A Bitcoin hálózati használati tippjei 12 ezer dollár értéken a jobb piaci hangulat közepette – technikai kedd

Röviden

  • A kriptopiacokon az optimizmus általában optimista, mivel a Bitcoin (BTC) árai visszaszerezték a 9 300 dolláros szintet.
  • Az adatok azt mutatják, hogy a befektetők hat hónapon belül pozitívan viszonyultak a BTC-árakhoz, míg más mutatók 12 000 USD / BTC értékre utalnak a jelenlegi hálózati igény mellett.
  • Az altcoin-lemaradók egy része felzárkózott, amikor a DeFi-zsetonok gyűlése szünetet tartott.

Piaci áttekintés

A hangulat észrevehetően javult a szélesebb kriptovaluta piacon, mivel a Bitcoin lerázta a közelmúltban a tartományhoz kötött trendet, és a keddi ázsiai korai ülésszakon röviden visszanyerte a 9 300 dollár feletti szintet.

Bár a BTC keddi árfolyama szerénynek tűnhet a legutóbbi DeFi-ralihoz képest, az adatok azt mutatják, hogy a középtávú befektetők továbbra is pozitívak a vezető kriptovalutában.

A Sentix adatai azt mutatják, hogy a Bitcoin stratégiai elfogultsága viszonylag magas maradt ebben a negyedévben, és a közelmúltban 0,3-ra emelkedett. A hírlevél frissítésében Patrick Hussy, a Sentix ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a szám arra utal, hogy „a jelenlegi konszolidáció után a Bitcoin árfolyamának pozitív folytatása várható. Mivel a rövid távú hangulat az elmúlt hetekben a tervek szerint hűlt, a tendencia ilyen folytatása hamarosan megkezdődhet. ”

A Sentix BTC stratégiai elfogultsága viszonylag magas szinten maradt. Forrás: Sentix

Ezenkívül a Bitcoin hálózat iránti alapvető igény további pozitív tényező lehet, amely középtávon erősíti a BTC-árak pozitív torzítását..

A Bloomberg adatai azt mutatják, hogy a Bitcoin aktív címeinek 30 napos átlaga kitörést eredményezett, és 2019 februárja óta elérte a legmagasabb szintet. Tekintettel arra, hogy ezt legutóbb 12 000 dollárra értékelték, a jelenlegi 9 300 dolláros árat szobával alulértékeltnek lehet tekinteni. megbecsülésért.

A Bitcoin aktív címek 30 napos átlaga elérte a legmagasabb pontot 2018. február óta. Forrás: Bloomberg

Míg a többi on-chain metrika és az általános intézményi érdeklődés is figyelemre méltó tényező, az aktív címek mutatót a hálózat valós használatának egyik legfontosabb mutatójának tekintik, és jelentősen befolyásolja annak értékelését.

Másutt a nagy- és középsapkás altcoinok felzárkóztak. A Bitcoin SV (BSV) figyelemre méltó mozgásokat tapasztalt, 20% -kal erősödött, míg a Chainlink (LINK) több mint 16% -kal nőtt. Másrészt úgy tűnik, hogy a DeFi token bikák fáradtnak tűnnek, mivel a Kyber Network (KNC) csak 2% -kal többet kereskedett, az Compound Governance Token (COMP) pedig -3% -ot veszített..

Július eseménydús hónap lehet a rejtjeltér számára, a Cardano (ADA) Shelly társaságában frissítés fókuszban a TRON-ok (TRX) 4.0 kiadás és a Bitcoin Diamond (BCD) felére csökken várt a hónap végére.

Árelemzés

BTC / USDT – A bikák innen átvehetik az irányítást

A BTC / USDT egy kis napi bullish elnyelő mintát produkált, és a hétfői árfolyam miatt a pár visszatért a júniusi kereskedési tartományba.

A Momentum javulást mutatott a bullish gyertyatartó mintázat mellett, a MACD bullish crossovert produkált, annak ellenére, hogy a negatív zónában maradt. A sztochasztikus egy bullish crossovert is produkált, és megpróbálta megtörni a közelmúltbeli visszaesést.

Míg az érzelmek többnyire pozitívak, és az alapok kedvezőnek tűnnek a bikák számára, a pár újra tesztelheti az 50 napos mozgóátlagos támogatást a 9 350 dolláros terület közelében. Ha beigazolódik az ottani támogatás, akkor a pár visszatérhet a június 23-i csúcshoz, közel 9780 dollárhoz.

Másrészt az egyéves ellenállással megfordított támaszvonal továbbra is fontos alacsonyabb szintű figyelés, a 8700 dolláros terület közelében ülve.

Bullish elnyelő minta a BTC / USDT napi diagramban. Forrás: OKEx, TradingView

ETH / USDT – Még nincs kitörés

Legutóbbi technikai keddi kiadásunkban kiemeltük a 78,6% -os Fibonacci retracement támogatás fontosságát az ETH / USDT számára. A hétfői árakció egy újabb lábat hozott létre az emelkedő háromszög mintázatához. Korai lenne azt mondani, hogy ezen a ponton várható egy kitörés, mert a háromszög tetején, a 250 dollár közelében lévő ellenállás továbbra is érvényes.

Lendületben vannak pozitív fejlemények, a MACD visszaáll a pozitív területre, bullish crossoverrel. A MOM indikátor szintén megfordította a trendet, jelezve, hogy felfelé lendület mutatkozott.

A felfelé hajló elfogultsággal a pár először rövid távon újra tesztelheti a pszichológiailag fontos 250 dolláros szintet, míg 227 dollár lehet az alacsonyabb nézhető szint.

Emelkedő háromszög az ETH / USDT napi grafikonon. Forrás: OKEx, TradingView

LTC / USDT – A bikáknak még van hová futni

Legutóbbi elemzésünkben kiemeltük az LTC / USDT rövid távú áremelkedésének esélyét is, és ez most megerősítést nyert.

A sztochasztikus, az RSI és a MOM indikátorok egyaránt pozitív jelet produkáltak, és a felfelé lendület egyre nagyobb tapadást mutat. A kereskedési volumen azonban nem egyezik meg az árművelettel és a lendület mutatóival.

Ez az eltérés azt jelentheti, hogy az árnak további konszolidációra lehet szüksége innen, mielőtt újra tesztelné a csatorna felső ellenállását.

Az LTC / USDT fellendült, miután elérte a csatorna alját. Forrás: OKEx, TradingView

BSV / USDT – Hosszú távú visszapattanás előrejelzése

A BSVUSDT erős heti visszapattanást produkált, miután elérte a hosszú távú csatorna alacsonyabb támogatottságát.

Míg a 10 hetes és a 20 hetes mozgóátlag egyre közelebb került egymáshoz, a 10 hetes MA a 20 hetes MA fölé emelkedhet a piac általános hangulatának javulásával. Ha a következő napokban megerősítést nyer egy heti aranykereszt, ez egy közép- és hosszú távú emelkedő trend kezdetét jelezheti.

A Momentum szintén jelentős visszapattanást tapasztalt, az RSI visszaugrott az 50 szintre, miután 40 alá süllyedt.

BSV / USDT heti visszapattanás. Forrás: OKEx, TradingView

LINK / USDT – Konszolidációra van szükség az új egyéves csúcs után

A LINK / USDT kedden friss egyéves csúcsot ért el, és a legutóbbi csatorna felfelé mutató kitörését hozta létre. A jelek azonban azt mutatják, hogy a párnak konszolidációra lehet szüksége, mielőtt a rally folytatódik.

Az RSI és a sztochasztikus is túlvásárolt zónában van, ami azt sugallja, hogy az ár hátránya most lényegesen nagyobb, mint a felfelé mutató.

A pár a felső Bollinger Band-be is eljutott, vagyis innentől kezdve lassulhat az ár drágulása.

Fontos megnézni, hogy a pár képes-e rövid távon alátámasztani a csatorna felső ellenállását. Mindezek figyelembevételével az 5,2 dollár lehet az első figyelt szint, míg a 20 napos mozgóátlag 4,6–4,7 dollár közelében egy másik terület lehet, amelyre koncentrálni kell.

Napi csatornabontás a LINK / USDT oldalon. Forrás: OKEx, TradingView

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalához, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner