A Bearish hangulat érvényesül, mivel a kereskedők óvatosan taposnak és a BTC támogatást keres: Futures Friday

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en.

Bitcoin (BTC) a hét végén kezdte meg a visszavonást, és csaknem 10 százalékot esett a hétfői nyitásból (UTC), 9 773 dollárral az OKEx negyedéves jövője szerint (BTCUSD0626) ár.

A BTC kezdte elveszteni a bullish lendületét, amikor hétfőn megpróbálta megtörni a 10 000 dollár feletti ellenállást, és a visszahúzás kiváltotta egy UTXO-tól 2009. februárjától (több mint 11 évvel ezelőtt) szerdán 15 óra körüli UTC-n töltötték a láncot.

Ránéz OKEx kereskedési adatok, láthatjuk, hogy a BTC Long / Short Ratio 1,0 körül mozgott a szerdai visszahúzás után, és a BTC alapja negatív területre lépett bizonyos időszakokra.

Mivel az Open Interest (OI) egy ideje sem látott javulást, az általános piaci hangulat a bearish oldal felé hajlik.

OKEx BTC diagramOKEx BTC negyedéves határidős (BTCUSD0626) 1D diagram. Forrás: OKEx

OKEx kereskedési adatok leolvasása

Látogatás OKEx kereskedési adatok oldal további mutatók feltárására.

BTC hosszú / rövid arány

A BTC Long / Short Ratio vadul ingadozott az elmúlt hét napban. Először hétfőn ért el 1.24-es csúcsot, amikor a BTC heti csúcsát 10,110 dollárra tette, majd elkezdett visszahúzódni. Az arány szerdán 1,2 körül csökkent, a BTC árának hirtelen csökkenése előtt. Jelenleg 1,0 körül mozog, ami azt jelzi, hogy a piaci hangulat kiegyensúlyozott.

BTC hosszú / rövid arányAdatgyűjtési idő: 5/15 0:00 és 5/22 4:00 (UTC)

A hosszú / rövid arány a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók és a rövid pozíciók nyitóinak arányát mutatja. Az arányt minden határidős és örökös csereügyletből állítják össze. A felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC-ben megadott nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor hosszú pozíció van nyitva, kiegyensúlyozottnak kell lennie egy rövid pozíciónak is. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapja

A OKEx BTC negyedéves jövő a prémium hétfőn 30 dollár körülire emelkedett, és a szerdai zuhanásig pozitív maradt. De azóta a prémium néhányszor negatív területre lépett, és még mindig 0 dollár körül mozog.


A BTC alapja a múlt heti 80 dolláros csúcsról gyorsan a jelenlegi 0,19 dollárra esett vissza, ami tükrözi a piaci hangulat megfordulását.

OKEX BTC alapjaAdatgyűjtési idő: 5/15 0:00 és 5/22 4:00 (UTC)

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat, valamint az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési mennyiség

A nyílt kamatláb (OI) hétfőre 6,12 millió szerződésre (1 szerződés = 100 dollár) halmozódott fel, ami a szombati mélypontról, 5,08 millióra emelkedett, mielőtt a hosszú idő felszámolásra került. Azóta az OI nem javult, és továbbra is körülbelül 5,5 millió szerződést köt. Ez azt mutatja, hogy a bikák és a medvék is óvatosak a jelenlegi árszinten, megakadályozva az OI jelentős felhalmozódását.

A március közepi összeomlás után általában nem figyelhető meg a nagy OI felhalmozódás, és úgy tűnik, hogy a piaci szereplők óvatossá váltak a tőkeáttétel alkalmazásával. Összességében a Longs tőkeáttétele továbbra is magasabb, mint a Shorts, amit a felszámolások nagysága bizonyít.

OKEX BTC nyílt kamatAdatgyűjtési idő: 5/15 0:00 és 5/22 4:00 (UTC)

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelnyújtási arány

A fedezeti hitelkamatláb a héten a BTC-vel párhuzamosan mozgott, és csökkent, miután hétfőn elérte heti csúcsát. Az arány jelenleg 2,13, ami magasabb, mint a múlt pénteki 1,4, de nem kíséri agresszív vásárlási akcióval a tőkeáttételes azonnali piacon.

OKEX fedezeti hitelarányAdatgyűjtési idő: 5/15 0:00 és 5/22 4:00 (UTC)

A fedezet hitelezési aránya az azonnali piaci kereskedési adatok, amelyek az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatják egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelarány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

Míg a határidős kereskedési adatok mutatói esetenként negatív prémiummal és alacsony hosszú / rövid aránnyal rendelkező csökkenő jeleket mutattak, a BTC továbbra is támogatást talál a fent bemutatott emelkedő csatorna alján. Ha nem sikerül helyreállnia és a csatorna alá csökken, akkor félidőben újabb merülést láthatunk 7400 dollár felé.

Rövid távon a 9 300 dolláros támogatás mára erős ellenállássá vált, és a BTC-nek meg kell szakítania azt, hogy még egy lövést lásson a helyreállítás során..

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalához, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen.

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map