A vagyongazdálkodás újragondolása: A technológia hogyan alakítja a beruházások kezelésének módját

Hagyományosan a vagyonkezelés emberi alapú szakmai szolgáltatás volt, amely pénzügyi és befektetési tanácsadást nyújt a magas vagyon vagy az ultra vagyon kategóriájú ügyfeleknek. Mivel a vagyongazdálkodási ipar jövedelmezővé válik az ügyfeleknek felszámított egy meghatározott díja miatt; az innovatív technológia bevezetése ellenére a befektetési tanácsok továbbra is a gazdagok számára állnak rendelkezésre, és mások elől elzárva vannak. A jómódúak rendelkezésére álló eszközök azonban a nem vagyonos ügyfelek számára is hozzáférhetőbbé válnak.

A vagyonkezelés megfelel a technológiának 

Az egész pénzügyi szolgáltatási ágazatot megrendítette a technológiai forradalom, amely viszont formálta a világot. Vagyonkezelés 2020-ban ez alól a trend alól sem kivétel. A Fintech feltalálta a befektetési menedzsment helyzetét a Big Data, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás beépítésével a portfóliók optimalizálása, a kockázatok mérséklése és a befektetési lehetőségek értékelése érdekében..

A Fintech vállalatok alkalmazkodóvá és figyelmessé váltak az új generációs befektetők igényeivel szemben. Az ezredfordulók összességében könnyű, pontos és rugalmas hozzáférést követelnek életük minden vonatkozásával kapcsolatos információkhoz. Megállapították, hogy a tehetős évezredek egyre kényelmesebbé teszik a pénz kezeléséhez szükséges technológiát. A mobilalkalmazások, a Robo-tanácsadók és az AI-eszközök nagyobb mértékű ellenőrzést biztosítanak, mint a hagyományos pénzügyi irányítási módszerek.

Technológia működés közben: A beruházások kezelése intelligenciával 

A fintech megjelenése forradalmasította, javította és automatizálta a pénzügyi szolgáltatások nyújtását. Globális beruházások a pénzügyi technológiába a vállalkozások az elmúlt évtizedben meghaladták a 100 milliárd dollárt.

A vagyongazdálkodás újragondolása: A technológia hogyan alakítja a beruházások kezelésének módját

Robo-tanácsadók 

A mesterséges intelligencia elterjedése átalakította a pénzügyi tanácsadók kapcsolatát az ügyfelekkel. Az ipar már régóta számított a pénzügyi tanácsadói modell megzavarására. A 80-as és 90-es évek utat engedtek az online kereskedelemnek, a 21. század pedig Robo-tanácsadókat hozott számunkra – vagyis a számítógép által létrehozott befektetési platformot, amely kibővített, algoritmusok által vezérelt pénzügyi tervezési szolgáltatásokat nyújt, kevés emberi erőforrással. A Robo-befektetők által kezelt globális eszközök 2020-tól közel 1.1 billió dollárt tettek ki – és várhatóan éves szinten 25,6% -kal fog növekedni (Statista).

Általában egy Robo-tanácsadó valamilyen felmérés útján gyűjti az egyének pénzügyi adatait, és az információkat tanácsadásra és az ügyfelek automatikus befektetésére használja fel. Ezen automatizált szolgáltatások legjobbja egyszerű fiókbeállítást, céltervezést, portfóliókezelést, biztonsági funkciókat és természetesen alacsony díjakat kínál.

Vagyonkezelő alkalmazások 

A mobil portfóliókezelő alkalmazások információkat és a szükséges eszközöket nyújtanak a befektetések kezeléséhez a munkahelyi nyugdíjaktól az ISA és a személyes tőkeig. Számos alkalmazás képes szinkronizálni meglévő fiókjaival – teljesen ingyenes.

ARQ, például a mesterséges intelligencia segítségével összekapcsolja a befektetéseket és adatokat generál, hogy a felhasználók számára hasznos betekintést nyújtson a portfólióik teljesítményére. Elkötelezettek az átláthatóság iránt, mivel pontszámokat adnak arról, hogy mi számít valójában jó éves teljesítménynek, és hogy a felhasználók által fizetett díjak túl magasak-e. Az elfogulatlan elemzések számos mutatót jelenítenek meg a befektetések másokhoz viszonyított értékének bemutatására.

A vagyongazdálkodás újragondolása: A technológia hogyan alakítja a beruházások kezelésének módját


A 2017-ben alapított Wealthsimple egyértelmű háromszintű befektetési stratégiát kínál a felhasználó „kockázati profiljától” függően – konzervatív, kiegyensúlyozott vagy növekedési. A mögöttes előfeltevés Vagyon egyszerű befektetni a pénzét a teljes tőzsdére; az egyetlen vállalat részvényeivel szemben hosszú távú gyakorlati befektetési stratégia indukálása.

A Wealthsimple-fiók egyszerű beállítása az alkalmazásban. Töltse ki az űrlapot, válassza ki a kockázatát, és adja hozzá a befektetni kívánt összeget. Az algoritmus feldolgozza az adatait, és egy portfólió és személyre szabott irányítópult jelenik meg, amely bemutatja a részvények valós idejű teljesítményét.

A vizuális befektető számára, Személyes tőke egy olyan alkalmazás, amely lehetővé teszi a költségvetés és a befektetések nyomon követését grafikonok eszközosztály vagy befektetési számla szerinti megjelenítésével – ezáltal könnyen olvasható, nyomon követhető és kezelhető a portfólió. A felület hihetetlenül intuitív, és a látvány reaktív laptopon, táblagépen, asztali számítógépen és mobilon.

A vagyongazdálkodás újragondolása: A technológia hogyan alakítja a beruházások kezelésének módját

Míg több mondanivaló van más alkalmazások költségvetési funkcióiról, a Personal Capital elsősorban a pénzügyi összesítő – összes fiókjának egyetlen platformon történő összefogása. Az eszköz a kockázattűrés, a célok és az időkeret meghatározásával kezdődik, és portfóliót generál azáltal, hogy diverzifikálás céljából több eszközosztályba fektet be. El kell mondani, hogy a magas, 0,89% -os díjakat ellensúlyozza a Personal Capitals emberközeli befektetési menedzsment szolgáltatása.

A vagyonkezelő cégek magukévá teszik a technológiát 

Azok a vagyonkezelő cégek, amelyek aktívan magukévá teszik a pénzügyi technológiai eszközöket – miközben fenntartják emberi erőforrásaikat a befektetők eligazodásának elősegítésében az egyre összetettebb pénzügyi infrastruktúrában – nagyobb valószínűséggel növekednek.

A vagyonkezelők 45% -a azt mondta, hogy a technológiából származó pénzügyi információk és az AI segítségével végzett adatelemzés segítenek finomítani az ügyfeleknek nyújtott tanácsokat (PwC). 36% egyetértett abban, hogy ügyfeleik tisztán láthatják befektetéseiket az AI-val.

A Cred B2B platform átfogja az AI-t, hogy megváltoztassa a pénzügyi intézmények befektetési tanácsadásba való bevonásának és bevonásának módját. A Barclay-alapú vállalat segít a pénzintézeteknek az átváltási arány, az elkötelezettség és a kezelt eszközök növelésében. A Cred adatplatformját használó vagyonkezelő cégek segítenek abban, hogy ügyfél-adataikat kapcsolatok kiépítéséhez és a megfelelő pénzügyi termékek megfelelő időben történő kínálásához használják fel – növelve a hatékonyságot a cég és az egyéni ügyfelek számára.

Az AdviceRobo egy szoftver, amely a vagyonkezelőket segíti elő prediktív kockázati szolgáltatások nyújtásával AI segítségével viselkedési adatokat generálni.

A vagyongazdálkodás újragondolása: A technológia hogyan alakítja a beruházások kezelésének módját

Segítséget nyújtanak a pénzintézeteknek azáltal, hogy online interjúk segítségével pszichográfiai kreditértékeket adnak, amelyek mérik az emberek pénzügyi attitűdjét, motivációit és viselkedését. A részletes jelentések a vagyonkezelőknek mélyebb betekintést engednek ügyfeleik pénzügyi helyzetébe – lehetővé téve számukra az ügyfelek portfóliójának optimalizálását.

A Big Data felhalmozódása azt jelenti, hogy a vagyonkezelők rendelkezésére álló ügyfélinformációk száma folyamatosan növekszik – vagyis mindig van hely a tanácsok optimalizálására.

Morgan Stanley Online lehetővé teszi az ügyfélfiókok CRM-en keresztüli elérését, amely zökkenőmentesen betáplálható több pénzügyi tervező szoftverbe – amelyet tanácsadók és ügyfelek egyaránt megtekinthetnek.

A technológia melegen üdvözölte a „mi lenne, ha” forgatókönyvek értékelését. A magas nettó vagyonnal rendelkező személyek könnyedén használhatják a Morgan Stanley Online szolgáltatást, hogy konzultáció nélkül lássák a kiadások közvetlen hatását vagy megvalósíthatóságát. A felhasználó kiadási és befektetési döntése tanácsadójához kapcsolódik – akit figyelmeztetni fogunk, amikor az ügyfél érdeklődik.

A vagyongazdálkodási vezetők közül 10-ből 8 tekintette a technológiát jelentős tényezőnek a piaci részesedés megszerzésében (Deloitte). A befektetéskezelés jövője nagyrészt a technológia fejlődésén alapszik. A fintech innovációi megszabadították a tanácsadókat a hétköznapi feladatoktól, így több időt tölthetnek az egyedi ügyfelek alapján történő konkrét betekintéssel.

A technológiának egyértelműen szerepe van az ügyfelek és tanácsadók közötti kommunikációs folyamatokban, a befektetők portfóliójuk kezelésében és nyomon követésében, valamint az adatok gyűjtésében és felhasználásában. Mindez tovább alakítja a befektetések kezelésének módját.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map