A Bitcoin bekerül 35 000 dollárba, és az altcoinok életre kelnek az új évben

A Market Watch Weekly a kriptopiacok és a fejlesztések áttekintése minden héten.

Az újévi hétvégén a Bitcoin meredeken emelkedett, szombaton sikeresen túllépte a 30 000 dolláros határt, csupán 17 nappal a 20 000 dolláros átlépés után. A rangadó ezután vasárnap folytatódott, amikor a BTC az összes csúcsot, 34.788 dollárt tette közzé, az OKEx BTC Index árának megfelelően. Míg a múlt heti 6843 dollár volt a Bitcoin valaha volt legnagyobb heti nyeresége, a 30 000 dolláros szint megtörése volt a legnagyobb hatással. A rekordot elért tüntetés jelentős médiavisszhangot kapott – például a Financial Times ma – kiemelve a Bitcoin idei csillagos teljesítményét.

A Bitcoin rally a piaci szereplőket is inspirálta, az összesített derivatívák kereskedési volumene szombaton és vasárnap egyaránt 80 milliárd dollárt ért el, csak a december 17-i mindenkori csúcs mögött. a BTC nyitott kamatozása 1,94 milliárd dollár, majd a CME 1,79 milliárd dollárja következik, az egyenként adatok ferdeségből. A negyedéves határidős szerződések díjait szintén 1500 dollárra, azaz több mint 5% -ra emelték, ami a rendkívül optimista piaci hangulatot jelzi.

BTC határidős ügyletek – Összesített napi mennyiségek. Forrás: ferde

Válassza ki az alkalomra emelkedő altcoinokat

A Bitcoin heti 22% -os növekedését több nagy altcoin is felülmúlta. Ether (ETH) hétvégi hullámával átlépte az 1000 dolláros küszöböt, és hét napos rallyt ért el, 37,78% -kal. Az ETH ma már csak mintegy 400 dollár távolságra van minden idők legmagasabb szintjétől. 

A legimpozánsabb előadó azonban a Polkadot (DOT) volt, amelynek ára az elmúlt hét napban majdnem megduplázódott. Jelenlegi, csaknem 10 milliárd dolláros piaci sapkája közel éter 10% -ához, ezzel piaci hatodik helyen áll. 

Az XRP-t időközben továbbra is befolyásolja a tőzsdei forgalomból történő törlés a múlt héten 19,75% -kal. Az adatvédelmi érmék, köztük a Monero (XMR), a Zcash (ZEC) és a DASH is érintettek voltak szabályozási fejlemények és jelentős visszaeséseket tapasztalt.

A fő altcoinok heti visszatérése, 12 / 28–1 / 3. Forrás: TradingView

A DeFi drámai növekedés éve volt

A DeFi protokollokba zárolt teljes érték 2020 végén 23,35 milliárd dollár volt, ami hatalmas növekedést jelez, szemben az év kezdeti 751 millió dolláros TVL-jével. Az új év továbbra is növekedést mutat, mivel a TVL most 27,54 milliárd dollárra nőtt, a DeBank adatai szerint.

A TVL szempontjából jelenleg az első három név a hitelezési protokollkészítő (MKR), a BTC-hez kötött token WBTC és a decentralizált csere Uniswap (UNI).

A DeFi-ba zárolt teljes érték. Forrás: DeBank

A múlt hét legjobban teljesítő DeFi eszközeit tekintve a Loopring (LRC) 57,13% -os hozammal vezette a listát, és az elmúlt évben 13-szoros áremelkedést ért el. Számos decentralizált csere natív token nagy nyereséget aratott, az UNI, a Curve (CRV) és a SushiSwap (SUSHI) 46,53, 39,29% és 29,36% -kal emelkedett.. 

A legfontosabb DeFi tokenek heti visszatérése, 12 / 28–1 / 3. Forrás: TradingView

Az intézményi befektetők úgy vélik, hogy a Bitcoin felfelé nyitott teret nyitott

A karácsonyi ünnep miatt a CME késleltette legújabb (december 21-i állapotú) Bitcoin-határidõinek frissítését posidecember 29-ig. Ez a jelentési időszak a Bitcoin történelmi kitörését fedezi a 20 000 dolláros árfolyam felett és az azt követő rali, és egybeesik a túlfeszültség utáni visszahúzással. 

A nyitott érdeklődés hirtelen megugrott, 11 370-ről 12 603-ra, befejezve az előző három hetes csökkenést, és közel nyolc hét alatt közvetlenül új csúcsot ért el. A gyűlés nyilvánvalóan ösztönözte az intézményi lelkesedést, amikor az eszközkezelők hosszú pozíciói 492-ről 573-ra ugrottak.

A tőkeáttételes alapok hosszú és rövid irányban egyaránt növelték pozícióikat. A hosszú pozíciók 3946-ról 4 357-re, míg a rövid pozíciók 8 702-ről 10 320-ra nőttek. A tőkeáttételes alapok iránti soha nem látott nyitott érdeklődés a Bitcoin jövőjébe vetett bizalomnak tekinthető.

Tekintettel arra, hogy a Bitcoin 2020 utolsó hetében még mindig gyorsan haladt felfelé, a következő jelentésnek érdekesebb betekintést kell nyújtania.

CME Bitcoin határidős adatok – Nyílt kamat. Forrás: Quandl

Előretekintés a héten

Kedden 2021 első kihívása a grúziai szenátorok megválasztása, amely meghatározza, melyik párt fogja ellenőrizni az Egyesült Államok Szenátusát. Úgy tűnik, hogy a piac egy demokratikus elnök és egy republikánusok által ellenőrzött szenátus kombinációját részesíti előnyben, amely nagy ösztönző csomagot hozna, miközben blokkolná a magasabb adókat.

A Bitcoin esetében a 30 000 dollár feletti emelkedés meglehetősen gyorsan megtörtént, és egy újabb lépés előtt némi konszolidációt tapasztalhatunk 32 000 és 35 000 dollár között. Az altcoinok is életnek látszanak, és az ETH valószínűleg a következő napokban vezeti majd a rallyt.

Nem OKEx kereskedő? Ismerje meg, hogyan kezdje meg a kereskedést!

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner