Najbolji hardverski novčanici za zaštitu kriptografije 2021. godine

Učenje kako čuvati kripto sigurnost pomoću hardverskih novčanika prvi je korak u tome da postanete iskusni investitor u kriptovalute. Ulaganje u blockchain projekte je zabavno i isplativo, ali samo kada se pravilno izvede. Kritično je da postoje neke urođene razlike između kriptovaluta i drugih ulaganja za koje bi vam bilo korisno da ih razumijete. Prvenstveno, vi ste jedini odgovorni za održavanje svoje kripto sigurnosti.

Održavanje kripto sigurnosti

Puno je različitih strategija koje investitor može slijediti kako bi osigurao svoje kriptovalute od krađe 2021. godine. Jedna od najboljih dostupnih opcija je korištenje hardverskog novčanika. Hardverski novčanici smanjuju rizik od mrežnih napada zbog svog dizajna. Ovi uređaji čuvaju vaše kriptovalute izvan mreže u onome što se naziva “hladnjača”. Da bi se postigao ovaj zadatak, većina uređaja koristi zračni otvor kako bi vaše kovanice bile izvan mreže.

Nisu sve opcije hardverskog novčanika sigurne

Iako je istina da su hardverski novčanici daleko sigurniji od svojih mobilnih ili stolnih računara, i dalje su podložni ljudskim pogreškama i pametnim prevarantima. Nedavno su se na tržištu počeli pojavljivati ​​lažni i izmijenjeni hardverski novčanici. Ovi krivotvoreni uređaji zavaravaju vas da vjerujete da su vaši posjedi na sigurnom. Da biste izbjegli ove i druge rizike, preporučuje se da se držite samo najuglednijih proizvođača novčanika.

Danas je dostupno puno različitih mogućnosti hardverskog novčanika. Važno je da nisu svi novčanici jednaki u pogledu kvalitete, sigurnosti i cijena. Odabir pogrešnog novčanika može vas koštati puno vremena. Srećom nećete trebati pogoditi. Evo najboljih hardverskih novčanika koje treba razmotriti 2021. godine.

Ledger Nano X – najbolji hardverski novčanik

Knjiga novčanici su prepoznati kao jedna od najboljih opcija na tržištu. Tvrtka je osnovana 2014. godine i ima urede u San Franciscu u Parizu. Trenutno Ledger zapošljava preko 130 zaposlenika u raznim uredima.

Ledger Nano X je na vrhu popisa zbog svog prikladnog dizajna i svestrane funkcionalnosti. Ovaj je uređaj savršen za investitore u pokretu. Uz to, jedinica podržava veliku raznolikost kovanica i žetona. Također radi u tandemu s višestrukim Dapps uređajima za poboljšanje vašeg UX-a.

Ledger Nano S

Ledger Nano S

The Knjiga Nano X uključuje svijetli interaktivni OLED HD zaslon koji olakšava točno vidjeti što radite. Ovim novčanikom možete upravljati pomoću mobilne aplikacije Live putem Bluetootha, a korisnici mogu vratiti izgubljena sredstva pomoću lista za oporavak. Ledger Nano X čini vrh popisa zbog svojih naprednih sigurnosnih značajki i svog elegantnog dizajna. Jedini nedostatak novčanika je viša cijena.

Pročitajte naš Ledger Nano X pregled ili Kupite Ledger Nano X.

Ledger Nano S

The Ledger Nano S pristupačnija je verzija vodećeg hardverskog novčanika tvrtke. Nano S je i dalje impresivan uređaj. Poput svog velikog brata, Nano S podržava veliku raznolikost kovanica i tokena. Korisnici mogu pohraniti bilo koji token kompatibilan s ERC-20 prilikom upravljanja novčanikom putem MyEtherWallet.

Ovi su uređaji kompatibilni sa stotinama decentraliziranih aplikacija što ih čini idealnim izborom za sve koje zanima interoperabilnost. Svi su uređaji Ledger hijerarhijski deterministički novčanici što znači da vlasnik jedinice ima puni pristup računu koji predstavlja novčić.

The Nano S je vrlo prenosiv. Uređaj ukupno teži samo 34g. Unatoč laganom dizajnu, uređaj je relativno izdržljiv. Njegova trajnost dolazi od kućišta od brušenog nehrđajućeg čelika. Ovo kućište novčaniku daje kvalitetan osjećaj i izgled u usporedbi s plastičnim opcijama.

Pročitajte našu recenziju Ledger Nano S ili Kupite Ledger Nano S

Trezor Model T

Trezor Model T još je jedan vrhunski novčanik u sektoru. Trezor Model T pruža korisnicima univerzalni trezor za svu njihovu digitalnu imovinu. Za razliku od Ledgerovih uređaja, Trezor ima puni kod otvorenog koda. Otvoreni kodovi su otporniji od privatnog kodiranja, jer ih oba provjeravaju i revidiraju istraživači sigurnosti.

Značajno je da je Trezor linija novčanika stvaranje SatoshiLabs-a. Istaknuto je da je ova tvrtka sa sjedištem u Češkoj bila prva tvrtka koja je izdala Bitcoin hardverski novčanik. Kao takav, Trezor ima dragocjeno iskustvo u tom sektoru. Ovo je iskustvo vidljivo u skupu značajki tvrtke Trezor Model T.

Model T podržava više od 1000 kovanica. Uz to, sustav pohranjuje sve privatne ključeve Bitcoina izvan mreže u drugom čipsetu. Uređaj je izuzetno lagan, težak je 22 grama, a kućište je izrađeno od izdržljivog metala. Korisnici Model T uživaju u potpunim mogućnostima oporavka i sjajnom sučelju. Korisnici moraju unijeti četveroznamenkasti PIN kod sa svim potvrdama transakcije.

Pročitajte našu Trezor Model T recenziju ili Kupite Trezor Model T

Trezor Model One

The Trezor Model One pristupačnija je verzija modela Trezor T. To je pojednostavljena verzija bez mnogo zvona i zvižduka svog skupljeg kolege. To je izvrstan način da uskočite u svijet kriptovaluta, a da se ne morate drobiti za skuplje cijene Trezor Model T.  Sigurnost i jednostavnost ovog uređaja čine ga omiljenim omiljenim članovima zajednice kriptovaluta.

Pročitajte našu Trezor Model One recenziju ili Kupite Trezor Model T

KeepKey

KeepKey je još jedna elegantna alternativa na tržištu. Ovaj elegantno dizajnirani novčanik predstavljen je 2015. Novčanicu je posebno nabavila jedna od najpopularnijih trgovačkih platformi na tržištu, ShapeShift. Ova integracija omogućila je korisnicima KeepKey novčanika da sigurno trguju svojim kriptovalutama izravno sa svojih uređaja.

Novčanik KeepKey kompatibilan je s operativnim sustavima Windows, Linux i Mac. Uređaj ima veliki digitalni zaslon koji pruža jasnoću svakog poslanog i primljenog digitalnog sredstva. Zaslon olakšava praćenje transakcija. Najbolje od svega je što se sva slanja moraju odobriti pritiskom na fizički gumb na uređaju.

KeepKey korisnici također uživaju dodatnu zaštitu PIN-om od neovlaštene uporabe. Točnije, uređaj integrira dodatne zaštite lozinkom. Korisnicima su dostupne i prilagodljive brzine transakcija. Impresivno, KeepKey omogućuje vam stvaranje i nadgledanje neograničenih adresa novčanika na jednom uređaju. Sa 100 dolara, KeepKey je također malo povoljniji od konkurencije. Na taj način KeepKey polako osvaja svoje etablirane rivale na tržištu.

Kliknite ovdje da biste kupili KeepKey.

Najbolje opcije hardverskog novčanika za 2021. godinu

Kripto sektor je znatno porastao tijekom posljednjih jedanaest godina. Unatoč svom ovom rastu, održavanje vaše kriptovalute ostaje glavni prioritet. Uz to, nije se puno promijenilo u procesima i strategijama korištenim za postizanje ovog zadatka. Hardverski novčanici i dalje jesu i trebali bi ostati najbolji način da svoju kriptovalutu držite u rukama hakera i ostalih prevaranata na tržištu. Pridržavajte se uglednih hardverskih novčanika navedenih u ovom pregledu i zasigurno ćete paziti kako satošiji stoje na virtualnom stropu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner