Pregled Ledger Nano X – siguran hardverski novčanik za napredne HODL-ove

Ledger ima besprijekornu reputaciju što se tiče hardverskih novčanika za bitcoin. Imaju dva proizvoda i Knjiga Nano X je naprednije od njih dvoje što je savršeno za naprednog ulagača kriptovaluta koji želi zaštititi svoju digitalnu imovinu. Kada je riječ o kvaliteti, funkcionalnosti i sigurnosti, ovo je usporedivo s Trezorovim modelom T, ali s elegantnijim dizajnom.

U ovom ćemo pregledu analizirati dizajn, funkcionalnost i najvažnije sigurnost.

Što je Ledger Nano X?

Ledger Nano X premium je verzija Ledger Nano S. Ovaj je uređaj izuzetno kompaktan i lako može stati u džep što ga čini savršenim za putovanja.

Prvo što ćete primijetiti je da uređaj ima natpis koji glasi “vires in numeris”, ovo je latinski za “snagu u brojevima”. To se odnosi na kriptografsku sigurnost koju sadrži uređaj.

Ima više sigurnosnih značajki i intuitivno je koristiti.

Ovaj je uređaj napredna opcija za zaštitu pristupa svima koji imaju kriptovalute.

Ledger Nano X podržava preko 1.000 kriptovaluta, to uključuje glavne tokene kao što su Bitcoin, Bitcoin Cash, Binance, Dash, Ethereum, EOS, Litecoin, Monero, Ripple i mnogi drugi.

Ledger Nano X: Prvi dojam

Nano X dolazi u jednostavnom pakiranju, a kutija sadrži sam uređaj, 1 USB kabel, jedan privjesak za ključeve i privjesak za ključeve te više listova za oporavak za zapis sjemenske fraze.

Pregled Ledger Nano X - siguran hardverski novčanik za napredne HODL-ove

Prednost ovog uređaja je u tome što se ne ističe, većinom bi ljudi pretpostavili da je riječ o jednostavnom USB sticku.

Upravljanje Ledger Nano X-om

Bez obzira jeste li napredni vlasnik digitalne imovine ili novak, ne trebate se brinuti. Upute koje ste dobili u paketu jednostavne su i vode vas o tome kako možete postaviti Ledger Nano X.

Uvijek biste se trebali sjetiti da zabilježite sjeme za oporavak na priloženom listu za oporavak i spremite ga na sigurno mjesto. Preporučio bih da gdje god ga spremite odlučite spremiti dvije sigurnosne kopije sjemena za oporavak. Osobno odabirem sigurnosnu kopiju u elektroničkom i papirnatom obliku. To znači da ćete trebati skenirati list za oporavak i spremiti ga u tajnu mapu na računalu te paziti da ga ne imenujete ni s čim što je povezano s bitcoinom, knjigom ili kriptovalutom. Za one koji nisu svjesni, sjeme oporavka je ono što vam treba za pristup sredstvima u scenariju kada je uređaj oštećen ili izgubljen.

Ponovno, cijeli postupak je jednostavan, povežete Nano X s računalom, pristupite web mjestu Ledger, a zatim instalirate Ledger Live. Odatle kliknite na ‘Inicijalizirajte novi Ledger uređaj’ i krenuli ste.

Ledger Nano X: Sigurnosne značajke

Ledger ozbiljno shvaća sigurnost. Oni nude CC EAL5 + Security. Što ovo znači:

CC: Zastupa zajedničke kriterije za procjenu sigurnosti informacijske tehnologije. To se temelji na međunarodnom standardu (ISO / IEC 15408) za certificiranje računalne sigurnosti. Kada je riječ o određenom proizvodu, on mora udovoljavati osnovnim standardima zajedničkih kriterija.

EAL: Evaluation Assurance Level je rangiranje kategorija dodijeljeno IT proizvodu ili sustavu, nakon procjene sigurnosti Zajedničkih kriterija. Pet razina EAL-a su:

  • EAL1 – funkcionalno testiran
  • EAL2 – strukturno ispitan
  • EAL3 – metodički ispitan i provjeren
  • EAL4 – metodički dizajniran, testiran i pregledan
  • EAL5 – poluformalno dizajniran i testiran

Ledger osigurava da su svi njihovi hardverski novčanici, uključujući Nano X, u potpunosti certificirani na tržištu certificirani od strane ANSSI, francuske agencije za kibernetsku sigurnost.

Sljedeći je sigurnosni element uređaj koji ne dolazi s unaprijed instaliranim softverom – koji se instalira tijekom postupka postavljanja. Zaštićen je PIN-om i omogućuje vam označavanje uređaja i prilagodbu početnog zaslona kako bi ga učinio jedinstvenim za vas. Tijekom postupka prijave instalirat ćete softver Ledger Live.

Sažetak

The Knjiga Nano X izvrstan je način da zaštitite svoju kriptovalutu i nudi sva napredna sigurnosna rješenja koja biste pronašli kod njegovog direktorskog konkurenta Trezor Model T.  Sigurnost ovog uređaja i činjenica da nalikuje jednostavnom USB sticku čini ovaj uređaj popularnim omiljenim članovima zajednice kriptovaluta.

Kliknite ovdje da naručite Ledger Nano X

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner