A Bitcoin Futures tükrözi a negativitást, mivel a hagyományos piacok pirosra fordulnak

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en

A Bitcoin (BTC) bonyolult hetet élt meg az ár szempontjából, amelyet nemcsak a DeFi hype, hanem a hagyományos piacok, például az arany és a részvények is befolyásoltak.

Múlt péntektől keddig a decentralizált finanszírozásban a hozamgazdálkodási projektek rendkívül magas megtérülése az Ether (ETH) árának szárnyalását idézte elő, ami szintén segítette a Bitcoin-t. Szerdán azonban az arany árának meredek esése azt eredményezte, hogy a Bitcoin napi grafikonján bearish elnyelő minta alakult ki. Azóta a BTC árfolyama tovább csúszott, és végül 10 500 dollár alá esett, mivel az amerikai részvények is jelentős korrekciót láttak csütörtökön.

Az OKEx negyedéves határidős (BTCUSD0925) árfolyama 9 902 dollárra csökkent, és egy ponton az azonnali ár alatt kereskedett, teljes mértékben tükrözve a piac rövid távú pesszimizmusát. Továbblépve a 10 000 dolláros márka fontos pszichológiai szint lesz a piac számára.

Az OKEx kereskedési adatait tekintve a hosszú / rövid arány még mindig meghaladja az 1,2-et, ami azt jelzi, hogy egyes hosszúságok továbbra is tartják pozícióikat, és arra számítanak, hogy csökkentik az árrally veszteségeit. A valaha negatív felárral járó negyedéves határidős ár azonban szemlélteti a piac negatívumát.

A nyitott érdeklődés visszatért arra a helyre, ahol július végén volt, amikor az ár 10 000 dollár fölé emelkedett, ami azt is jelzi, hogy a profitszerző medvék többnyire bezárták pozícióikat. Mivel a 10 000 dolláros jegy nagyon közel van a jelenlegi árhoz, valószínűleg a konszolidáció időszakát látjuk.

OKEx BTC negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD0925). szeptember 4-én 6:00 órától. Forrás: OKEx, TradingView

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez keresse fel az OKEx kereskedési adatlapját

BTC hosszú / rövid arány

Ami a hosszú / rövid arányt illeti, az alacsony maradt az egész péntektől hétfőig tartó áremelkedésben, 1,05 és 1,20 között. Ez azt jelzi, hogy az árrallyt üldöző kereskedők száma nem volt nagy.

Szerdán azonban, amikor a negyedéves határidős ár 12 000 dollárról 11 300 dollárra esett vissza, egyértelműen a hosszú / rövid arány csúcsát láthattuk, amely 1,20-ról 1,45-re ugrott. Ez azt is mutatja, hogy sok kereskedő hosszú pozíciókat foglalt el a lefelé vezető úton. De ezeket a hosszú részesedéseket csütörtökön teljesen összezúzták, amikor az ár tovább csökkent, 10 200 dollár körülire.

Az arány mára visszavonult az 1,45-ös csúcsról 1,25-re, ami azt jelzi, hogy az árcsökkenés nagyon hirtelen történt, és a short-eladók száma továbbra is alacsony, miközben sok bika viszi a táskáját, és visszavágásra számít..

Az adatgyűjtés ideje: 8/28 4:00 UTC-től 9/4 4:00 UTC-ig

A hosszú / rövid arány összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapon

A Futures Friday múlt heti cikkében kijelentettük, hogy a "A BTC alapján kiderül, hogy a piac nem olyan optimista, mint a hónap elején."

Az elmúlt hét napban az OKEx Quarterly Futures prémiuma 160 dollárra emelkedett 110 dollárról a szerdai visszavonás előtt. A prémium két egymást követő napos meredek csökkenés miatt eltörölték, és egy ponton negatív területre lépett. Május közepe óta ez az első alkalom, hogy a negyedéves határidős ügyletek negatív prémiumot mutatnak, ami a rendkívül pesszimista piaci hangulatra utal. A jelenlegi negyedéves határidős ár szinte megegyezik az azonnali árral.

Az adatgyűjtés ideje: 8/28 4:00 UTC-től 9/4 4:00 UTC-ig

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

A nyitott kamat szinte ugyanúgy mozgott, mint az ár, és a szerdai zuhanás előtti héten 1,12 milliárd dollárt tett ki. Az OI pedig 886 millió dollárra esett vissza két nap folyamatos eladás és felszámolás után.

Az OI gyors csökkenése azt is jelzi, hogy a medvék a csepp alatt bezárták pozícióikat. Úgy tűnik azonban, hogy a hosszú / rövid arány mellett sok olyan bika van, amely veszteséges, de nem zárta le hosszú pozícióit.

Az adatgyűjtés ideje: 8/28 4:00 UTC-től 9/4 4:00 UTC-ig

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelezési arány

A fedezet hitelezési aránya a hét nagy részében alig változott, 13 és 15 között mozgott. A csütörtöki eladás során azonban végül gyorsan 11 körüli szintre csúszott, ami azt jelzi, hogy sok USDT-t felvevő hosszú kereskedő veszteségesen zárta pozícióit.

Mivel azonban az arány továbbra is egyértelműen meghaladja az 1,0 értéket, az azonnali árrés-kereskedési piac viszonylag lassan reagált, és még mindig nem esik ki a korábbi bikapiaci tehetetlenségből..

Az adatgyűjtés ideje: 8/28 4:00 UTC-től 9/4 4:00 UTC-ig

A fedezeti hitelnyújtási arány az azonnali piaci kereskedési adat, amely az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatja egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

Ezt a közelmúltbeli eladást leginkább a hagyományos piacok befolyásolták, különösen a különféle eszközök V-alakú visszafordulása utáni profitszerzés. Különös figyelmet kell fordítanunk a hét utolsó kereskedési napjára az Egyesült Államok tőzsdéjén és az amerikai dollár indexen.

A kriptopénzpiacot nézve a hét első felében nagy volt a lelkesedés az árértékelés iránt, főleg a DeFi hype miatt. Egyelőre azonban a 10 000 dolláros határérték fontos pszichológiai szint lenne középtávon, és az e szint alatti törés valószínűleg teszteli a 9 300 dolláros támogatást.

Nem OKEx kereskedő? Ismerje meg, hogyan kezdje meg a kereskedést!

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner