4 tényező, amelyet meg kell nézni a BTC Rally közepette

Áttekintés

A kriptovaluta visszatért a globális reflektorfénybe, mivel a bitcoin árai ezen a héten ismét meghaladták a kulcs 10000-as szintjét, és az altcoin térben néhány erős gyűlést láthattak. A vezető kriptográfia körülbelül 44% -os YTD-t érhetett el, így többek között a legjobban teljesítő eszköz. Míg a kriptobikák a legutóbbi áraktusok miatt ujjongtak, sokakban felmerülhetett a kérdés, hogy a közelgő jutalom felező eseményen kívül milyen tényezők befolyásolhatják a jelenlegi ralit? Rendeztük a kriptotér legújabb fejleményeit, és a piaci szereplők valószínűleg szorosan figyelni akarnak rá.

Rekord alacsony volatilitás közelében

Kiemelnénk a beesést BTCVolatilitása a közelmúlt pozitív áraktusai ellenére. A kriptovaluta árai általában ingatagabbak, mint más eszközök, például a részvényindexek és a hagyományos áruk, például az energia és a fémek. A volatilitás az árak bizonytalanságát szolgáltathatja a piacokon. Amikor a volatilitás növekszik, a kereskedők levághatják kriptovaluta pozícióikat, vagy késleltethetik a befektetési döntéseket.

Az 1. ábra mutatja a 3 hónapos realizált volatilitást BTCUSD, amely a közelmúltban a rekord alacsony szint közelében, 2018. november közepén tovább csökkent. Általában az alacsony volatilitás több HODLert ösztönözhet a BTC-részesedése fenntartására; ezért az ár pozitív tényezőjének számít.

1. ábra: BTCUSD 3M realizált volatilitás (Forrás: Skew) 2. ábra: A BTCUSD 3M implicit volatilitása (Forrás: Skew)

Ezt azonban észrevettük BTCUSDImplikált volatilitása az utóbbi mélypontokban lebeg, bár úgy tűnik, hogy egy kis töredéke veszi fel. Az opciós piacon az implicit volatilitás az alapul szolgáló eszköz várható volatilitása az opció élettartama alatt, ebben az esetben a bitcoin.

Az opciók kereslete és kínálata közvetlenül befolyásolhatja a feltételezett volatilitást. Amikor a piaci várakozások emelkednek, növekszik az opciók iránti igény, az implicit volatilitás is növekszik. Ezzel szemben, ha az érzelmek lehűlnek, az elvárások csökkennek, az opciók iránti kereslet csökken, a hallgatólagos volatilitás is csökken.

Ebben az esetben az alacsony implicit volatilitás a BTCUSD opciós piac némileg jelezheti, hogy a középtávú várakozások BTCUSD lehet, hogy nem olyan magas, mint a jelenlegi gyűlés javasolta. A volatilitás változásai olyasmi lehet, amelyet a bitcoin figyelői szeretnének szorosan figyelni.

Megnőtt a bitcoin keresése Kínában és világszerte

A szociális volt az egyik kritikus tényező a kriptovaluta-elemzés során, és a kínai kriptográfiai közösségek társadalmi érzelme már régóta a szélesebb kriptotér barométerének számít. A kínai kriptográfusok nézetei érdemi betekintést nyújthatnak az árelemzésbe.

A „bitcoin” kifejezés kínai nyelvű Baidu keresési indexe a legutóbbi csúcsra, 40000-ra emelkedett, majd 25000 közelébe telepedett. Ugyanakkor a Google Trends adatai is hasonló mintát mutattak, a „Bitcoin” kifejezésre keresve. ”Meghaladta a 100-at, ami akkor következett be, amikor a bitcoin visszaszerezte az 10000 szintet. A hullám azonban hozhat előnyöket és hátrányokat, és néha vegyes jeleket küld a piacnak.

3. ábra: Bitcoin ár & Baidu keresési index (Forrás: Longhash) 4. ábra: A „Bitcoin” kifejezés a Google Trends-en (Forrás: Google Trends)

Sergey Krutolevich, a RoninAi kutató tudósának tanulmánya, mutatja hogy a beszélgetések mennyiségének megugrása gyakran megelőzi a keresési mennyiség növekedését egy teljes nappal, az új árcsúcsokat pedig egy-három nappal. A társadalmi hangulat és a kriptopiaci árak közötti egyértelmű összefüggésen túlmutatva az előbbi valójában közvetlenül érinti az utóbbit. ” Ha azonban valaki elég sokáig maradt a piacon, akkor valószínűleg ismerős lesz, hogy amikor a FOMO vásárlói beindultak a piacokra, gyakran eladási jelnek tekintik azokat, akik korábban bejöttek.

Csökken a piaci erőfölény

Egy másik érdekes jelenség a BTC a gyűlés a BTC piaci erőfölény. Az alábbi ábra összehasonlítja a közötti piaci dominanciát BTC és ETH egyéves időkeretben. A BTC piaci dominanciája 2020 óta csökkenő tendenciát mutat, és a csökkenés az utóbbi időben még erőteljesebb volt az árnövekedés ellenére. Viszonylag, ETHPiaci erőfölénye növekszik abban az időben, amikor a BTC csökken.

Úgy gondoljuk, hogy a tőkeallokáció lehet az egyik oka ennek az eltérésnek. A főváros egy része elhagyhatta a bitcoint és az év elején bekerülhetett az altcoin térbe, mivel a fő altcoinok 4Q19-ben közel / sokéves mélypontra zuhantak. Ez felhívhatja az értékvezérelt befektetők figyelmét arra, hogy bekerüljenek az altcoin kereskedésbe.

5. ábra: BTC és ETH a piaci dominanciában (Forrás: Tradingview) 6. ábra: Teljes Crypto Market Cap Ex-BTC (Forrás: Tradingview)

Az „Alt Season” közepén vagyunk, vagy ha a piacok bejövőre számítanak? Ezek továbbra is vitatható kérdések maradtak. Azonban az a tény, hogy az ex-BTC teljes piaci felső határa január óta folyamatosan növekszik. Az Altcoin figyelői nem akarják lemaradni ennek fejlesztéséről, mivel úgy tűnik, hogy újra tesztelik a májusi-júliusi csúcsokat (6. ábra).

A vírus és a QE elvárásai

A COVID-19 járvány továbbra is a legnagyobb bizonytalanság a globális gazdaság számára, hatása a globális piacokon és eszközökön keresztül hullámzik, és a kriptovaluta sem kivétel. Az ázsiai központi bankok megkezdték a vírus által gátolt növekedés ösztönzésére irányuló intézkedéseket. Csak ezen a héten, a PBoC bejelentett az első tétel speciális újrahitelezési források nemzeti és regionális bankok számára, a kínai kkv-k megsegítésére.

Bár a vírus hatása az USA gazdaságára egyelőre korlátozott, a Fed már felkészült arra az esetre, ha gazdasági visszaesés következne be, agresszív QE program van terítéken.

A szenátus bankbizottsága előtt tett legutóbbi vallomásában Jerome Powell, a Fed elnöke mondott, „A Fed-nek két recesszió elleni harceszköze volt; QE néven ismert államkötvények vásárlása és egyértelmű kommunikáció a piacokkal a kamatpolitikáról, amelyet rutinszerűen „határidős iránymutatásnak” tekintenek. Powell hozzátette: “Mi ezeket az eszközöket fogjuk használni – úgy gondolom, hogy agresszívan fogjuk használni őket, ha erre szükség van”

Noha nem számítunk arra, hogy a Fed elsőként indítaná újra a QE-t a vírusok által vezérelt gazdasági visszaesés miatt, könnyű látni a könnyebb elbeszélést a politikai döntéshozóktól szerte a világon. Ha ez az enyhítő történet tovább fokozódik, az arra késztetheti a piacokat, hogy újra a bitcoin értékraktára és a stagnáló növekedés ellensúlyozásának eszközévé váljanak, és ez a kriptográfia iránti növekvő kereslethez vezethet.

Következtetés

A közelmúlt BTC és az altcoin-gyűlések felhívták a piacok figyelmének nagy részét. Ahogy egyre közelebb kerülünk a bitcoin jutalom felező eseményéhez, a bullish hangulat jobban észrevehető volt. A felére csökkentés mellett a kriptográfusok nem akarják figyelmen kívül hagyni azokat a tényezőket, amelyeket fentebb említettünk, amikor középtávú trendelemzésről volt szó, hogy teljes képet kapjunk.

Kövesse az OKEx-et:

Webhely: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner