A Bitcoin Futures óvatos piaci hangulatot mutat annak ellenére, hogy a 10 000 USD támogatás szilárdnak bizonyult

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en

Múlt péntek óta a Bitcoin (BTC) 9800 és 10 600 dollár között ingadozik az OKEx negyedéves határidős (BTCUSD0925) árának megfelelően. Annak ellenére, hogy többször tesztelték a 10 000 dolláros pszichológiai szintet, a legnagyobb kriptovaluta továbbra is talpon marad, még akkor is, ha a részvények gyengén teljesítettek ezen a héten.

A realizált volatilitás ezen a héten folyamatosan 2,5% körül mozgott, ami a 3,1% -os átlagérték alatt maradt. A hallgatólagos volatilitás viszont 0,3% -kal javult, de az árak egyelőre stagnálni látszanak.

Az OKEx kereskedési adatait tekintve a hosszú / rövid arány több ár-alsó formációban emelkedett. Miután azonban az ár ezúttal 10 200 dollár körül stabilizálódott, az arány fokozatosan csökkent, jelezve, hogy a kereskedők kevésbé bíznak a további áremelésekben. Továbbá a fedezeti hitelezési arány folyamatos csökkenése azt jelzi, hogy manapság a piacon kevesebb ember hajlandó kamatot fizetni a Bitcoin hitelfelvételéért. A nyitott kamat továbbra is alacsonyabb szinten marad a múlt hónaphoz képest, és a negatív negyedéves határidős prémium átfogó piaci hangulatot mutat.

OKEx BTC negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD0925) szeptember 11-én, UTC-től 6: 00-kor. Forrás: OKEx, TradingView

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók megismeréséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára

BTC hosszú / rövid arány

Ebben az oldalirányú trendben a hosszú / rövid arány viszonylag ingadozó, 1,05 és 1,45 között mozog. Ez az arány hétfőn érte el a csúcsot, majd a jelenlegi értékéhez fokozatosan visszaesett, 1,1 közelében. Míg a BTC a hét második felében fellendült és meghaladta a 10 000 dollárt, a kiskereskedőket nem hatotta meg a visszapattanás, és közülük többen elmaradtak.

Érdekes megjegyezni azt is, hogy a hosszú / rövid arány jelentősen javult, amikor az árak többször 9800 dolláros teszten tesztelték a kulcsfontosságú támogatást, jelezve, hogy a kiskereskedők szilárdabbnak ítélték meg a támogatást, és hajlandóak voltak alacsonyabb árakat nyitni.

Összességében a hosszú / rövid arány fokozatos csökkenése azt jelzi, hogy a piaci bizalom továbbra is alacsony.

Adatgyűjtési idő: 9/4 4:00 UTC-től 9/11 4:00 UTC-ig

A hosszú / rövid arány összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor hosszú pozíciót nyitnak, azt egyensúlyba hozza egy rövid pozíció. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapon

Az elmúlt héten azt láttuk, hogy a negyedéves határidős és az azonnali árak közötti BTC-alap május közepe óta először csúszott negatív területre. Ez a tendencia továbbra is fennáll, a negyedéves szerződés csütörtökön negatív 0,16% -ra esett vissza.

A jelenlegi negyedéves határidők szeptember végén járnak le, és az időromlás az egyik oka lehet a csökkenő prémiumnak, de inkább annak tudható be, hogy a piaci szereplők nem pozitívan viszonyulnak a középtávú trendhez.

Adatgyűjtési idő: 9/4 4:00 UTC-től 9/11 4:00 UTC-ig

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

A nyitott érdeklődés nem sokat változott a múlt pénteki gyors visszaesés után, közel 840 millió dollárra. Az OI a hét legalacsonyabb szintjére, 802 millió dollárra esett vissza kedden, de azóta visszatért a jelenlegi 835 millió dollárra. Az OI kisebb változása miatt nincs jele a következő nagy lépésnek, és ha az OI ebben a lengő mintában folytatódik, az árak valószínűleg oldalirányban maradnak.

Adatgyűjtési idő: 9/4 4:00 UTC-től 9/11 4:00 UTC-ig

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelezési arány

A hosszú / rövid arány gyors változásával ellentétben a fedezeti hitelezési ráta a múlt pénteki 11-ről egészen 5,5-re esett vissza. Ez azt is jelenti, hogy kevesebb kereskedő hajlandó kamatot fizetni a Bitcoin kölcsönzéséhez.

Adatgyűjtési idő: 9/4 4:00 UTC-től 9/11 4:00 UTC-ig

A fedezeti hitelnyújtási arány az azonnali piaci kereskedési adatok, amelyek az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók közötti arányt mutatják egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

Míg a Bitcoin árfolyama a hét második felében fokozatosan eltávolodott a 10 000 dollártól, a volumen valóban nem növekedett, és a visszapattanás túl gyenge volt. 

10 700 dollár a középtávú küszöb, ha az ár át tudja törni ezt a szintet, a piaci bizalom további növekedését tapasztalhatjuk. Egyelőre azonban az ár valószínűleg továbbra is újra teszteli a támogatást 9800 dolláron, és még várat magára, hogy ez a szint jóval tovább tarthat-e.

Az OKEx kereskedési adatok által mutatott piaci hangulat szintén nem túl pozitív: A hosszú / rövid arány nem követte a BTC árfolyam-visszapattanását, és a fedezetkölcsön-ráta alacsonyabban mozgott.

Nem OKEx kereskedő? Ismerje meg, hogyan kezdje meg a kereskedést!

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner