IV.USDT Fenntartható szerződések: Rendeléskezelés

1. Hogyan kezelhetem a nyitott rendeléseimet?

Minden nyitott megrendelés megtalálható a "Rendelések" oldalon, és bármikor törölheti őket, mielőtt kitöltik őket.

"Árrés" csak a kitöltetlen szerződés (ek) hez szükséges fedezetet tartalmazza. Míg "Díj" csak a kitöltött szerződésekért felszámított díjat tartalmazza.

2. Hogyan nyissunk meg egy megrendelést?

a) Válassza ki a token típusát , lejárati típus és megrendelés típusa:

token típus: BTC, EOS, ETH, LTC, BCH, ETC, XRP, BSV, TRX

megbízás típusa: limit order, stop-limit order, advanced limit order, trail order, iceberg order, time-weighted average price order

b) Írja be az árat (USD) és a mennyiséget (szerződések). A rendszer kiszámítja a nyitáshoz rendelkezésre álló szerződések számát és a fedezetrátát a pozíció megnyitása után.

c) Válassza ki a végrehajtás típusát (Open Long, Open Short, Close Long, Close Short) a megrendelés elküldéséhez.

d) Ha az elszámolás előtt vagy alatt piaci anomáliák fordulnak elő, amelyek a swap index vagy az abnormális visszafizetési ráta nagy ingadozását eredményezik, akkor a helyzet függvényében korán elszámolhatunk vagy elhalaszthatjuk az elszámolást. Ilyen helyzetben részletes bejelentést teszünk közzé.

Keresztmargin módban, tízszeres tőkeáttétellel, csak akkor lehet megbízást nyitni, ha a fedezeti hányad nagyobb vagy egyenlő 90%; 20-szoros tőkeáttétel esetén csak akkor lehet megbízást nyitni, ha a fedezeti hányad nagyobb vagy egyenlő 80% -kal. Rögzített margó módban megbízás csak akkor nyitható meg, ha a rendelkezésre álló fedezet nagyobb, mint a szükséges margó.

3. Kereskedelem típusa

Hosszú nyitva: Vásároljon a pozíció megnyitásához, profitálna, ha az ár emelkedne.

Bezárás hosszú: Elad, hogy bezárja a pozíciót. Ha az ellentétes pozíciót már nem kívánjuk a hosszú helyzetből.

Nyitott rövid: Elad, hogy megnyissa a pozíciót, profitálna, ha az ár csökkenne.

Bezárás Rövid: Vásárlás a pozíció bezárásához. Az ellentétes helyzetet a rövid pozícióból veszi, ami már nem kívánatos.

4. Rendelés típusa

Limit sorrend

A limit megbízás olyan megrendelés, amely korlátozza a vevő maximális vételárát és az eladó minimális eladási árát. Miután megrendelését leadta, rendszerünk közzéteszi a rendelési könyvben, és összehangolja a rendelkezésre álló rendelésekkel – az Ön által megadott vagy jobb áron.

1. eset: Ha a jelenlegi BTCUSDT csereügylet piaci ára (legújabb ügyleti ár) 13 000 USD, és 12 900 USD-on szeretne vásárolni. Amikor az ár 12 900 USD-ra vagy az alá csökken, az előre beállított megrendelés automatikusan elindul és kitöltésre kerül.

Éppen ellenkezőleg, ha 13 100 USD-on szeretne vásárolni, akkor a vevőnek kedvezőbb áron történő vásárlás szabálya szerint megrendelését azonnal elindítják és teljesítik 13 000 USD-n, ahelyett, hogy megvárná a piaci ár emelkedését USD13-ra. , 100.

mceclip0.png

Stop-Limit

A stop-limit utasítások készlete egy előre meghatározott paraméterekkel történő kereskedéshez. Amikor a legújabb piaci ár eléri a kiváltó árat, a rendszer automatikusan leadja az előre beállított ár és összeg szerinti megrendelést. Ha az előre beállított megrendelési ár kiváltja az árkorlát szabályait, akkor a rendszer a maximális vagy a minimális árkorlátnak megfelelően ad le megrendelést.

1. eset (stop-loss for short short): A felhasználó nyit egy BTC rövid pozíciót, átlagos belépési áron USD 9 000. Ha a felhasználó stop-loss-ot akar végrehajtani, amikor a piaci ár 10 000 USD-ra emelkedik, és lezárja a pozíciót 10 010 USD-on:

mceclip1.png

2. eset (stop-loss for close long): A felhasználó BTC hosszú pozíciót tölt be, átlagos belépési ára 9 000 USD. Ha a felhasználó stop-loss-ot akar végrehajtani, amikor a piaci ár 8 000 USD-ra esik, és lezárja a pozíciót 7 990 USD-n:

mceclip2.png

3. eset: Amikor a BTC piaci ára meghaladja a 19 250 USD USD értéket, és a felhasználó úgy véli, hogy az továbbra is emelkedni fog, hosszú pozíciót nyithat a piaci ár felett, 19 251 USD áron:

mceclip3.png

4. eset: Ha a BTC piaci ára 19 250 USD USD alá süllyed, és a felhasználó úgy véli, hogy az továbbra is csökken, akkor a piaci ár alatt rövid pozíciót nyithat 19 249 USD áron:

mceclip4.png

Nyomvonal rend

A nyomon követési megbízások lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy előre meghatározott megbízást küldjenek a piacra, amikor jelentős piaci ingadozás történik. Amikor a legutóbbi piaci ár eléri a maximális (vagy minimum) piaci árat (1 ± a felhasználó által meghatározott visszahívási ráta) a nyomkövetési megbízás benyújtása után, ez elindítja a megbízást a piacon végrehajtandó.

1. eset: A BTC jelenlegi ára 19 000 USD. A felhasználó úgy véli, hogy a BTC piaca lefelé fog menni, de egy bizonyos árszintre visszaáll. Amikor a felhasználó piaci áron szeretne vételi megbízást végrehajtani, amikor a visszapattanási arány meghaladja az előre beállított „visszahívási arányt”.

A felhasználó nyomkövetést rendelhet el az alábbiak szerint:

mceclip5.png

Amikor a BTC piaci ára 19 000 USD-ról esik, és eléri a legalacsonyabb pontot 17 800 USD-nél, akkor a piaci ár (17 800 USD) < kiváltó ár (18 000 USD), a rendelési követelmény teljesül. Később, amikor az ár visszapattan 17 978 USD-re, ami azt jelenti, hogy a visszahívási arány (17 978 – 17 800) / 17 800 = 1%, amely megfelel a visszahívási arány feltételének, akkor ez a nyomkövetési ügylet piaci áron történő megrendelést és vásárlást vált ki. az ösvény rendelési összegére.

A vételi nyomon megrendelés kerül leadásra, amikor a kiváltó ár érvényes >= legalacsonyabb ár és visszapattanási ráta >= visszahívási arány.

Az eladási utalvány megrendelése akkor kerül leadásra, amikor a kiváltó ár érvényes <= a legmagasabb ár és a visszapattanási ráta >= visszahívási arány.

Jéghegyi Rend

A jéghegy-rendelés egy algoritmikus rendeléstípus, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy elkerüljék a nagy megrendelés leadását, miközben elkerülik a csúszást. Egy jéghegy-megrendelés automatikusan felosztja a felhasználó nagy megrendelését több kisebb megrendelésre. Ezeket a megrendeléseket a legfrissebb legjobb vételi és eladási ár, valamint a felhasználó által beállított paraméterek szerint hozzák forgalomba. Amikor az egyik kisebb megrendelés teljes mértékben teljesült, vagy a legújabb piaci ár jelentősen eltért az aktuális megrendelés árától, automatikusan új megrendelést adunk.

1. eset: A felhasználó 19 000 USA dollárért szeretne BTC-t vásárolni, és nem akarja növelni a költségeket, ezért jéghegy-megrendelést ad le:

mceclip6.png

A rendszer automatikusan egy jéghegy-megrendelést ad le. Az egyes megrendelések összege az egyetlen megrendelés átlagának 80–100% -a lesz. A megrendelés ára a legújabb vételár lesz x (1 ár szórás). A megrendelés teljes kitöltése után új megrendelés érkezik. Ha az utolsó piaci ár meghaladja a 2-szeres értéket (megbízási eltérés), akkor az előző megrendelés törlésre kerül, és újat helyeznek el.

Amikor a forgalmazott összeg megegyezik a teljes megrendelés összegével, a jéghegy-kereskedelem megtelt. Ha az utolsó piaci ár meghaladja a 20 000 amerikai dollár legmagasabb vételárát, a jéghegy-megbízás ideiglenesen szünetel. Miután az ár 20 000 amerikai dollárra süllyed, a jéghegy-megrendelés folytatódik.

Idővel súlyozott átlagár (TWAP)

Idővel súlyozott átlagár (TWAP) egy eszköz átlagos ára egy meghatározott idő alatt. TWAP olyan stratégia, amely megkísérli végrehajtani a megrendelés mennyiségi szeleteivel kereskedő megrendeléseket, a felhasználók által meghatározott időközönként. A TWAP célja a kosár-megrendelésekre gyakorolt ​​piaci hatás minimalizálása.

A TWAP paraméterei:

Ár-szórás (%): Megrendelés = Legjobb ajánlat x (1 + Ár-eltérés%). Eladási sorrend = Legjobb eladás x (1 – Ár-szórás%)

Söprésarány (%): Szeletelt rendelésméret a megrendelés százalékában. Az összes szeletelt megrendelés összege megegyezik a teljes rendelési mennyiséggel.

Teljes összeg: A teljes megrendelés nagysága az alapul szolgáló egység vagy a szerződések száma szerint kifejezve

Rendelési korlátonként: Max méret szeletelt megrendelésenként az alapul szolgáló egység vagy a szerződések száma szerint

Árkorlát: Max / Min ár minden szeletelt megrendeléshez

Időintervallum: A megrendelés leadása közötti idő másodpercben

1. eset: A felhasználó hosszú 1000 szerződést szeretne kötni, és TWAP-megrendelést adna le.

mceclip7.png

Feltéve, hogy a rendelési könyv a következő:

mceclip8.png

Feltéve, hogy a felhasználó 1% -ra állítja be az Árvarianciát, a Max Buy Limit Price így 10 029,99 USD x (1 + 1,00%) = 10 310,29 USD. A rendszer ekkor kiszámítja a jelenlegi összesített eladási mennyiségeket abban a sorrendben, amelyben az ár alacsonyabb, mint az említett 10 1010,29 USD (más néven 570 + 1 + 200 + 1 + 1 + 1 + 1 = 775). Ezt követően a rendszer referenciát vesz a felhasználó által definiált sweep arányra, hogy meghatározza a szeletelt rendelési méretet, ebben az esetben 38,75BTC (775×5%).

A szeletelt limit vételi megbízás 10.310,29 dolláron kerül kifizetésre 38.75BTC-re.

Az összes kitöltetlen rendelési mennyiséget nem függő megrendelésként könyvelik el, hanem törlik. A megrendelést a felhasználó által meghatározott időintervallumok szerint küldik el, frissített árral és mennyiségekkel.

Abban az esetben, ha a szeletelt megrendelési ár eléri a felhasználó által meghatározott max / min árhatárt, a megrendelést a megadott max / min áron küldjük el. Az említett megrendelés automatikusan törlődik, ha nincs egyező ár a piacon.

Abban az esetben, ha a szeletelt rendelési mennyiség eléri a felhasználó által meghatározott max / min rendelési mennyiséget, a megrendelést a felhasználó által megadott mennyiségnek megfelelően küldjük el.

Advanced Limit Order

Az Advanced limit order 3 további rendelési opciót kínál egy szokásos limit megbízáshoz, beleértve a „Csak közzététel”, a „Kitöltés vagy elpusztítás” és az „Azonnali vagy törlés” opciókat. A szokásos limit sorrendben alapértelmezés szerint „Jó, amíg törlődik”.

  1. Csak poszt: soha nem igényel likviditást, és biztosítja, hogy a felhasználó piacvezető legyen. Ha rendelése egy már meglévő rendeléssel egyezést eredményezne, akkor a csak utólagos limit megrendelését töröljük.
  2. Fill or Kill: biztosítja, hogy a vételi / eladási megbízást teljes mértékben teljesítsék vagy töröljék, részben részleges kitöltés nélkül.
  3. Azonnali vagy Mégse: megköveteli a megbízás egészének vagy egy részének azonnali végrehajtását, és a megbízás minden kitöltetlen részét törli.

Például, ha a felhasználó BTC-t akar vásárolni, és a megrendelési könyv az alábbi képernyőképen jelenik meg:

mceclip9.png

  1. Ha a felhasználó meg akarja fizetni a gyártói díjat, kiválaszthatja a „Csak közzététel” opciót az Advanced Limit Order alatt. Ha a vételárat 10 029,00 USD-ben határozták meg, a megbízás nem veszi el a likviditást, mivel ők piacképesek. Ha a vételár 10 030,00 USD, a megrendelést a Buy (1) paranccsal hajtjuk végre. Ha a felhasználó piacfelvevő, a megrendelés törlésre kerül;
  2. Ha a felhasználó a „Fill or Kill” opciót választotta, állítsa be a vételárat USD 10 050,00 értékre, és a megrendelés összege 800 BTC, mivel a megrendelés könyvének teljes összege csak 775 BTC (570 + 1 + 200 + 1 + 1 + 1 + 1), a megrendelés összege nem teljesül (800-775 = 25 BTC), és teljes egészében törlődik. De ha a felhasználó csak 700 BTC-t rendelt, a megbízás ennek megfelelően fog végrehajtódni;
  3. Ha a felhasználó az „Azonnali vagy Visszavonás” opciót választotta, állítsa a vételárat USD 10 050,00 értékre, és a megrendelés összege 800 BTC, mivel a megrendelési könyvben szereplő teljes összeg csak 775 BTC (570 + 1 + 200 + 1 + 1 + 1 + 1), 25 BTC (800-775) nem tölthető ki, csak a megbízás 775 BTC-je kerül végrehajtásra, míg a fennmaradó 25 BTC megrendelés kitöltetlenül törlődik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner