A Bitcoin ár továbbra is megmaradt, miközben a DeFi Boom folytatja a rivaldafény lopását

A múlt héten jelentős központosított cserék erősítették a DeFi teret. Az OKEx vezetésével a CEX óriásai nemcsak több DeFi tokent soroltak fel, hanem olyan innovatív termékeket is bemutattak, mint például az OKB Staking, amelyeket a piaci szereplők jól fogadtak.

Az OKB Stakingbe zárt teljes érték hétfőn meghaladta a 200 millió dollárt, több mint 16 000 résztvevővel. Ez a lépés jelentősen csökkenti a DeFi-ben résztvevő kiskereskedők előtt álló akadályokat, anélkül, hogy a láncon további gázköltségek lennének.

Az OKB a megnövekedett kereslet és a forgalom csökkenése miatt is élénken mozgott az elmúlt héten, 17,87% -kal meghaladva az egyik vezető előadót.

A Bitcoin (BTC) viszont kevés lelkesedést mutatott a múlt héten, kisebb 0,08% -kal csökkent, miután többször tesztelte a 10 000 dolláros határt. A vezető digitális fizetőeszköz szerdán kezdett fellendülést, és heti 5 580 dolláros csúcsot ért el vasárnap kora reggel – az OKEx BTC Index árának megfelelően -, mielőtt a hét zárójára 10 300 dollárra esett volna..

A Polkadot (DOT) egy másik altcoin volt, amely jól teljesített a múlt héten, 8,93% -kal emelkedve az ötödik helyet szerezte meg a piaci kapitalizáció szempontjából. A Chainlink (LINK) időközben a hatodik helyre esett a piaci sapkák rangsorában, miután 9,07% -ot esett. Az éter (ETH) többnyire változatlan maradt, kisebb 0,44% -kal, míg az EOS és a TRON (TRX) 7,44% -kal, illetve 5,09% -kal csökkent.

A főbb kriptovaluták heti hozama, 9 / 7–9 / 13. Forrás: TradingView

A DeFi tokeneket nézve az yearn.finance (YFI) és a Loopring (LRC) felülmúlta a versenytársakat a közelgő Coinbase Pro listájuknak köszönhetően, heti 44,48% -os, illetve 37,27% -os hozammal. A DFI.money (YFII), egy YFI villa szintén 30,43% -os nyereséget ért el.

A legfontosabb DeFi tokenek heti visszatérése, 9 / 7–9 / 13. Forrás: TradingView

A DeFi szektorban a legrosszabbul teljesítő token a SushiSwap (SUSHI) volt, 28,57% -os csökkenéssel. A SUSHI a hetet 2,20 dolláron zárta, a hét napos csúcson elért 3,50 dollárhoz képest.

A SushiSwap-ba zárt teljes érték is erősen csökkent, miután a hétvégén csökkentette a blokkjutalmat. A TVL 808,3 millió dollárra esett vissza – ez 42,74% -os visszaesést jelent az elmúlt 24 órában, a periódus szerint DeBank adatai. Korábban a SushiSwap TVL-je elérte az 1,5 milliárd dollárt, és az első helyre került. Érdekes megjegyezni, hogy szeptember 9-én a SushiSwap sikeresen 800 millió dollárt vándorolt ​​be az Uniswap-ból a SUSHI-blokkjutalomra törekvő hozamgazdálkodók miatt.

Ezúttal a hatalmas miatt tömbjutalmakba vágva az 1000-től 100-ig terjedő SUSHI, a hozamgazdálkodók profit-kereső jellege a likviditás nagyon gyors elvonásához vezetett. 14 millió dollár értékű visszavásárlások és úgy tűnik, hogy a 2 millió dolláros légcseppek nem sokat segítettek az áron.

A tíz legnagyobb DeFi projektben rögzített teljes érték – 9/14. Forrás: DeBank

Ugyanakkor észrevettük, hogy az Uniswap TVL-je 62,63% -kal emelkedett az elmúlt 24 órában. Az Uniswap és a SushiSwap még nagyobb különbségeket mutat a 24 órás felhasználók és a tranzakciók számát illetően.

Uniswap V2 vs. SushiSwap. Forrás: DeBank


Sőt, a DeFi-ben kínált magas hozamok miatt közel 100 000 BTC volt "megmozdult" az Ethereum blokklánchoz, a per DeFi Pulse adatok. A legnépszerűbb BTC-ETH keresztlánc projekt a Wrapped Bitcoin, amely az összes keresztláncú BTC több mint 66% -át, vagyis 53 000-et tesz ki.

BTC bezárva a DeFi-be. Forrás: DeFi Pulse

A Bitcoin-t nézve láttuk, hogy a CME kiadta a legújabb (szeptember 8-i) Bitcoin-határidőket helyzetadatok. A Bitcoin több mint 2000 dollárral esett a jelen jelentésnek megfelelő időkeretben, és az adatok tükrözik az intézményi befektetők lehetséges reakcióit.

Láthatjuk, hogy a nyitott érdeklődés meredeken esett vissza, a mindenkori csúcsról, 11 617-ről 8198-ra, elérve a július 7-e óta fennálló legalacsonyabb szintet, és minden típusú számlán történt pozíciócsökkentés.

Különösen a tőkeáttételes alapok számláinak hosszú pozíciói 4271-ről 2758-ra zuhantak, míg a rövid pozíciók ugyanezen idő alatt 6842-ről 4661-re csökkentek. A tőkeáttételes alapok számláinak ismételt nyeresége volt a múlt heti rövid pozícióik növelése után, de a jelenlegi pozíciócsökkentések tükrözik a Bitcoin árirányával kapcsolatos bizonytalanságukat..

CME Bitcoin határidős adatok – A tőkeáttételes alapok száma hosszú és rövid. Forrás: Quandl.com

Előretekintés a héten

A Federal Reserve ezen a héten újabb szövetségi nyíltpiaci bizottsági ülést tart – utoljára az elnökválasztás előtt.

Öt egymást követő hónapon át tartó éles nyereség után az amerikai részvények korrekciós időszakba léptek szeptember kezdete óta. Tekintettel arra, hogy a Bitcoin még mindig korrelál a részvénypiaccal, a kereskedőknek figyelniük kell arra, hogy az amerikai részvények hogyan teljesítenek ezen a héten.

Titkosításban az OKEx bejelentette a az OKChain átalakulása Az OKExChainba a Coinbase Pro felsorolja az YFI-t és az LRC-t, az UniTrade (TRADE) pedig szeptember 30-án indítja hivatalos platformját..

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map