A Bitcoin elválasztja a részvényeket, hogy intézményi támogatással 13 000 dollárért harcolhasson

A Market Watch Weekly a kriptopiacok és a fejlesztések áttekintése minden héten.

A Bitcoin (BTC) múlt hétfő óta erősödött, áttörte a 12 000 és 13 000 dolláros ellenállási szintet, és vasárnap akár 13 315 dollárt is elérhet az OKEx BTC azonnali árának megfelelően. A vezető digitális valuta több mint 13,50% -os nyereséget ért el a héten, mivel a teljes kriptopénz-piaci kapitalizáció alig meghaladta a 400 milliárd dollárt.

A Bitcoin teljesítménye, összhangban a történelmi trendekkel, a főbb altcoinoknak is kedvezett. A Litecoin (LTC) teljesített a legjobban, a múlt héten 24,63% -ot ért el, míg a Bitcoin SV (BSV) és a Bitcoin Cash (BCH) szintén 15,40% -ot, illetve 9,72% -ot emelkedett..

Érdemes megemlíteni, hogy a Chainlink (LINK) is folytatta bullish lendületét, a legalacsonyabb szintet elérte a 10 dollár közelében, és gyorsan visszapattanva 12,55% -ot szerzett a héten.

A főbb kriptovaluták heti hozama, 10 / 19–10 / 25. Forrás: TradingView

A Bitcoin, a tőzsde és az arany közötti összefüggés a piac középpontjában állt a márciusi globális eszközár-összeomlás óta. A piaci szereplők spekuláltak a Bitcoin mint értékraktár és biztonságos menedék értékének robusztusságával is. Érdekes azonban, hogy a múlt heti BTC-emelkedésnek alig volt köze a hagyományos pénzügyi piacokhoz.

A blockchain elemzési platform szerint Santiment adatai, A Bitcoin 30 napos gördülő korrelációja az S-vel&Május óta először esett vissza a 0-ra a P 500. Ez az összefüggés az idei év augusztusában minden idők legmagasabb pontját, 0,80-at érte el.

Eközben a kereskedők továbbra is arra összpontosítanak, hogy a Bitcoin képes-e önállóbb trendet kialakítani a negyedik negyedévben, és ha az ár rövid távon felfelé mozoghat a 13 000 dolláros jelről.

A BTC és az Ether (ETH) mélyebb technikai elemzése iránt érdeklődő olvasók a nemrég megjelent Crypto Market Daily cikkre ugorhatnak.

BTC vs. S&P 500 Index 30 napos gördülő összefüggés. Forrás: Santiment

A CME kiadta a legújabb (október 20-i) Bitcoin határidős ügyleteket helyzetadatok október 24-én a piac feljebb lépett, alig volt jelentős visszahúzódás ebben a jelentési időszakban – és a nyitott érdeklődés 9 353-ról 10 896-ra nőtt, ami azt jelzi, hogy a bullish lendület hajtotta a kereskedőket.

A jelentés szerint az eszközkezelői számlák által tartott hosszú pozíciók 702-ről 874-re emelkedtek, ami minden idők legmagasabb pontját érte el. Két egymást követő héten nulla rövid pozíció volt az eszközkezelők számláin, ami erős bullish hangulatot mutat.

Eközben a tőkeáttétes alapok két hónap alatt a legmagasabb hosszú és rövid pozíciókat tartották együtt. Ez azt bizonyítja, hogy a tőkeáttételes alapok különböző stratégiák révén teljes mértékben részt vesznek a Bitcoin piacán.

CME Bitcoin határidős adatok – A tőkeáttételes alapok száma, hosszúkák és rövidnadrágok. Forrás: Quandl


A legnagyobb napi emelkedés szerdán volt, amikor a PayPal bejelentette támogatását a Bitcoin és más kriptovaluták számára. Ez a fejlemény, a cégektől, például a Square-től érkező pozitív hírekkel párosulva jelzi a Bitcoin növekvő vonzerejét az intézményi befektetések iránt.

Különösen a CME Bitcoin határidős nyitott kamatozása az OKEx után a második legnagyobb, ami megerősíti az intézményi érdeklődés növekedését.

Tőzsdei BTC határidős nyitott kamat ($ milliárd). Forrás: Ferde

A DeFi szektor azonban továbbra is gyengének tűnik, a görbe (CRV) a héten 21,80% -ot esett, míg az évfinanszírozás (YFI) és a DFI.money (YFII) 3,96% -kal, míg 9,55% -kal csökkent..

A legfontosabb DeFi tokenek heti visszatérése, 10 / 19–10 / 25. Forrás: TradingView.

Az egyetlen figyelemre méltó előadó a térben a Filecoin (FIL) volt. A múlt héten a FIL 20 dollár körül mozgott, de gyorsan csaknem 40 dollárra emelkedett. Ez a gyors ármozgás rövid szorítás eredménye volt. Amikor az örökös csereügyletek finanszírozási aránya rendkívül negatív, a kereskedők kénytelenek kilépni rövid pozícióikból, ami rövid szorítást vált ki. Az OKEx FIL örökös swapja szerint a jelenlegi finanszírozási ráta és az előre jelzett ráta továbbra is elképesztő -2% nyolc óránként. Ezért a rövid pozíciók fenntartásának költségei nagyon magasak.

Alapján DeBank, az Uniswap decentralizált tőzsde (UNI) ma reggelre 3 milliárd dollár értékű zárolt összeget tartott fenn, megelőzve a Maker (MKR) 2 milliárd dollárt. A DeL protokollok TVL-je viszont ma leállt, mivel a terméshozam protokoll (FARM) egyre feltört egy gyorshiteles támadó, aki 24 millió dollárt emésztett fel. Ez a Curve TVL-jének 25% -os csökkenését is eredményezte, míg a Wrapped BTC (WBTC) felugrott a harmadik helyre, 1,4 milliárd dolláros TVL-rel..

A DeFi protokollokhoz rögzített teljes érték – 10/26. Forrás: DeBank

Előretekintés a héten

Az Egyesült Államokban közelgő elnökválasztás a következő jelentős esemény a láthatáron a piaci szereplők számára. Eközben a kriptográfia során minden szem a Bitcoinra figyel, és hogy a vezető digitális fizetőeszköz megtalálhatja-e a lábát 13 000 dollár felett, esetleg utat nyitva egy altcoin-rally előtt.

Nem OKEx kereskedő? Megtanulják, hogyan kezdjék el a kereskedést!

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map