A Bitcoin az eddigi második legjobb hetet teszi közzé, amikor a lakossági és intézményi felhasználók egymásra rakják a sats-t

A Market Watch Weekly a kriptopiacok és a fejlesztések áttekintése minden héten.

Hét hét egymás utáni nyereség után a Bitcoin (BTC) az eddigi második legmagasabb heti zárását 18.448 dolláron jegyezte, az OKEx BTC Index árának megfelelően. A Coin Metrics adatai azt mutatják, hogy a Bitcoin piaci kapitalizációja szintén új csúcsot, 347 milliárd dollárt ért el múlt szombaton, megdöntve a 2017. decemberi rekordot.

A BTC piaci kapitalizációja - 11/23A Bitcoin piaci kapitalizációja. Forrás: Érme mérőszámok

Mivel a BTC ára a múlt héten 14,35% -kal megugrott, a főbb altcoinok is felszálltak. Csak a TRON (TRX), a Bitcoin Cash (BCH) és a Bitcoin SV (BSV) fejtette ki a deformálatlanságot a múlt héten, míg az XRP a legjobb teljesítményt nyújtó, hatalmas 62,84% -os heti nyereséget könyvelve el. A Cardano (ADA) és az OKEx natív tokenje, az OKB 43,63% -os, illetve 34,04% -os nyereséget követett. Más fő altcoinok általában 20-30% -kal emelkedtek.

A főbb kriptovaluták heti hozama, 11 / 16–11 / 22.A főbb kriptovaluták heti hozama, 11 / 16–11 / 22. Forrás: TradingView

A folyamatos áremelkedés mellett a BTC határidős ügyletek összesített nyitott kamatlába meghaladja a 7 milliárd dollárt, és újabb csúcsot ért el, a ferde adatai. Az OKEx 1,18 milliárd dolláros OI-val vezette a listát, míg a CME OI először túllépte az egymilliárd dolláros határt.

Ahogy a bullish lendület folytatódik, az örökös swapok tőzsdei finanszírozási rátája felfelé halad. A finanszírozási ráta emelkedése november 20. óta nagyon észrevehető, ami azt jelzi, hogy a lakossági befektetők üldözték az árfolyamot, és a feltételek rövid távon túlmelegednek.

Míg a pozitív finanszírozási ráták azt jelentik, hogy a hosszúságok dominálnak, a túl magas finanszírozási rátáknál tapasztalható stagnáló árak a hosszúságok kiesését okozhatják, ami éles korrekciókat eredményez.

Bitcoin örökös swap finanszírozásBTC örökös swap finanszírozás. Forrás: ferde

Eközben a CME kiadta a legújabb (november 17-i állapot szerint) Bitcoin határidős ügyleteket helyzetadatok november 21-én a Bitcoin ebben a jelentési időszakban folytatta felfelé irányuló lendületét, és a piaci optimizmus terjedt.

A nyitott érdeklődés 11 311-ről 11 509-re nőtt, fenntartva a kéthetes növekedést, miközben a teljes OI még nem haladta meg a két héttel ezelőtti értéket. Ez annak a növekvő vonakodásnak a jele, hogy hosszúra nyúljon, amikor a piac már jelentős növekedést tapasztalt.

A jelentés szerint az eszközkezelők hosszú pozíciói 832-ről 845-re emelkedtek, a rövid pozíciók hétről négyre csökkentek. Ugyanakkor a tőkeáttétes alapok hosszú pozíciói 5097-ről 5305-re, a rövid pozíciók 7881-ről 8097-re emelkedtek. Más bejelentendő számlák csökkentették pozícióikat mind hosszú, mind rövid pozíciókban, jelezve a kockázatkezelési intézkedéseket. Összességében azonban az intézményi befektetők továbbra is bullishek a piacon.

CME Bitcoin határidős adatok – A tőkeáttételes alapok száma, hosszúkák és rövidnadrágok. Forrás: Quandl

A DeFi szektorban a legutóbbi kiaknázások ellenére sok DeFi token még mindig magasan fut három hétig egymás után, miközben a Bitcoin tovább növekszik. Az egyik legjobban teljesítő az yearn.finance (YFI) volt, közel 40% -kal magasabb. Az YFI alapcsapata és a fejlesztők folytatják a várva várt fejlesztéseket Yearn V2-tárolók, míg a jelző rendkívül ingatag áraktivitása szintén az aktív kereskedők kedvenceivé teszi.


Az Uniswap (UNI) jutalmai múlt kedden véget értek, és amint azt a legutóbbi Market Watch Weekly-ben megjegyeztük, az alapok a magasabb hozamok érdekében a SushiSwap-ba (SUSHI) költöztek. A lefolyó segítségével a SushiSwap összesített értéke gyorsan növekedett, és a token szintén heti 33% -ot erősödött.

A legfontosabb DeFi tokenek heti visszatérése, 11 / 16–11 / 22A legfontosabb DeFi tokenek heti visszatérése, 11 / 16–11 / 22. Forrás: TradingView

Másrészt az UNI 3,26% -ot veszített, ezzel a hét legrosszabbul teljesítő DeFi-jele. Eközben tesztelik az Uniswap közösségi irányítási mechanizmusát, és csütörtökön az Uniswap a TV-t tekintve a DeFi legnagyobb protokolljából az ötödik helyre esett vissza. Ez megújult vitához vezetett a piaci szereplők között az ösztönző rendszerek szükségességéről.

Összességében azonban a DeFi ökoszisztéma TVL-je ma új rekordot ért el, 14,59 milliárd dollárt. A hitelezési protokollkészítő (MKR) visszaszerezte az első helyet, amikor a projekt TVL-je 2,71 milliárd dollárra emelkedett a DeFi Pulse szerint.

A DeFi-ba zárolt teljes értékA DeFi-ba zárolt teljes érték. Forrás: DeFi Pulse

Előretekintés a héten

A CBOE volatilitási indexe (VIX) 22 körül mozog – a legutóbbi tartomány alsó széle két hétig -, és amint 25 fölé tér vissza, korrekciós nyomás nehezedik az olyan kockázatos eszközökre, mint a részvények és a Bitcoin. Ezen a csütörtökön van a hálaadás, amelyet egy hosszú hétvége követ, és az intézményi kriptográfiai vásárlásokat befolyásolhatja az ünnep.

Az Ethereum 2.0 bevezetése december elején következik, és a piac figyelemmel kíséri a fejleményeket. Alapján Eth2 indítópad, Az ETH már 292 672 részt vesz és számít.

Legalább 524 288 ETH szükséges a genetikai blokk elindításához, és ez a folyamat most a gyorsulás jeleit mutatja, ami szintén megnöveli az ETH iránti keresletet.

Az ETH ára meghaladta az 570 dollárt, ami erős ellenállási szint volt, és hamarosan 618 dolláron tesztelheti a következő ellenállást. Az alacsonyabb támogatási szint azonban továbbra is 550 dollár körül van.

Az ETH 2.0 összértéke az ETH árához viszonyítvaAz ETH 2.0 összértéke az ETH árához viszonyítva. Forrás: CryptoQuant

Nem OKEx kereskedő? Ismerje meg, hogyan kezdje meg a kereskedést!

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map