Evolúció a tőkepiacokon – gondolatvezetők

Tól től a hagyományos magán saját tőke vagy adósság nak nek Kevésbé hagyományos közösségi finanszírozás. A a legtöbb friss tokenisizálás módszer van a következő lépés ban ben a evolúció nak,-nek a főváros piacokon.

Az ICO token kibocsátói gyakran nyilvános ígéreteket tettek a tokenjük jövőbeli értékének növekedésével kapcsolatban. Az ilyen követelések értékpapírok előmozdításának minősülnek a szabályozók szerint. Voltak olyan esetek, amikor az ICO-k nyilvánvalóan figyelmen kívül hagyták ütemtervvel kapcsolatos kötelezettségvállalásaikat. Körülbelül ugyanabban az időben, amikor néhány rossz ICO-alma leesett, és a szabályozási ellenőrzés fokozódott, az STO vagy az ötleteket kínáló biztonsági token hangos lett, mivel az ICO-ipar természetes folytatása.

Az STO-knak valóban több jogi értelme van, de sokkal kevesebb a kiskereskedelem. Végül elmúltak azok az idők, amikor több száz milliót gyűjtöttek egy fehér könyv ötletére. De ez a cikk szerzőjének állítása – ez nem jelenti azt, hogy az összes ICO meghalt. Még mindig előfordulhatnak olyan okok, amelyek okos szerződéses tokennel jelennek meg.

Ha azonban nincs kínálatban semmilyen segédprogram vagy szolgáltatás, akkor valószínűleg jövőbeni nyereség-terjesztés vagy egyenesen a vállalati jogok gyakorlása lesz. Más szóval – értékpapír.

Az értékpapír egy jogilag meghatározott pénzügyi eszköz, amely kereskedhető vagy cserélhető. A jogi meghatározás azonban joghatóságonként változik. A fő kategóriák a tőke vagy az adósság, vagy ezek származékai. Az értékpapírokat kibocsátó ajánlja fel. Az értékpapír elsődleges felajánlása ma vagy tömeges finanszírozással, magántőzsdei kibocsátással vagy teljes ged nyilvános tájékoztató felajánlással történhet. Az összeg és joghatóság függvényében bármelyik opció egy értékpapír kibocsátását jelentené.

A tokenizált értékpapír az ICO gyakorlatának és a meglévő értékpapír-törvényeknek egyaránt előnyeit kínálja. Egyrészt az STO betű szerint betartja a törvényeket. Másrészt az STO hasonló ígéretet kínál az azonnali (vagy késedelmes, ha a törvény által előírt zárolási időszakok esetén késik) likviditásról.

A mai napig (2019 április) nincsenek „értékpapír-token-tőzsdék”. De van néhány olyan kezdeményezés, amelynek célja a szabályozott engedély megszerzése a módosított értékpapír-eszközosztály – értékpapír-tokenek – értékpapír-cseréjének lebonyolítására. A biztonsági tokenek cseréjének lehetséges módja a tulajdonjog-átruházási ügynökök, például a Fintelum által biztosított OTC-asztal. Bővebben lásd alább.

A fő különbség, amely megkülönbözteti a biztonsági tokent a nem token értékpapíroktól, az a tényleges blockchain szempont. Most helyette, vagy inkább a szabályozási követelmények mellett, például a tanúsítványok, részvények, kötvények és kötvények nyilvántartásba vétele mellett, intelligens szerződést bocsátanak ki, amely a kibocsátott értékpapír bejegyzett jogait és kötelezettségeit képviseli, míg a bemutatóra szóló értékpapírokat a leghatékonyabban lehet tokenizálni.

A befektetők vagy az STO résztvevői általában kriptovaluta felhasználók, de nem feltétlenül. Az STO gyakorlata folytatja az ICO ipar által kitűzött utat a kriptovaluta használatának eseteinek meghatározásakor. Az STO ajánlata nem annyira demokratikus, mint az ICO volt. A biztonsági tokenek felajánlása sokkal kevésbé súrlódó, mint a segédprogram-tokeneknél szokott lenni.

Ma az STO potenciális vásárlójának le kell küzdenie a terhes KYC / AML előállítási folyamatot, hogy megfeleljen az értékpapír értékesítésének. És gyakran megpróbálja biztosítani a lehetetlent – az akkreditált, kifinomult vagy professzionális befektetői státuszt. A joghatóságtól és a projektkínálattól függően a fájdalom szintje változhat. Éppen ezért egy STO-kibocsátónak vonzó ajánlatot kell tartalmaznia az asztalon ahhoz, hogy vonzza a befektetőket.

Biztonság jelképes vagy tokenizált értékpapír?

Fontos megjegyzésként, hogy ne tévesszük össze a két fogalmat, amelyeket Noelle Acheson jól közzétett darabjában [mfn]https://www.coindesk.com/security-tokens-vs-tokenized-securities-its-more-than-semantics[/ mfn]. A biztonsági tokenek a jelen cikkünk tárgyát képezik. Míg a tokenizált értékpapírok egy már létező értékpapír jelképes reprezentációját jelentik. Például egy Apple részvény tokenizálható és külön tőzsdén forgalmazható, mint az eredeti részvény (pl .: APPL ticker, a New York-i tőzsdén kereskednek). Bár kérdéses, de úgy tűnik, hogy próbálkoznak olyan tokenek felsorolásával, amelyek állítólag egy Apple részvényt képviselnek.

Ez egy 5 részes sorozat 4. része.

Kattintson ide az 1. részhez,


Kattintson ide a 2. részért,

Kattintson ide a 3. részért

Kattintson ide az 5. rész elolvasásához

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map