Mi az a Bitcoin hardver pénztárca?

A Bitcoin hardvertárca olyan eszköz, amely lehetővé teszi a kriptovaluta biztonságos offline tárolását, más néven hűtőtárolót. Ezek az egységek hasonlóan működnek, mint egy digitális bankszámla. Csakúgy, mint egy mobil pénztárca, küldhet, fogadhat és nyomon követheti egyenlegét közvetlenül a hardver pénztárcájából.

A hardveres pénztárcákat az iparban a legbiztonságosabbnak tartják a kriptovaluták tárolására. Ezek a futurisztikus cikkek többféle módon rögzítik a Satoshis-t. Először is, az eszköz titkosítja az érmékhez való hozzáférést. Ez a titkosítás extra biztonságot nyújt Önnek, amikor online van a hardvertárca.

Fontos, hogy valaki nem csak ellophatja a hardver pénztárcáját, és hozzáférhet a kriptovalutákhoz. A legtöbb eszköz további PIN kód követelményt tartalmaz. Ily módon a titkosítás extra biztonságot nyer lopások vagy veszteségek ellen. Különösen, ha elveszíti a PIN-kódot, akkor vissza kell állítania a pénztárcáját a gyárilag kiadott biztonsági tű segítségével.

Mik azok a Bitcoin hardvertárcák?

A hagyományos kriptotárcák és a hardveres pénztárcák közötti fő eltérés az, hogy az utóbbi fizikai formában van. Mivel a hardveres pénztárcák léteznek a való világban, van néhány további tényező, amelyen elgondolkodhat az egyik vásárlásakor. Dönthet egy hardveres pénztárcáról, amely megfelel az életstílusának. Ha Ön aktív ember, aki gyakran használja a kriptovalutáját, akkor szüksége lesz egy kisebb eszközre, amely biztosítja az életstílusához szükséges hordozhatóságot.

Emmanual Macron francia elnök bemutatja a főkönyvi Bitcoin hardver pénztárcát

Emmanual Macron francia elnök bemutatja a főkönyvi Bitcoin hardver pénztárcát

Nem számít, milyen méretű vagy stílusú hardvertárcát választ, gondoskodnia kell arról, hogy biztonságosan tárolja új eszközét. Ne feledje, hogy hardvertárcáját elveszítheti, ellophatja vagy megsemmisítheti, ha nem tárolja megfelelően. Ezen aggodalmak elkerülése érdekében javasoljuk, hogy a hardvertárcát biztonságos és száraz helyen tartsa. A jó hír az, hogy még ha a pénztárcáját is megsemmisítik vagy ellopják, akkor is hozzáférhet a kriptójához egy tartalék magon keresztül.

Biztonsági magok

A magmondatok egy véletlenszerű szócsoport, amely hozzáférést biztosít a kriptovalutához egy kriptopénztárcán belül. Rendkívül népszerűek mind a hardveres, mind a mobil pénztárca alkalmazásokban, és jó okkal. A biztonsági másolat kifejezést mindig biztonságos helyen tárolja. Ha elveszíti a tartalék kifejezést és a hardvertárcát, a titkosítása örökre eltűnik.

Cold Storage vs Hot Wallet

A hardvertárcák fontosságának megértéséhez meg kell értenie a különbségeket a Bitcoin hűtőházban tartása és a forró pénztárca között. Ezek a kifejezések egyszerűen a készülék internet állapotára utalnak. A mobil pénztárcák, például a kedvenc crypto Dapp működéséhez internetkapcsolat szükséges. Ez az internetkapcsolat potenciális támadási vektorként is funkcionál az Ön gazdaságához való hozzáférést kereső hackerek számára. A hardvertárcák csak akkor kommunikálnak az interneten, ha közvetlenül csatlakoztatja őket a hálózathoz. Ily módon a hardvertárcák jelentik a legbiztonságosabb lehetőséget a kriptográfia szerelmeseinek.

A legnagyobb kripto tulajdonosok élénken hardveres pénztárcákat használnak, hogy megvédjék hatalmas birodalmukat. Különösen a Winklevoss ikreket állítólag kijelentették, hogy hardveres pénztárcákban tartják kriptográfiájukat, a magfrazával több banki biztonsági dobozban elosztva. Tekintettel arra, hogy Bitcoin milliárdosok, ennek a stratégiának van értelme. Bár nem biztos, hogy milliónyi kriptográfia van, mégis okos, ha hardveres pénztárcát birtokol a tulajdonosa biztonsága érdekében. Szerencsére ezek az eszközök ma már megfizethetőbbek, mint valaha.

Hogyan kaphatok Bitcoin hardver pénztárcát?


Ma már minden típusú kriptovaluta hardver pénztárca gyártó van. Ragaszkodjon a legelismertebb márkákhoz annak biztosítása érdekében, hogy ne legyenek előre nem látható támadási vektorok vagy hardveres problémák. Kritikus szempontból nem akar hardvertárcát vásárolni olyan cégtől, amely néhány hónap múlva megszűnik. Ezenkívül egy vadonatúj gyártónak lehetnek hibái, amelyeket ki kell dolgoznia a termékében.

A jelenlegi legjobb lehetőségek a következők:

  • Ledger Nano S
  • Ledger Nano X (Premium pénztárca)
  • Trezor Model 1
  • Trezor Model T (Prémium pénztárca)

Általános tippek a hardvertárca biztonságához

Általában van néhány fontos irányelv, amelyet be kell tartania, hogy a kriptográfia biztonságban legyen a hardveres pénztárcákon. Az első dolog, amit meg kell tennie, nyilvánvaló, hogy biztosítja az eszköz fizikai biztonságát. Ha leég a házad, és a pénztárcád és a kulcsmondat is a házadban van, akkor a napod csak rosszabb lett.

Ezenkívül frissítenie kell a készülék firmware-jét. A vállalatok gyakran frissítéseket tesznek közzé a biztonsági problémák javítása érdekében. Ha nem sikerül frissíteni az eszközét, akkor egy elavult támadási vektor áldozata lehet. Ezenkívül soha ne hagyja csatlakoztatva a hardveres pénztárcáját. Megsérti a hardveres pénztárca birtoklásának célját, ha az internethez csatlakozik..

Wallet csalások

Sajnos a kriptográfiai szektor újszerűsége sok embert zavarba ejtett abban, hogy miként lehet a legjobban védeni bevételeit. A közelmúltban a hardveres pénztárca átverései emelkedtek a piacon. Ezek a csalások általában néhány könnyen felismerhető stratégiát követnek.

Bitcoin hardver pénztárca átverés

Bitcoin hardver pénztárca átverés

Soha ne vásároljon használt hardver pénztárcát

Tekintettel arra, hogy a hardveres pénztárca fontos szerepet játszik a blockchain befektetési stratégiájában, ajánlott ragaszkodnia az új eszközökhöz. A használt hardver pénztárcák megváltoztathatók vagy akár előre feltörhetők, mielőtt az egységet átvenné. Ezenkívül csak jó hírű gyártók lehetnek a figyelőlistán.

Adathalász támadások

Az első, és a leggyakoribb az adathalászat támadások. Soha ne adja ki senkinek a pénztárca tartalék kifejezését. A csalók gyakran készülnek az eszköz gyártójaként, és információkat kérnek, például a biztonsági másolat kifejezést, hogy valamilyen módon ellenőrizzék vagy segítsék Önt. Miután megadta valakinek a tartalék kifejezést, elveszítette Bitcoinját.

kaparós sorsjegy

Egy másik bonyolultabb Bitcoin hardvertárca átverés használt eszközök online értékesítésével jár. A csalók kinyitják az eszközöket, megjegyzik a tartalék kifejezést, majd eladják az egységet. Az egyik esetben egy személy használt pénztárcát vásárolt az eBay-től. Az első héten minden remek volt, aztán hirtelen eltűnt az illető kriptája.

További vizsgálat feltárta a történteket. A csalóknak egy előre konfigurált biztonsági mondat volt elrejtve egy hamis karcoláson kártya. Újra lezárta a hardver pénztárcát az eredeti csomagolásában, és utasította az új tulajdonosot, hogy készítsen biztonsági másolatot új készülékéről a hibás magmondattal.

Az új tulajdonos úgy vélte, hogy ők voltak az elsők, akik kinyitották a dobozt, és több Bitcoinnal töltötték fel. A hackerek aztán képesek voltak egyszerűen a biztonsági másolat használatával visszaszerezni az eszközhöz való hozzáférést, és elküldeni az összes bitcoinot máshova. Sajnos a csalók ennek az embernek a megtakarításával jártak.

Legjobb pénztárca szolgáltatók a piacon

Jelenleg két gyártó uralja a Bitcoin hardvertárca szektort – Trezor és Főkönyv. Mindkét cég kínál néhány egyedi funkciót és stílust, hogy megfeleljen az Ön igényeinek. Ezenkívül mindkét vállalat kiváló hírnévvel rendelkezik, és évek óta piacra dobta termékeit.

Trezor Hardvertárcák

A Trezor A Bitcoin hardvertárcák sora elegáns kialakítású, amely hasonlít egy autó riasztó hangjelzésére. Ez a felhasználóbarát elrendezés egyszerűen kezelhető és könnyen tárolható. Ezenkívül a Trezor hardveres pénztárcái sokféle interoperabilitást kínálnak. A felhasználók tárolhatják a Bitcoin-ot, valamint számos más altcoint, beleértve az ERC-20 tokent is. A Trezor eszközök olyan fejlett funkciókat tartalmaznak, mint például egy fejlett Android-alkalmazás a gazdaságok figyelemmel kísérésére. Ezen eszközök felhasználói élvezhetik a Chrome kiterjesztést és a hozzáférést is MyEtherWallet online bejelentkezési portál.

Trezor T Bitcoin Hardver Pénztárca

Trezor T Bitcoin Hardver Pénztárca

Trezor T

Trezor termékválasztékot kínál a piacon. Elsődleges pénztárcájuk az Trezor T. Ez a kompakt eszköz számos frissítést tartalmaz az eredeti modelljéhez képest. Könnyen kezelhető érintőképernyő található, és az eszköz USB-C csatlakozást és microSD kártyahelyet tartalmaz.

Főkönyvi hardver pénztárcák

A Ledger jelenleg a legnépszerűbb pénztárca-szolgáltató a piacon. A cég 2012 óta nyújt megbízható hardveres pénztárca-szolgáltatásokat. A főkönyvtárcák leginkább miniszkrét kialakításukról és fejlett funkcióikról ismertek. A Chrome-bővítmény tetején az eszköz integrálódik a Copay, Electrum, Mycelium, MyEtherWallet és GreenBits.

Ledger Nano S

Ledger Nano S

Ledger Nano S

Ledger’s legnépszerűbb termék a Nano S. Ez az egység hasonlít egy kis LCD-kijelzővel rendelkező USB-re. A kijelző lehetővé teszi a létfontosságú információk megtekintését és a PIN kód megadását a Bitcoin eléréséhez. Különösen a Nano S több mint 1100 különböző kriptovalutát támogat, beleértve az összes ERC-20 tokent. Jelenleg több mint 180 000 ERC token van használatban, így ez a szolgáltatás nagyon sok értéket ad az egységnek.

Egy prémium Ledger terméknél ott van a Nano X.

Összegzés

Ha Ön olyan típusú befektető, amely nagy mennyiségű kriptográfia megtakarítását tervezi, vagy csak biztonságtudatos, a hardveres pénztárca az Ön számára okos választás. Azonban ébernek kell maradnia. A peer-to-peer blockchain tranzakciók világában nincs visszatérítés vagy törölt fizetés. Ha valaki ellopja a bitcoinjait, mert nem tartotta biztonságban, akkor kevés a követhetőség. Döntő fontosságú, hogy a titkosítása biztonságban legyen az Ön felelőssége.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map