A bitcoin határidők enyhe optimizmust tükröznek, de a konszolidáció a kártyákon van

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en

Múlt pénteken a Bitcoin gyorsan felkapaszkodott, amit a Square amerikai pénzügyi szolgáltató cég híre vezetett, 50 millió dollár értékű BTC-t vásárolva. A következő konszolidációs szakaszban az ár nem esett az alapvető rövid távú 11 450 dolláros küszöb alá, az OKEx negyedéves határidős (BTCUSD1225) árának megfelelően, azonnali piacon 200 dolláros prémiummal..

Az e heti OKEx kereskedési adatok ennek a piaci optimizmusnak a bővülését mutatják, kezdve azzal, hogy a hosszú / rövid arány újabb legmagasabb, 0,95-ös rekordot mutat, míg a prémium 200 dollár felett maradt. Az azonnali piaci fedezetkölcsön-ráta folyamatos emelkedése azt is jelzi, hogy a piaci szereplők kitartottak érméik mellett, és nem rázta meg őket az apró áringadozások.

A Bitcoin általános tendenciája pozitív, mivel a nagy intézmények érdeklődése továbbra is magas. Ezen a héten némi kockázatmentességet is megfigyeltünk a piaci szereplők körében, de a Bitcoin válasza a részvények visszahúzódására korlátozott volt.

OKEx BTC negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD1225), október 16-án, UTC 3: 00-kor. Forrás: OKEx, TradingView

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára.

BTC hosszú / rövid arány

Az elmúlt hét nap hosszú / rövid aránya 0,85 és 0,95 között mozgott, jelentősen feljebb, a 0,7 és 0,85 között október első hetében. Ez nagyban kapcsolódik a 11 000 dollár feletti ártöréshez és a piaci hangulat javulásához is.

Adatgyűjtési idő: 10/9 9:00 UTC-től 10/16 2:00 UTC-ig

A hosszú / rövid arány összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapon

A negyedéves határidős és az spot közötti bázis javult a múlt pénteki 1,9% -ról a jelenlegi 2,1% -ra. Az alap hétfőn 300 dollárra, nagyjából 2,5% -ra emelkedett, ami megerősítette a piaci optimizmust, mivel a 2% feletti érték egészséges a bikapiac számára.

Adatgyűjtési idő: 10/9 9:00 UTC-től 10/16 2:00 UTC-ig

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

A nyitott kamat a héten 900 millió dollár felett maradt, a hétfői gyűlésen elérte a 950 millió dollárt, de azóta csökkent a profit felvétele és a rövid pozíciók felszámolása miatt. Ha megnézzük az OI-t az elmúlt három hétben, az folyamatosan emelkedett 800 millióról 900 millióra.

Adatgyűjtési idő: 10/9 9:00 UTC-től 10/16 2:00 UTC-ig

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelezési arány

A BTC fedezeti hitelnyújtási aránya folyamatosan emelkedett a hét folyamán, a múlt hét végi 6,0-ról a jelenlegi 9,0-re, és az arány a héten tapasztalt áringadozásokra reagálva nem hanyatlott vissza. Ez azt is jelenti, hogy az azonnali fedezeti piacon érméket tartó kereskedők kényelmesek és magabiztosak a piacon.

Adatgyűjtési idő: 10/9 9:00 UTC-től 10/16 2:00 UTC-ig

A fedezeti hitelnyújtási arány az azonnali piaci kereskedési adat, amely az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatja egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

Az elmúlt napokban több retracements-ot 11.450 USD közelében állítottak meg az OKEx negyedéves jövőbeli árának megfelelően, és a rövid és középtávú bullish minta továbbra is érvényes. A BTC ára azonban még mindig nem esik ki a 11 200–12 000 dolláros nehéz kereskedési övezetből, mivel az eladási nyomás továbbra is erős. Az ellenállás 12 000 és 12 300 dollár között mozog, és a BTC valószínűleg folytatja a konszolidációt az amerikai választásokon.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner