Ledger Nano X Review – Biztonságos hardvertárca a fejlett HODL-ekhez

A főkönyv kifogástalan hírnévnek örvend, amikor a bitcoin hardver pénztárcákról van szó. Két termékük van és a Ledger Nano X a kettő közül a legfejlettebb, amely tökéletes a fejlett kriptovaluta befektetők számára, akik digitális vagyonuk védelmét keresik. Ami a minőséget, a funkcionalitást és a biztonságot illeti, ez összehasonlítható a Trezor T-modelljével, de csúszósabb kivitelben.

Ebben az áttekintésben elemezzük a dizájnt, a funkcionalitást és ami a legfontosabb a biztonságot.

Mi a Ledger Nano X?

A Ledger Nano X a Ledger Nano S prémium változata. Ez az eszköz rendkívül kompakt és könnyen elfér a zsebében, így tökéletes az utazáshoz.

Az első dolog, amit észrevesz, hogy az eszköz felirata „vires in number” feliratú, ez latinul a „számokban való erősség” kifejezés. Ez az eszköz kriptográfiai biztonságára utal.

Több biztonsági funkcióval rendelkezik, és intuitív a használata.

Ez az eszköz egy speciális lehetőség, hogy a biztonság hozzáférhető legyen mindenki számára, aki rendelkezik kriptovalutával.

A Ledger Nano X több mint 1000 kriptovalutát támogat, ide tartoznak a főbb tokenek, mint a Bitcoin, a Bitcoin Cash, Binance, Dash, Ethereum, EOS, Litecoin, Monero, Ripple és még sok más.

Ledger Nano X: Első benyomás

A Nano X egyszerű csomagolásban kerül forgalomba, és a doboz magában foglalja az eszközt, 1 USB-kábelt, egy kulcstartót és egy kulcstartót, valamint több helyreállítási lapot a magmondat felírásához..

Ledger Nano X Review - Biztonságos hardvertárca a fejlett HODL-ekhez

Ennek az eszköznek az az előnye, hogy nem tűnik ki, a távolból a legtöbben azt gondolnák, hogy ez egy egyszerű USB-meghajtó.

A Ledger Nano X kezelése

Akár fejlett digitális eszközök birtokosa, akár kezdője, nem kell aggódnia. A csomagban található utasítások egyszerűek és útmutatást nyújtanak a Ledger Nano X beállításához.


Amire mindig emlékeznie kell, az az, hogy felírja a helyreállítási magot a mellékelt helyreállítási lapra, és biztonságos helyre menti. Azt javaslom, hogy bárhová mentse, válassza a mentési mag két biztonsági másolatának mentését. Én személy szerint a biztonsági mentést választom mind elektronikus, mind papír formában. Ez azt jelenti, hogy be kell vizsgálnia a helyreállítási lapot, és el kell mentenie a számítógép egy titkos mappájába, és meg kell győződnie arról, hogy nem nevezi meg semmivel, ami bitcoinhoz, főkönyvhöz vagy kriptovalutához kapcsolódik. Azok számára, akik nincsenek tisztában, a helyreállítási vetőmagra van szükségük ahhoz, hogy hozzáférhessenek a pénzeszközökhöz abban a helyzetben, amikor az eszköz sérült vagy elveszett.

Ismét a teljes folyamat egyszerű: csatlakoztatja a Nano X-et a számítógépéhez, hozzáfér a Ledger webhelyéhez, majd telepíti a Ledger Live alkalmazást. Innen rákattint az ‘Új Ledger eszköz inicializálása’ gombra, és már úton van.

Ledger Nano X: Biztonsági jellemzők

A Ledger komolyan veszi a biztonságot. Kínálják a CC EAL5 + Security szolgáltatást. Mit jelent:

CC: Az informatikai biztonság értékelésének közös kritériumai. Ez a számítógépes biztonsági tanúsítás nemzetközi szabványán (ISO / IEC 15408) alapul. Amikor egy adott termékről van szó, meg kell felelnie a közös kritériumok alapkövetelményeinek.

EAL: Az Értékelés Biztosítási Szintje egy kategória rangsor, amelyet egy közös termék kritériumainak biztonsági értékelése után hozzárendelnek egy informatikai termékhez vagy rendszerhez. Az EAL öt szintje:

  • EAL1 – funkcionálisan tesztelve
  • EAL2 – szerkezetileg tesztelt
  • EAL3 – módszeresen tesztelt és ellenőrzött
  • EAL4 – módszeresen megtervezve, tesztelve és felülvizsgálva
  • EAL5 – félig formálisan megtervezve és tesztelve

A Ledger biztosítja, hogy minden hardver pénztárcájuk, beleértve a Nano X-et is, a piacon teljes mértékben tanúsított legyen, az ANSSI, a francia kiberbiztonsági ügynökség tanúsította.

Egy másik biztonsági elem, hogy az eszköz nem érkezik előre telepített szoftverrel – amelyet a telepítési folyamat során telepítettek. PIN-kóddal védett, lehetővé teszi eszközének címkézését és a kezdőképernyő testreszabását, hogy egyedivé tegye azt. A regisztráció során telepíti a Ledger Live szoftvert.

Összegzés

A Ledger Nano X nagyszerű módja a kriptovaluta védelmének, és mindazokat a fejlett biztonsági megoldásokat kínálja, amelyeket igazgató igazgatójával Trezor T modell.  Ennek az eszköznek a biztonsága és az a tény, hogy hasonlít egy egyszerű USB-meghajtóra, ezt az eszközt népszerűvé teszi a kriptovaluta közösség tagjai számára.

Kattintson ide a Ledger Nano X megrendeléséhez

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map