A Bitcoin 1 billió dolláros piaci felső határt ér el, míg a központosított cserejelzők reflektorfénybe kerülnek

A Market Watch Weekly a kriptopiacok és a fejlesztések áttekintése minden héten.

A Bitcoin erős emelkedő trendet indított, miután múlt hétfőn 46 000 USDT szintre esett, 15% -os heti hozamot aratott és új, minden idők legmagasabb pontját állította vasárnap reggel 58 318 USDT, az OKEx azonnali árának megfelelően.

A piacvezető négy egymást követő hetes gyűlést ért el, és havi hozama közel 70% volt, miközben a Bitcoin teljes piaci kapitalizációja először haladta meg az 1 billió dolláros határt. A spekulatív tendenciát tükrözi a tartósan magas finanszírozási ráta is, amely a hét közepén hosszabb ideig 0,1% körül mozgott a tőzsdék között..

A BTC finanszírozási aránya február 15. és február 22. között. Forrás: bybt

Az ilyen hatalmas nyereség sok befektetőt arra késztetett, hogy csökkentsék pozícióikat és nyereséget vegyenek fel, ami tükröződik abban, hogy a Bitcoin stratégiai elfogultsága – a befektetők értékfelfogását mérő mutató – a múlt héten 13% -kal csökkent. Másrészt az intézményi befektetők továbbra is fogadnak a BTC-re. A MicroStrategy 1,05 milliárd dolláros adósságfelajánlást hajtott végre 0% -os kupon és 50% -os konverziós prémium mellett, hogy további Bitcoin-t vásároljon. Az OKLink szerint ma már legalább 24 nyilvános részvénytársaság van, amelyek együttesen 149 700 BTC-vel rendelkeznek.

A Sentix stratégiai elfogultsága a Bitcoin és a Bitcoin ár felett. Forrás: Sentix

Az a valószínűség, hogy a bikapiac rövid távon véget ér, továbbra is csekély, mivel a kriptovalutába áramló új pénz még mindig növekszik. Vonzotta a Purpose Bitcoin ETF, amelyet a szabályozók nemrégiben hagytak jóvá Ontarióban 421,8 millió dollár értékű eszközök csak két kereskedési napon keresztül jutnak a tőzsdén kereskedett alaphoz. Ennek az első Bitcoin ETF-nek az elindítása Észak-Amerikában várhatóan megkönnyíti más Bitcoin ETF-termékek jóváhagyását, amely lehetővé teszi több lakossági befektető és intézmény számára, hogy kitettséget érezzen a Bitcoin. 

A központosított cserejelzők új piaci hotspotokká válnak

Az Ethereum hálózat jelenlegi magas gázköltségei miatt sok kis alapokkal rendelkező lakossági befektetőnek le kellett mondania a DeFi-ben való részvételről. A lehetőség azonosítása érdekében a legfontosabb kriptovaluta-tőzsdék erőfeszítéseket kezdtek tenni saját nyilvános lánc-ökoszisztémáik kiépítése érdekében. Például az OKEx január végén elindította a Swap és Farm DApps alkalmazást az OKExChain-on. A központosított DeFi-projektek magas bányajuttatásának eredményeként a legfőbb tőzsdék nagy mennyiségű tőkét és felhasználót vonzottak, ami a centralizált tőzsdei tokenek értékelését is fellendítette. Az elmúlt héten az OKB 117% -kal nőtt, míg más tőzsdei tokenek is nyereséget jegyeztek fel. A DeFi és a CeDeFi közötti verseny egyre kiélezettebbé válik.

Ezenkívül a Nasdaq Private Market adatai azt mutatják, hogy az intézményi befektetők 100 milliárd dollár fölé emelték a Coinbase értékelését. Ez a hír a legmagasabb tőzsdei natív tokenek árát is megemelte.

A főbb központosított tokenek heti visszatérése, 2/15 – 2/21. Forrás: TradingView

A múlt héten a BTC-t felülmúló fő altcoinok a Cardano (ADA) és a Polkadot (DOT) voltak, 39% -kal, illetve 22% -kal. A piaci szereplők iránti érdeklődés "régi" az altcoinok száma csökkent, mind az XRP, mind a Bitcoin SV (BSV) 10% -ot meghaladó csökkenést mutatott. Az éter (ETH) és a Litecoin (LTC) viszont langyos volt, mindkettő 4% körüli.

A fő altcoinok heti visszatérése, 2/15 – 2/21. Forrás: TradingView

Miután a CEX-tokenek a múlt héten csúcsot láttak, a DEX natív tokenek a hétvégén felzárkóztak, az Uniswap (UNI) és a SushiSwap (SUSHI) heti 32, illetve 10% -os hozamot aratott. Más nagyobb DeFi protokollok azonban általában alulteljesítettek, negatív heti hozamokkal.

A legfontosabb DeFi tokenek heti visszatérése, 2/15 – 2/21. Forrás: TradingView

A DeFi protokollokhoz rögzített teljes érték vasárnap minden idők legmagasabb értékét, 62,88 milliárd dollárt ért el, a DeBank adatai szerint. Az egyes TVL-ek szerint a hitelnyújtási protokoll-készítő (MKR) 4,7 milliárd dollárral zárta az listát, majd a Compound (COMP) 5,4 milliárd dollárt követett..

A DeFi-ba zárolt teljes érték. Forrás: DeBank

Az intézmények véleménye megoszlik a forgalomba hozatalt követően

A CME frissítette legújabb (február 16-i) Bitcoin határidős ügyleteit helyzetadatok február 20-án. Ebben a jelentési időszakban a Bitcoin meredek emelkedése megtorpant, az ár csak körülbelül 1000 dollárral emelkedett.

Ez alatt az idő alatt a nyitott érdeklődés 11 055-ről 11 426-ra nőtt, második egymást követő héten emelkedett, és ebben a konszolidációs időszakban közel négy hét új csúcsot ért el.

Az vagyonkezelői számlákon a hosszú pozícióik 387-ről 368-ra csökkentek, míg a rövid pozíciók változatlanok maradtak 564-en. Ez tükrözi az eszközkezelők óvatosabb hozzáállását a piac után.

A tőkeáttételes alapok számláinak hosszú pozíciói 3149-ről 3030-ra nőttek, míg a rövid pozíciók 8 481-ről 8750-re emelkedtek. Ez a növekedés mindkét irányban pozitív jelként hatott, jelezve, hogy a tőkeáttételi alapok továbbra is emelkedőek a jövőbeni piacon.

CME Bitcoin határidős adatok – A tőkeáttételes alap számlák száma hosszú és rövid. Forrás: Quandl

Előretekintés a héten

Az S&A P Index a múlt héten új csúcsot ért el, de egymást követő éles nyereség után a piac enyhe gyengeséget mutat. Jerome Powell, az Egyesült Államok Federal Reserve elnöke részt vesz a kongresszusban tartott féléves monetáris politikai meghallgatásokon kedden és szerdán, amelyek a globális tőkepiacok középpontjában lesznek.

Eközben a kriptográfiai térben a közösség a Cardano projekttel kapcsolatos bejelentéseket vár, amelyek vagy magasabbra emelhetik a token árát, vagy meredek korrekciót eredményezhetnek attól függően, hogy a piaci szereplők hogyan fogadják a híreket.

Nem OKEx kereskedő? Ismerje meg, hogyan kezdje meg a kereskedést!

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner