STO-k és közösségi finanszírozás, ICO-k és IEO-k – gondolatvezetők

Közösségi finanszírozás és az ICO a lépés ban ben evolúció nak,-nek főváros piacokon

Az ICO rövidítése rövidítéssel „kezdeti érmefelajánlás”. De a gyakorlat a tömeges finanszírozás néven ismert kis tőkefinanszírozási módszerből fakad.

2009-ben a Kickstarter nevű amerikai cég elindította és ma is sikeresen támogatja a kreatív ötletek és termékek finanszírozását. Az ötlet egy olyan termék előzetes eladása, amelyet egy kreatív csapat vállal, hogy kifejleszt vagy tömegtermelést készít és támogatóinak szállít. A gyakorlatnak még a kezdetekor nem volt egyértelmű jogi alapja. Csak három évvel később, 2012-ben módosították az Egyesült Államok törvényét a kis tőkefinanszírozáshoz való könnyebb hozzáférés új gyakorlatának szabályozása érdekében, a Jumpstart a mi üzleti startupjainkról (JOBS) törvény elfogadásával [mfn].https://www.sec.gov/spotlight/jobs-act.shtml[/ mfn].

Ehhez hasonlóan az ICO-jelenség is kibontakozott a növekvő kriptográfiai közösségből. Az első ICO-t széles körben elfogadták 2013-ban a Mastercoin blockchain projektnek. Ez az első kriptográfiai crowdfunding-esetként választotta ki magát. Az ötlet az volt, hogy egy blokklánc érmét / tokent előre értékesítenek, mint olyan szolgáltatást, amelynek a csapat a jövőbeni fejlesztését ígérte. A projekt iránti érdeklődés megvásárlásához bitcoin kriptovalutában lehetett fizetni. Hirtelen új gyakorlat született.

A kriptovaluták új felhasználási esetét hamisították és gyorsan kezdtek kibontakozni. 2017-re nemcsak sok új kriptovaluta jelent meg, hanem több száz ICO-projekt is volt,

szolgáltatásaik előértékesítése, gyakran, de nem kizárólag blockchain alapú üzleti alkalmazások. Valójában a finanszírozás kevésbé korlátozó módon történő összegyűjtése volt a gyakorlat elsődleges célja. Egy token eladása a projekt iránti érdeklődésként, amely valamilyen haszonnal vagy reprezentációval rendelkezett. Ezért az új kifejezés – segédeszköz token.

A definíció szerint egy ködös segédeszközbe történő befektetés (jellemzően az Ethereum EIP-20, más néven ERC-20-kompatibilis) nagyon laza jogi kötelezettséget vállalt, csak azokat, amelyeket a kibocsátó szervezet vállalt. A befektetés nem részvényvásárlás volt, nem pedig kölcsön, inkább önkéntes hozzájárulás. A vonzerő szinte azonnali likviditást jelentett az újonnan verett token számára. A kezdeti felajánlás után egy fortyogó másodlagos piac alakult ki, és minden résztvevő számára könnyű be- és kilépést kínált. A token eladása egy nem létező, mégis szolgáltatás ígéretét adta el, amely nem különbözik a hosszú tengeri utak felfedezésének korától.

Hasonlóképpen, a 17. század eleje bevezette az első állandó részvénytársaság formát, ahol a részvénybe történő befektetést nem kellett visszafizetni, hanem tőzsdén lehetett kereskedni. [mfn]https://en.wikipedia.org/wiki/East_India_Company[/ mfn]

A kriptográfiai befektetési gyakorlat az ICO projektek hullámává vált, és 2017-ben érte el a csúcspontját. Így sok kezdő és többnyire fehér könyv ötletet finanszíroztak. A legtöbb valós projekt volt. Néhány rossz alma volt. De az ICO legvonzóbb szempontja a beruházások megtérülése volt. Egy forrás szerint a megtérülés meghaladta a tízszeresét, még akkor is, ha a nyertesbe és a vesztesbe egyaránt befektetett a 2017-es évben. Az egész iparág meredek felfelé irányuló nyomáson volt, az intézményi szektor erős érdeklődés mellett. Ilyen hozamok a szokásos kereskedési környezetben példátlanok. Vagyonokat készítettek és vesztettek el.

A 2017-2018-as esztendő az ICO hype kibontakozásával vonult be a történelembe. A csúcspontja több, egyszerre bekövetkezett nagy esemény volt. Az egyik a Bitcoin blockchain elágazása és az azt követő orrmerülés volt a legtöbb kriptovaluta érték. Voltak más figyelemre méltó események, amelyek egybeesettek és hozzájárultak az általános áreséshez.

A kriptográfiai eszközök piaci csúcstól a mélypontig időnként hirtelen, később pedig fokozatosan, több mint 800 milliárd USD-ről, alig valamivel 100 USD-re csökkent. Beindult az úgynevezett kriptotél. A keserédes tömeges érdeklődés visszaszorult, és azonnali távolságra volt minden kriptográfiai dologtól. Lásd az alábbi táblázatot. [mfn]https://coinmarketcap.com/charts/[/ mfn]

STO-k és közösségi finanszírozás, ICO-k és amp; IEO-k - gondolatvezetők

IEO a kezdeti csere ajánlat

A Slack és a Spotify tőzsdei jegyzékhez hasonlóan vannak olyan ICO-k, amelyek közvetlenül a token-tőzsdéken szerepelnek. Így a projektek felhasználhatják a token kereskedési helyszín ügyfélkörét, hogy közvetlenül bemutassák a projektjeiket, anélkül, hogy a kínálatot más, gyakran hatástalan marketing csatornákon keresztül népszerűsítenék. Ez sok token kereskedési helyszínt arra késztetett, hogy a token kibocsátó induló vállalkozások nevében kezdjék el kiadni a közüzemi token IEO-kat..


A közreműködők számára a tőzsdei bevezetés növeli a megbízhatóságot, a biztonságot és az ellenőrzést, tudva, hogy egy olyan neves tőzsde, mint pl Binance bizonyos átvilágítást végzett, mielőtt ismeretlen projektet felsorolt. Valójában a segédprogramok számára az IEO biztonságos, ha nem olcsó módja lehet a közösségi bizalom megszerzésének. Azt azonban még nem látják, hogy az eredeti tőzsdei jegyzék hosszabb ideig fennmarad-e, és milyen szabályozási követelményeket lehet előírni a tőzsdei bevezetési követelmények tekintetében. Ez is egy darab történelem készülőben.

Ez egy 5 részes sorozat 3. része.

Kattintson ide az 1. részhez

Kattintson ide a 2. részért

Kattintson ide a 4. részért

Kattintson ide az 5. részért

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map