Trezor Model One Review – Sigurni hardverski novčanik za Bitcoin (kripto)

Trezor je jedna od najpouzdanijih svjetskih tvrtki kada su u pitanju hardverski novčanici za bitcoin. Njihov najpopularniji proizvod je Trezor Model One što je pristupačan hardverski novčanik s vrhunskom sigurnošću. (Ako proračun nije razmatranje, preporučujemo da se odlučite za Trezor Model T što je nadograđena i premium verzija Trezor One.)

Trezor One dobro je dizajniran vrhunski hardverski novčanik i radi bez napora. U ovom ćemo pregledu analizirati dizajn, funkcionalnost i najvažnije sigurnost.

Što je Trezor Model One?

Trezor One najpopularniji je i pristupačniji hardverski novčanik za kriptovalute koji trenutno nudi Trezor. Hardverski novčanik dizajniran je prije svega kako bi zaštitio vaša sredstva od loših aktera koji pokušavaju ukrasti vašu kriptovalutu.

Ima više sigurnosnih značajki, ali najvažnije je da privatne ključeve pohranjuje u izolirano okruženje kako bi se osiguralo da čak i ako je vaš uređaj povezan s računalom zaraženim zlonamjernim softverom, sredstva neće biti ugrožena.

Povrh svega, Trezor Password Manager pomaže u upravljanju mrežnim vjerodajnicama, a korištenje Trezora kao sigurnosnog tokena omogućuje vam zaštitu mrežnih računa s U2F-om.

Ovaj je uređaj pristupačna opcija za zaštitu pristupa svima koji imaju kriptovalute.

Trezor Model One podržava preko 1.000 kriptovaluta, to uključuje glavne tokene poput Bitcoina, Binance, Dash, Ethereum, EOS, Litecoin, Monero, Ripple i mnogi drugi.

Trezor Model One: Prvi dojam

Trezor One dolazi u jednostavnom pakiranju. Kutija je zamotana u plastičnu foliju i zaštićena hologramima vidljivim da se ne dira. Ako se čini da je hologram oštećen, uređaj se jednostavno može vratiti proizvođaču. 

Kutija sadrži sam uređaj, USB kabel, vezicu, vodič za početak rada, karticu za oporavak i četiri naljepnice.

Prednost ovog uređaja je u tome što je lagan i jednostavan. (Ako želite lijepe anestetike nego Trezor Model T što je nadograđena i premium verzija Trezor One koja bi mogla biti bolja opcija.) Uređaj je izrađen od lagane, ali vrlo izdržljive plastike. Ima mali zaslon, dva gumba i USB priključak. 

Trezor Model One Review - Sigurni hardverski novčanik za Bitcoin (kripto)

Rukovanje Trezorovim modelom One


Ako ste početnik i niste tehničar, ne trebate se brinuti. Upute navedene u paketu jednostavne su i vode vas kako možete postaviti Trezor model One.

Uvijek biste se trebali sjetiti da zabilježite sjeme za oporavak i spremite ga na sigurno mjesto. Preporučio bih da gdje god ga spremite odlučite spremiti dvije sigurnosne kopije sjemena za oporavak. Osobno odabirem sigurnosnu kopiju u elektroničkom i papirnatom obliku. Za one koji nisu svjesni sjeme oporavka je ono što trebate za pristup sredstvima u scenariju u kojem je uređaj oštećen ili izgubljen.

Drugi važan aspekt toga je da na uređaju uvijek upotrebljavate PIN i zaporku.

Korištenje uređaja jednostavnije je nego što bi se moglo pretpostaviti. Potrebno je da potvrdite svaku odlaznu transakciju ili generiranje adrese kako biste osigurali da se sredstva ne šalju pogrešnom primatelju ili da niste pogrešno unijeli podatke o novčaniku. Ovo je također sigurnosna značajka u slučaju da je vaše računalo ugroženo, možete osigurati da se sredstva šalju željenom primatelju.

Trezor Model One: Sigurnosne značajke

Trezor sigurnost shvaća vrlo ozbiljno jer se cijeli njihov poslovni model oslanja na to i šokantno je da ovu vrstu osiguranja možete dobiti po ovoj cijeni. I hardver i firmver potpuno su otvoreni i dostupni na GitHubu. Razlog tome je što omogućuje sigurnosnim stručnjacima reviziju i provjeru sigurnosti uređaja.

Sljedeći je sigurnosni element da uređaj ne dolazi s unaprijed instaliranim firmwareom – koji se instalira tijekom postupka postavljanja. Zaštićen je PIN-om i omogućuje vam označavanje uređaja i prilagodbu početnog zaslona kako bi ga učinio jedinstvenim za vas.

Kao što je ranije rečeno, sve zahtijeva potvrdu na uređaju, a to uključuje provjeru adrese novčanika i slanje sredstava. Privatni ključevi pohranjeni su u dovršenom izoliranom okruženju, što smanjuje šanse da privatni ključevi budu ugroženi. U slučaju da ste paranoični, zbog uređaja koji ne zahtijeva unos s tipkovnice čini ga toliko sigurnijim od zlonamjernih hakera.

Sažetak

The Trezor Model One sjajan je način da uskočite u svijet kriptovaluta bez potrebe da se hvalite za skuplje cijene Trezor Model T.  Sigurnost i jednostavnost ovog uređaja čine ga omiljenim omiljenim članovima zajednice kriptovaluta. 

Kliknite ovdje da biste naručili Trezor Model One

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map