A Bitcoin ára egészséges visszahúzódást lát négy egymást követő hetes nyereség után

A BTC ára tegnap 10 000 dollár körüli szintre esett, amikor a túlfűtött piaci hangulat hívta fel – íme elemzésünk a balesetről.

Bitcoin ár összeomlás kép

A Bitcoin tegnap, február 22-én többféle tényező hatására több mint 10 000 USD-t zuhant, 18% -kal esett vissza a vasárnap esti 58 318 USD-ról a legalacsonyabbra, 47 668 USDT-re, az OKEx BTC azonnali árának megfelelően. A csökkenés közvetlenül azután következett be, hogy a piacvezető meglátta negyedik egymást követő hetes nyereségét.

Amiben más lett "Fekete hétfő" a kriptovaluta piacon a körülmények hasonlóak voltak, mint január 11-én. Az Egyesült Államok kincstárai a hét elején továbbra is eladtak, ami a hozamok megugrását okozta. A növekvő kötvényhozamok nyomást gyakoroltak a tőzsdére, ahol a Nasdaq indexet láttuk a legjobban zuhanni közel négy hónap alatt: az Apple részvényei 3% -kal csökkentek, a Tesla részvényei pedig hétfőn több mint 8% -ot zuhantak.

A kincstári hozam helyreállította a márciusi csúcsokat, és visszafogta a kockázatos eszközök emelkedését. Forrás: CNBC

A január 11-i piaci viselkedéstől való eltérés miatt az arany ára tegnap nem esett, és ehelyett a hét hét alatt a legtöbbet hozta. A kőolaj ára szintén 13 hónapos csúcsot ért el, ami azt tükrözi, hogy a befektetők az emelkedő inflációs várakozásokkal árat kezdenek. Amióta a Bitcoin piaci kapitalizációja az elmúlt hónapokban tovább emelkedett, a kamatlábakkal és a makrogazdasággal való korrelációja még erősebbé vált.

Sőt, Janet Yellon amerikai pénzügyminiszter figyelmeztetett tegnap, hogy a Bitcoin erősen spekulatív eszköz, és egy "rendkívül hatástalan" módja a monetáris tranzakciók lebonyolításának. Szavai nyomás alá helyezték a kriptovaluta piacot is.

Nagy találat a bullish üldözőknek

A hétfői hirtelen összeomlás előtt a Bitcoin februárban 80% feletti havi hozamot ért el, és teljes piaci kapitalizációja meghaladta az 1 billió dolláros határt. A piacvezetőt különféle hírek táplálták, többek között a Tesla legnagyobb BTC-vásárlása, a MicroStrategy adósságajánlata további Bitcoin vásárlására és az első észak-amerikai Bitcoin ETF bevezetése.

A piaci hangulat egyértelműen túlmelegedett, ami tükröződött a finanszírozási rátákban, amelyek hosszabb ideig 0,1% körül mozogtak, és a február 21-i nyitott kamatláb 19 milliárd dolláros történelmi csúcsával. Ez az eseményvezérelt ciklus megnehezítette a szervesen feljebb lépni, előkészítve a korrekció útját.

A BTC nyitott érdeklődése február 21-én 19 milliárd dolláros rekordot döntött. Forrás: Bybt.com

A tegnapi visszaesés pánikértékesítéshez vezetett a Coinbase-en is, és a tőzsde valaha volt legnagyobb negatív prémiumát a megrendelési könyv vételének hiánya miatt. A Coinbase prémium a tegnapi eladás során minden idők mélypontját negatív 1020 dollárra rúgta, adatokonként CryptoQuant.

Ezen túlmenően, technikai elemzés szempontjából, a bullish lendület kimerültséget mutatott a legutóbbi csúcsot követően, mivel a Relative Strength Index mutató egymást követő bearish eltéréseket könyvelett el az 1 és 4 órás grafikonokon. Ez akkor történik, amikor az RSI egy "túlvásárolt" az olvasás – válaszul az alacsonyabb áremelkedésekre -, amely megegyezik a korábban magasabb csúcsértékek adataival.

A Bitcoin árfolyamai egymást követő bearish eltéréseket tapasztaltak az 1 órás diagramban. Forrás: OKEx

A tegnapi éles visszavétel újabb rekordmagasságot hozott a derivatívák piacán a felszámolások terén. Egyedül a Bitcoin 3,64 milliárd dolláros pozíciót számolt fel tőzsdéken, meghaladva a január 10-én felszámolt 2,5 milliárd dollárt és január 3-án 1,74 milliárd dollárt..


A felszámolások egy másik hétfőn újabb rekordmagasságot értek el. Forrás: Bybt

Piaci reakciók a BTC áresésére

A kriptográfia tegnapi zuhanása érdekes piaci reakciókat tapasztalt. Először a kínai jüan és az USDT közötti árfolyam emelkedése volt tapasztalható. Az OKEx kereskedési adatai szerint az USDT prémiuma a P2P piacon tegnap negatívról pozitívra vált, röviden 1,76% -ra nőtt. Ez az adat azt jelzi, hogy sok kereskedő volt olyan, aki USDT-t akart vásárolni, hogy árrést adjon pozícióihoz.

A kínai jüan dollárral szembeni prémiuma 1,76% -ot ért el a P2P piacon. Forrás: OKEx

Az Ethereumot és annak ökoszisztémáját is befolyásolta a csökkenés. Az éter (ETH) ára 21,68% -kal csökkent a legalacsonyabb ponton. Alapján OKLink adatok, a decentralizált tőzsdék 24 órás kereskedési volumene az Ethereum hálózaton az írás idején rekordmagasságot, 5,09 milliárd dollárt ért el. A legnagyobb 24 órás mennyiség, 1,87 milliárd dollár az Uniswap-on volt, majd 1,2 milliárd dollár a SushiSwap-on.

Számos likviditási szolgáltató, amely megpróbálja eltávolítani pénzeszközeit az állandó veszteségek elkerülése érdekében, és az on-chain hitelezők feltöltési tartaléka a felszámolás megakadályozása érdekében 1000 gwei szintre emelte a gáz költségét – az Ethereum hálózat használati díját -. Ethereum Gas Tracker.

Ez azt jelenti, hogy tegnap az Uniswap likviditásának eltávolításának költsége majdnem 300 dollár volt. Még egy ilyen drága on-chain környezetben is az Uniswap összesített értéke 10,8% -kal csökkent az elmúlt 24 órában, a SushiSwap TVL-je pedig 8,8% -kal esett vissza. Más vezető hitelezési platformok, a Compound és a Maker szintén 8% -kal csökkentek a TVL-ben. Ez a helyzet ismét megmutatja a skálázhatóság frissítésének sürgős szükségességét az Ethereum hálózatán.

A tranzakciók mennyisége a DEX-en minden idők legmagasabb szintjét érte el az elmúlt 24 órában. Forrás: OKLink

A Bitcoin alapjai még mindig játékban vannak

Előretekintve az intézmények kriptovaluta piacra történő beáramlása továbbra is jelentős tényező a Bitcoin árának stabilizálódásában. A Bitcoin mint feltörekvő alternatív eszköz jelentős áringadozása ebben a szakaszban továbbra is elkerülhetetlen, de a BTC-tulajdonosok és a vásárlási csatornák számának növekedése támogatni fogja az árat.

Egyelőre a legfőbb kriptovaluta továbbra is függ a makrogazdasági mutatók változásától. Ezen a héten a piac középpontjában a Federal Reserve elnöke, Jerome Powell beszéde áll majd a szenátus és a ház meghallgatásai során. A piacok aggódnak amiatt, hogy a Fed dovish stratégiája fenntartható-e, és hogy az emelkedő amerikai kincstári hozamok veszélyeztetik-e a gazdasági fellendülést.

Középtávon a masszív fiskális ösztönzők új fordulója egyre közelebb kerül. A szenátus várhatóan március 14-ig új 1,9 billió dolláros ösztönző csomagot küld Biden elnöknek. Az ebből fakadó bőséges fiat-kínálat vitathatatlanul továbbra is kedvező tényező a kockázatos eszközárak emelkedéséhez.

Nem OKEx kereskedő? Ismerje meg, hogyan kezdje meg a kereskedést!

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map