A Bitcoin felülmúlja a főbb eszközök YTD-jét, de a felezés megközelítésekor többre is van helye: Elemzés

– A Bitcoin (BTC) a legtöbb fő eszközosztályt felülmúlta, 22,61 százalékos hozammal, YTD-vel.

– A származékos piacok iránti nyitott érdeklődés nem emelkedett ennek a rallynak a méretével összhangban.

– A meredek emelkedést a valódi spot vétel hajtotta, főleg az amerikai piacon.

– A teljes stabilpénz-utánpótlás megközelíti a 10 milliárd dollárt, az USDT pedig 6,4 milliárd dollárt tesz ki.

Hét egyenes zöld hét után a Bitcoin április 29-én végül 9000 dollárt tudott megszegni, és több mint 13 százalékkal emelkedett a napon, az OKEx BTC árindex adatai szerint.

A Bitcoin árának meredek emelkedése megfelelt a hagyományos pénzügyi piacoknak is, as WTI nyers több mint 20 százalékkal emelkedett a napon, és Amerikai részvények szintén nyereséget könyvelhetett el.

A Bitcoin felülmúlta a legtöbb fő eszközosztályt

A tegnapi csúcsával, 9464 dollárral a Bitcoin csaknem 150 százalékkal emelkedett a március 13-i 3830 dolláros mélypontról. Ezenkívül a vezető digitális eszköz lenyűgöző, 22,61 százalékos YTD-nyereséget ért el, ami jóval magasabb, mint az S&P 500, arany és egyéb eszközök.

Összehasonlításképpen, annak ellenére, hogy a legutóbbi mélypont óta 30 százalékos helyreállt, az S&A P 500 még mindig -8,98 százalék YTD. Csak az Egyesült Államok kincstárai teljesítenek valamivel jobban, mint a Bitcoin, a csökkenő kamatlábak és a globális pénzügyi válság közepette a pánik által vezérelt biztonságos menedék eszközeinek folytatása miatt.

BTC vs S & P500Bitcoin vs. főbb eszközosztályok YTD (2020. április 29-i adatok). Forrás: Tradingview, OKEx

Az Open Interest még nem élénkül

Kevesebb, mint két hét van hátra a várva várt Bitcoin felére, ismét növekvő piaci volatilitásnak lehetünk tanúi. Április 29. volt a legaktívabb kereskedési nap a március közepi összeomlás óta, és a tőzsdéken kereskedett határidős ügyletek volumene meghaladta a 30 milliárd dollárt, a Skew alábbi adatai szerint..

BTC FuturesBTC Futures – összesített napi mennyiség. Forrás: Ferde

A derivatívák nyitott kamatai (OI) azonban nem sokat lendültek, figyelembe véve a rally nagyságát. Ez azt jelzi, hogy a piaci szereplők óvatosak a származékos ügyletek tekintetében, mivel a jelenlegi mintegy 2,5 milliárd dolláros összesített OI még mindig messze van a február 14-i csúcstól, az 5,4 milliárd dollártól.

BTC nyílt kamatBTC Futures – összesített nyitott kamat. Forrás: Skew


A spot vásárlás az árat magasabbra teszi

Az április 29-i csúcsot az azonnali vásárlás hajtotta végre, különösen az amerikai piacon. A Bitcoin árfolyama az ázsiai fókuszú tőzsdéken, mint például az OKEx, a Huobi és a Binance, jelentős negatív prémiumot mutatott a Coinbase spot árához képest.

Ugyanakkor az OKEx BTC negyedéves határidős prémium viszonylag alacsony maradt – csak körülbelül 20 dollár azonnali áron, az OKEx kereskedési adatai szerint. Ezzel szemben a Bitcoin legutóbb 9000 dollár közelében kereskedett, 2020 márciusában a prémium több mint 400 dollár volt.

BTC ár-összehasonlításPrémium az OKEx / Huobi / Binance BTC spot ár és a Coinbase BTC ár között.

Ül a készpénz

A Bitcoin árának közelmúltbeli emelkedését a stablecoin kibocsátásának növekedése kísérte. A teljes stablecoin-készlet jelenleg kb 9,68 milliárd dollár, a The Block adatai szerint. A legnagyobb stablecoin, a Tether (USDT) ennek 82,8 százalékát adja. Összehasonlításképpen, március 11-én az USDT kínálata körülbelül 6 milliárd dollár volt.

A stablecoin kibocsátás növekedése az új tőkebeáramlásra utal, mivel a stablecinok sok esetben továbbra is a leggyorsabb és legkényelmesebb módszerek a digitális eszközök vásárlásához. Közvetlenül az április 29-i árnövekedés előtt az ERC-20 alapú Tethert küldő vagy fogadó címek száma 8 hónapos csúcsot ért el.

Tether aktív pénztárcákAz ERC-20 tethert küldő vagy fogadó címek száma. Forrás: Santiment

A Bitcoin ára rövid távon bullishnak tűnik

Haladva, ahogy közelítjük a blokkjutalom felét – május 12-ig várható – a BTC bullish lendülete továbbra is fennmaradhat, az április 30-i visszahúzódás ellenére.

A felező elbeszélés tömeghúzó a kereskedők számára. Az OKEx vezérigazgatójaként Jay Hao elmondta a The Block-nak a hónap elején a tőzsde becslése szerint a felhasználók száma 1,7 százalékkal nőtt március elejére.

Technikai fronton most egy érdekes zónában vagyunk. A 9500 dolláros ellenállás feletti áttörés gyors emelkedést eredményezhet 10 000 dollárra és magasabbra, míg ennek a szintnek a megsértése tartós elmulasztása esetén az árvizsgálat 8000 és 8500 dollár közötti támogatottságot mutat.

BTC műszaki diagramOKEx BTC Index ár. Forrás: TradingView

Kövesse az OKEx-et:

Twitter:

Távirat:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map