segítséget szeretne igénybe venni, vagy ha befektetéseit szeretné kezelni, de a lehető legolcsóbb, leghatékonyabb módon, akkor a robo-advisor ismét olyan megoldás, amely megfelel ezeket az igényeket.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map