A Bitcoin a kijavítás és helyreállítás előtt 12 ezer dollárt tesz ki, miközben az XRP az élet jeleit mutatja és az ETH kereslet továbbra is fennáll

Market Watch Weekly

A Bitcoin (BTC) hullámvasúton haladt az elmúlt héten. Múlt hétfő és vasárnap 4:00 óra között a Bitcoin ára 9 900 dollárról 12 100 dollárra emelkedett, és új csúcsot döntött az idei évre. A piac azonban ezután élesen rosszabbra fordult, a Bitcoin 10 422 dollárig esett vissza – fél óra alatt 12% -os visszahúzódásnak volt tanúja, az OKEx Spot árának megfelelően. A vezető digitális valuta azóta némileg helyreállt, de ez a közelmúltbeli árfolyam további elemzést érdemel.

A vasárnapi balesetet követő egy órán belül, több mint 1,1 milliárd dollár értékű pozíciót likvidáltak a piacon, főleg Bitcoinban és Ether-ben. Ez jelentette a legnagyobb felszámolást március 12. óta, ami azt jelzi, hogy a hosszú pozíciójú kereskedők tőkeáttétellel rendelkeznek. Ezek a szélsőséges ármozgások is oda vezettek rendellenes árak néhány cserén. Az OKEx azonban zökkenőmentesen működött az árfolyamon. Sőt, az 1500 dolláros egynapos kereskedési tartomány a Bitcoin rövid távú volatilitásának újabb emelkedését is eredményezte, visszavéve a május közepi 11,61% -os szintet.

A Bitcoin 7D volatilitása (BVOL7D). Forrás: TradingViewA Bitcoin 7D volatilitása (BVOL7D). Forrás: TradingView

A vasárnapi nagy esés ellenére a Bitcoin 11 100 dollárra tért vissza, heti szinten 11,67% -ot zárt. Ráadásul a világ legnagyobb kriptográfiai eszköze júliusban 24% -kal emelkedett, és 60% -os éves hozamot ért el.

A nagy kapitalizációjú altcoinok tekintetében a múlt héten a legjobban teljesítő XRP volt, 37,21% -kal magasabb. Az XRP nyolcnapos pozitív kereskedési szekciót ért el, és a nagy esés előtt heti 50% -os hozamot ért el.

A múlt heti lendületgenerátor, az Ether (ETH) viszont 415 dollár fölé emelkedett 30 percig vasárnap hajnalban, ami új csúcsértéket nem látott 2018. augusztus óta. Ezután 327,8 dollárra zuhant, több mint 20% -os csökkenéssel . De az ezt követő gyors visszapattanás lehetővé tette, hogy az Ethereum érme 20,34% -os heti nyereséget érjen el.

A Litecoin (LTC) heti 18,29% -os hozamot gyűjtött, míg a BTC fork Bitcoin Cash (BCH) és az azt követő villa, a Bitcoin SV (BSV) körülbelül 15% -kal emelkedett. A kardanói Ada (ADA) azonban elvesztette lendületét a legújabb Shelley-frissítés befejezése után, 7,24% -kal esett az elmúlt héten.

A főbb kriptovaluták heti hozama 7 / 27–8 / 2. Forrás: TradingViewA főbb kriptovaluták heti hozama 7 / 27–8 / 2. Forrás: TradingView

A decentralizált pénzügyi szektorban továbbra is forró a piac. Számos DeFi projekt meghaladta a 40% -ot az elmúlt héten. Közülük a yearn.finance ára továbbra is stabil, több mint 4000 dollár. A Bancor (BNT) V2 verziója augusztus 1-én lépett életbe, az első kereskedési pár LINK / BNT.

A DeFi elfogadásának növekedése növelheti az Ether iránti keresletet, ami viszont növelheti az ETH árát és az általános kriptopénz-piaci lelkesedést. Alapján DeFiPulse, a DeFi-be zárt teljes érték először meghaladta a 4 milliárd dollárt, amely mutató az év eleje óta mintegy 800% -kal nőtt.

Teljes érték zárva a DeFi-ben. Forrás: DeFiPulseTeljes érték zárva a DeFi-ben. Forrás: DeFiPulse

Technikai elemzés

A BTC heti listáján a múlt heti gyertyatartó teste még mindig nem törte meg a tavaly augusztusi csúcsokat. Az ár a 12 000 dolláros területen elért legmagasabb szinteket követően erősen csökkent, ami erős ellenállást és ezen a szinten eladási nyomást jelez.

Míg a teljes bullish mintázat nem pusztult el egyértelműen, és a 10 700 dolláros kulcsszint továbbra is fennáll, rövid távon némi lefelé irányuló nyomást tapasztalhatunk.


OKEx BTC Spot Price 1W diagram - 8/3. Forrás: OKEx, TradingView OKEx BTC Spot Price 1W diagram – 8/3. Forrás: OKEx, TradingView

Ehhez képest az ETH erőteljesebben fejlődött. Az ETH / BTC a legutóbbi éves csúcsokat éri el a robusztus kereslet miatt. A kettő közötti egy hónapos összefüggés szintén alacsonyabbra süllyedt, lefelé 53% -ra, jóval az egy hónappal ezelőtti 79% -os érték alatt.

Mivel a DeFi projektek több lehetőséget nyitnak meg, nagyon valószínű, hogy a jelenlegi lendület továbbra is ösztönzi az ETH iránti keresletet.

Az éter ára a Bitcoin árának% -ában. Forrás: ferdeAz éter ára a Bitcoin árának% -ában. Forrás: ferde

Előretekintés a héten

A piaci irányt ezen a héten érintő makro-aktuális események továbbra is az Egyesült Államok és Kína közötti kapcsolatok és a koronavírus kitörési számai lesznek. A nem mezőgazdasági bérszámfejtés pénteken megjelenő jelentése rövid távú piaci zűrzavart is kiválthat.

A kriptotérben augusztus 17-én elindítják a TRON (TRX) Uniswap programját, és a QTUM augusztus végére megkezdi kemény villáját és karóját..

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map