A Bitcoin árának csökkenése ezen a héten optimista kiskereskedők által vásárolt

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en

A Bitcoin (BTC) két gyors csökkenést tapasztalt az elmúlt hét napban. Múlt péntektől az OKEx negyedéves határidős (BTCUSD0925) értéke 12 000 dollárról 11 500 dollárra esett vissza, mielőtt a hétvégén mélypontra került volna és feljebb lépett volna. Az ár azonban kedden ismét meredeken esett, miután elutasították a 12 000 dolláros szintről. Azóta a Bitcoin a hét legalacsonyabb árát, 11 172 dollárt határozta meg, és 11 200 és 11 600 dollár közötti tartományban konszolidálódott.

Nevezetesen, a Bitcoin elmúlt héten tett lépései továbbra is szorosan az aranyhoz kötődtek, de a visszahúzása lényegesen nagyobb volt. A múlt pénteki nyitóárhoz képest az arany jelenleg alig éri el a 0,5% -ot. A Bitcoin ugyanakkor 4% -kal esett vissza ugyanebben az időszakban.

Sőt, a medvék jórészt uralták a bitcoin piacot ezen a héten, még a DeFi mániát is némileg csillapítva, ahol kedden láttuk, hogy a kapcsolódó jelzők tandemben csökkentek a Bitcoinnal.

Az OKEx kereskedési adatait tekintve a nyitott kamat hétfőn tetőzött az árfolyam emelkedésével, és amint a longok lezárták pozícióikat, a BTC árfolyama lefelé mozdult. Miután a hét második felében 11 200 dollár körül mozgott az ár, a hosszú / rövid arány gyors növekedését tapasztaltuk, ami arra utal, hogy a kiskereskedők alacsonyabb szinten vásárolnak. 

A negyedéves határidős díjak szintje azonban ezen a héten tovább csökkent, ami azt jelzi, hogy bár a piac továbbra is optimista, az árnövekedés szempontjából nem sokat vár..

OKEx BTC negyedéves határidős (BTCUSD0925) 1 órás diagram – 8/28. Forrás: OKEx, TradingView

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára

BTC hosszú / rövid arány

Az e heti hosszú / rövid arányú mozgás szorosan összefügg az árral – vagyis a hosszú / rövid arány gyorsan emelkedett az ár mélypontja után, és az ár emelkedésével csökkent. Összességében az arány 1,0 és 1,3 között mozgott a héten, és gyorsan oszcillál.

Hétfőn láttuk, hogy a hosszú / rövid arány elérte a hét legalacsonyabb értékét, 1,0-et, ami megfelelt a Bitcoin heti csúcsának. Eközben az arány csütörtökön és pénteken este elérte a hét legmagasabb pontját 1,3 körül, amikor az ár véletlenül kétszer is megérintette az alját. Ez azt jelzi, hogy a kiskereskedők vásároltak és nem féltek az áreséstől.

A jelenlegi hosszú / rövid arány 1,25-nél van, ami azt is jelzi, hogy a kiskereskedők optimisták maradnak a rövid távú piac iránt.


Adatgyűjtés ideje: UTC 8/21 4:00 am – UTC 8/28 4:00 am UTC

A hosszú / rövid arány összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapon

Az OKEx Quarterly Futures díja ismét beszűkült a múlt pénteki 180 dollárról a jelenlegi 110 dollárra. Ez a szám két héttel ezelőtt 350 dolláros csúcson volt, tükrözve az azóta bekövetkezett változásokat.

Mivel a jelenlegi negyedéves szerződés szeptember végén lejár, a prémium csökkentését az időromlás is befolyásolja, de ez mégis azt mutatja, hogy a piac nem olyan optimista, mint a hónap elején volt.

Adatgyűjtés ideje: UTC 8/21 4:00 am – UTC 8/28 4:00 am UTC

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

A nyitott kamat hétfőn délután 1,16 milliárd dollárra tetőzött, majd az ár csökkenésével a jelenlegi 1,02 milliárd dollárra csúszott.

Míg a hosszú pozíciók folyamatos felszámolását láttuk, az OI meredek csökkenése okot ad arra, hogy azt feltételezzük, hogy a hét második felében a rövid pozíciókat is lezárták.

Ezenkívül a kereskedési volumen növekedése nem vezetett az OI növekedéséhez, ami arra is utal, hogy jelenleg a piacon kézcsere folyik, és az irány nem világos.

Adatgyűjtés ideje: UTC 8/21 4:00 am – UTC 8/28 4:00 am UTC

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelezési arány

A hosszú / rövid arányhoz képest a BTC margin hitelezési aránya a héten viszonylag kevéssé változott. A szombati Bitcoin áremelkedése alatt 16,6-os csúcsot ért el, majd fokozatosan hanyatlani kezdett.

Az arány azonban a csütörtöki hanyatlás alatt gyorsan 11,3-ra csúszott, ami azt jelzi, hogy sok kereskedő annak idején rövidnadrág nyitására kölcsönzött Bitcoinot. A csúszás azonban rövid életű volt, és az ár fellendülésével az arány gyorsan visszatért 15,0 körülire.

Adatgyűjtés ideje: UTC 8/21 4:00 am – UTC 8/28 4:00 am UTC

A fedezeti hitelnyújtási arány az azonnali piaci kereskedési adat, amely az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatja egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

Láttuk, hogy a hosszúságok lezárultak, és az OI gyors csökkenése a Bitcoin hét közepén 11 200 dollárra csökkent. Míg a lakossági befektetők sokáig kezdtek menni a végeredmény után, az általános hangulat még mindig nem javult jelentősen, és az oldalsó konszolidáció újabb időszakára számíthatunk.

A rövid távú tendencia a W alakú visszapattanásé, és tekintettel arra, hogy a hosszú / rövid arány tovább emelkedett, a bullish hangulat még mindig él. Ha az ár meghaladhatja a 11 600 dolláros ellenállási szintet, akkor láthatunk egy újabb lábat, amely egyelőre 12 000 dollárt tesztel, ami a felső határ.

Nem OKEx kereskedő? Ismerje meg, hogyan kezdje meg a kereskedést!

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map