Trezor Model T Review – Premium Bitcoin (Crypto) hardverski novčanik

Trezor je jedna od najpouzdanijih tvrtki na svijetu što se tiče bitcoin hardverskih novčanika. Njihov vodeći proizvod je Trezor Model T, što je premium verzija svog prethodnika Trezor One. Lijepa stvar kod Trezora je što imaju na umu Appleov način razmišljanja, izdaju vrlo malo proizvoda, ali proizvodi su vrhunski, dobro dizajnirani i estetski ugodni. Pregledat ćemo dizajn, funkcionalnost i najvažnije sigurnost.

Što je Trezor Model T?

Trezor Model T kripto hardverski je novčanik dizajniran da zaštiti vašu kriptovalutu. Jednostavan je za upotrebu i lako se lijepo uklapa u džep, a kada vam zatreba, spojite se na računalo putem USB kabela.

Ovo je vrhunski hardverski novčanik za bitcoin modernog dizajna koji ima veliki zaslon osjetljiv na dodir koji omogućuje unos PIN-a i zaporke na uređaju.

Da bi se stvari održale što intuitivnijima i jednostavnijima za upotrebu, Model T se može koristiti s Trezorovim upraviteljem lozinki koji će vam pomoći u upravljanju mrežnim vjerodajnicama.

Trezor Model T podržava preko 1.000 kriptovaluta, uključujući glavne kovanice poput Bitcoina, Bitcoin Casha, Binance, Dash, Ethereum, EOS, Litecoin, Monero, Ripple i mnogi drugi.

Trezor model T: Prvi dojam

Kutija je dobro dizajnirana i osigurana da zaštiti sadržaj u njoj. Uključeni su uređaj, USB A do USB C kabel, vezica, vodič za početak rada, dvije matične kartice za oporavak (preporučene za upotrebu), naljepnice i magnetska priključna stanica. Magnetska stanica je tanki magnet s potpornom samoljepljivom trakom, što vam omogućuje da sakrijete uređaj na mjestima koja lopovima možda neće biti očita, poput stola, stola itd..

Budući da je sigurnost uvijek očigledna prva briga kada je u pitanju hardverski uređaj za kriptovalute, USB priključak ima hologram na sebi kako bi se osiguralo da nema dokaza o neovlaštenim promjenama. Ako se čini da je hologram oštećen, uređaj se jednostavno može vratiti proizvođaču.

Trezor Model T Review - Premium Bitcoin (Crypto) hardverski novčanik

Rukovanje modelom Trezor T

Dobra vijest je da vam se čini da niste supertehnički za korištenje ovog uređaja. Paket sadrži jednostavne upute o tome kako inicijalizirati svoj novi Trezor.

Uvijek biste se trebali sjetiti da zabilježite sjeme za oporavak i spremite ga na sigurno mjesto. Preporučio bih da gdje god ga spremite odlučite spremiti dvije sigurnosne kopije sjemena za oporavak. Osobno odabirem sigurnosnu kopiju u elektroničkom i papirnatom obliku. Za one koji nisu svjesni sjeme oporavka je ono što vam treba za pristup sredstvima u scenariju u kojem je uređaj oštećen ili izgubljen.

Drugi važan aspekt toga je da na uređaju uvijek upotrebljavate PIN i zaporku.

Korištenje uređaja jednostavnije je nego što bi se moglo pretpostaviti. Potrebno je da potvrdite svaku odlaznu transakciju ili generiranje adrese kako biste osigurali da se sredstva ne šalju pogrešnom primatelju ili da niste pogrešno unijeli podatke o novčaniku. Ovo je također sigurnosna značajka u slučaju da je vaše računalo ugroženo, možete osigurati da se sredstva šalju željenom primatelju. 

Trezor Motel T: Sigurnosne značajke

Trezor sigurnost shvaća vrlo ozbiljno jer se cijeli njihov poslovni model oslanja na to. I hardver i firmver potpuno su otvoreni i dostupni na GitHubu. Razlog tome je što omogućuje sigurnosnim stručnjacima reviziju i provjeru sigurnosti uređaja.

Sljedeći je sigurnosni element da uređaj ne dolazi s unaprijed instaliranim firmwareom – koji se instalira tijekom postupka postavljanja. Zaštićen je PIN-om i omogućuje vam označavanje uređaja i prilagodbu početnog zaslona kako bi ga učinio jedinstvenim za vas.

Kao što je ranije rečeno, sve zahtijeva potvrdu na uređaju, a to uključuje provjeru adrese novčanika i slanje sredstava. Privatni ključevi pohranjeni su u dovršenom izoliranom okruženju, što znatno smanjuje šanse za njihovu krađu. U slučaju da ste paranoični, zbog uređaja koji ne zahtijeva unos s tipkovnice čini ga toliko sigurnijim od zlonamjernih hakera.

Sažetak

Trezor Model T vrhunski je kripto hardverski novčanik. Za svakoga tko ima razumnu količinu kriptovalute, sigurnost i jednostavnost iza ovog uređaja čine ga mjenjačem igara koji će zadovoljiti i najzahtjevnije kripto entuzijaste.

Kliknite ovdje da biste naručili Trezor Motel T.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner