Ledger Nano S áttekintés – Biztonságos hardvertárca kezdőknek

A főkönyv kifogástalan hírnévnek örvend, amikor a bitcoin hardver pénztárcákról van szó. Két termékük van és a Ledger Nano S az a megfizethetőbb a kettő közül, amely tökéletes a kezdő kriptovaluta befektető számára, aki arra törekszik, hogy ne költsen túl sokat drága hardver pénztárcára. A minőség, a funkcionalitás és a biztonság tekintetében ez összehasonlítható Trezor’s Model One de simább dizájnnal.

Ebben az áttekintésben elemezzük a kialakítást, a funkcionalitást, és ami a legfontosabb a biztonságot.

Mi a Ledger Nano S?

A Ledger Nano S 2016-ban jelent meg, és azóta több mint 1,5 millió ilyen eszközt adott el. Ez a készülék rendkívül kompakt, és könnyen elfér a zsebében, ami tökéletes utazáshoz.

Az első dolog, amit észrevesz, hogy az eszköz felirata „vires in number” feliratú, ez latinul a „számokban való erősség” kifejezés. Ez az eszköz kriptográfiai biztonságára utal.

Több biztonsági funkcióval rendelkezik, és intuitív a használata.

Ez az eszköz megfizethető lehetőség arra, hogy mindenki számára hozzáférhető legyen a biztonság, aki rendelkezik kriptovalutával.

A Ledger Nano S több mint 1000 kriptovalutát támogat, ide tartoznak a főbb tokenek, mint a Bitcoin, a Bitcoin Cash, Binance, Dash, Ethereum, EOS, Litecoin, Monero, Ripple és még sok más.

Ledger Nano S: Első benyomás

A Nano S egyszerű csomagolásban van, és a doboz magában foglalja magát az eszközt, 1 mikro-USB kábelt, zsinórt az eszköz nyakán való viseléséhez, egy kulcstartót és kulcstartót, valamint egy helyreállító lapot a magmondat felírásához.

Ledger Nano S áttekintés - Biztonságos hardvertárca kezdőknek

Ennek az eszköznek az az előnye, hogy nem tűnik ki, a távolból a legtöbben azt gondolnák, hogy ez egy egyszerű USB-meghajtó.

A Ledger Nano S kezelése

Ha kezdő vagy és nem technikás, akkor nem kell aggódnod. A csomagban található utasítások egyszerűek és útmutatást nyújtanak a Ledger Nano S beállításához.


Amire mindig emlékeznie kell, az az, hogy felírja a helyreállítási magot a mellékelt helyreállítási lapra, és biztonságos helyre menti. Azt javaslom, hogy bárhová mentse, válassza a mentési mag két biztonsági másolatának mentését. Én személy szerint a biztonsági mentést választom mind elektronikus, mind papír formában. Ez azt jelenti, hogy be kell vizsgálnia a helyreállítási lapot, és el kell mentenie a számítógép egy titkos mappájába, és meg kell győződnie arról, hogy nem nevezi el semmivel, ami bitcoinhoz, főkönyvhöz vagy kriptovalutához kapcsolódik. Azok számára, akik nincsenek tisztában, a helyreállítási vetőmagra van szükségük ahhoz, hogy hozzáférhessenek a pénzeszközökhöz abban a helyzetben, amikor az eszköz sérült vagy elveszett.

Ismét a teljes folyamat egyszerű: csatlakoztatja a Nano S-t a számítógépéhez, hozzáfér a Ledger webhelyéhez, majd telepíti a Ledger Live alkalmazást. Innen rákattint az ‘Új Ledger eszköz inicializálása’ gombra, és már úton van.

Ledger Nano S: Biztonsági jellemzők

A Ledger komolyan veszi a biztonságot. Kínálják a CC EAL5 + Security szolgáltatást. Mit jelent:

CC: Az informatikai biztonság értékelésének közös kritériumai. Ez a számítógépes biztonsági tanúsítás nemzetközi szabványán (ISO / IEC 15408) alapul. Amikor egy adott termékről van szó, meg kell felelnie a közös kritériumok alapkövetelményeinek.

EAL: Az Értékelés Biztosítási Szintje egy kategória rangsor, amelyet egy közös termék kritériumainak biztonsági értékelése után hozzárendelnek egy informatikai termékhez vagy rendszerhez. Az EAL öt szintje:

  • EAL1 – funkcionálisan tesztelve
  • EAL2 – szerkezetileg tesztelt
  • EAL3 – módszeresen tesztelt és ellenőrzött
  • EAL4 – módszeresen megtervezve, tesztelve és felülvizsgálva
  • EAL5 – félig formálisan megtervezve és tesztelve

A Ledger biztosítja, hogy az összes hardvertárcájuk, beleértve a Nano S-t is, a piacon teljes mértékben tanúsított legyen, amelyet az ANSSI, a francia kiberbiztonsági ügynökség igazolt.

Egy másik biztonsági elem, hogy az eszköz nem érkezik előre telepített szoftverrel – amelyet a telepítési folyamat során telepítettek. PIN-kóddal védett, lehetővé teszi eszközének címkézését és a kezdőképernyő testreszabását, hogy egyedivé tegye azt. A regisztráció során telepíti a Ledger Live szoftvert.

Összegzés

A Ledger Nano S nagyszerű módja annak, hogy a kriptopénz világába ugorhasson anélkül, hogy a magasabb áron kellene röpködnie Ledger Nano X vagy akár versenytársa Trezor T modell.  Ennek az eszköznek a biztonsága és az a tény, hogy hasonlít egy egyszerű USB-meghajtóra, ezt az eszközt népszerűvé teszi a kriptovaluta közösség tagjai számára. Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy a kifinomult kriptovaluta befektetők vegyék figyelembe a Ledger Nano X a prémium termékben kínált további funkciók miatt.

Kattintson ide a Ledger Nano S megrendeléséhez

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map