A Bitcoin határidős kereskedői a kerítésen a legutóbbi árértékelés ellenére

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en.

Miután szeptember eleje óta tiszteletben tartotta a 10 000 dolláros támogatást, a múlt héten a Bitcoin (BTC) 8% -kal emelkedett. Míg a vezető digitális fizetőeszköz ingadozott, nagyjából 10 400 és 11 300 dollár között, sikerült megszakítania az ellenállást 10 750 dolláron, és jelenleg 11 000 dollár körül mozog az OKEx negyedéves határidős (BTCUSD1225) árának megfelelően..

A piaci szereplőknek azt is figyelembe kell venniük, hogy az OKEx Quarterly Future a BTCUSD0925 helyett a BTCUSD1225 közé került, mert az előbbi jövő pénteken jár le.

Tekintettel arra, hogy a jövő negyedéves lejárati dátuma hogyan tolódott el december végére, a legkézenfekvőbb eredmény az, hogy a BTC alapja visszatért 2% fölé. Ami azonban nem annyira nyilvánvaló, az az oka, hogy a BTC hosszú / rövid aránya tovább csökkent, mivel az árak folyamatosan emelkedtek a héten. Mivel a hosszú / rövid arány továbbra is rekord alacsonyan esik, az egyik magyarázat az lehet, hogy az arbitrázsok a BTC-t az Ethereum blokkláncba helyezik a hozamgazdálkodás érdekében, és pozícióikat derivatívákkal fedezik.

A nyitott érdeklődés viszont a héten zökkenőmentesen alakult, és 900 millió dollár fölé gyűlt. Nem figyeltünk meg nagy bálnák lépéseit, de az azonnali tőkeáttételű piac kevésbé tűnik biztosnak abban, hogy az árak tovább fognak emelkedni. Ez párosulva a hosszú / rövid arány csökkenésével a közép- és rövidtávú lehetséges konszolidációs időszak felé mutat.

OKEx BTC negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD1225). szeptember 18-án, UTC-től 7: 00-kor. Forrás: OKEx, TradingView

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára

BTC hosszú / rövid arány

A hosszú / rövid arány a hét folyamán tovább csökkent, még akkor is, amikor a Bitcoin ára 11 000 dollárra emelkedett, és 0,68-on állt, amikor a BTC heti csúcsát 11 300 dolláron tartotta..

Két lehetséges magyarázat erre a magatartásra: a kiskereskedők rövid árú rövidnadrágot adnak be, magas áron, a bizonytalanság hiánya miatt, és a termelők a BTC-pozícióikat derivatívák révén fedezik, miután vagyonukat az Ethereumba költöztették..

A jelenlegi 0,7 hosszú / rövid arány egyértelműen minden idők mélypontja körül van, messze elmaradva a múlt heti 1,1-es átlagtól. Azonban a jövőben, amikor a fedezett rövid pozíciókat lezárják, erős hosszúságként fognak viselkedni.

Adatgyűjtési idő: 9/11 4:00 UTC – 9/18 4:00 UTC

A hosszú / rövid arány összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapon

Míg a héten negatív prémiumokat láttunk a negyedéves határidős ügyletekről, az alap 100 dollár körüli szintre tért vissza, miután a negyedéves határidős szerződés decemberre váltott.

A prémium hétfőn reggel 75 dollárra süllyedt, de a héten egymást követő három napos emelkedés szárnyalni kezdte, és most már meghaladja a 2,0% -ot, vagyis 200 dollárt.

Adatgyűjtési idő: 9/11 4:00 UTC – 9/18 4:00 UTC

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

A nyitott érdeklődés múlt pénteken a legutóbbi legalacsonyabb szintre, 788 millió dollárra esett vissza, majd a jelenlegi 900 millió dollár körüli értékre tért vissza. Az e heti árnövekedés azonban nem járt a kereskedelem volumenének jelentős emelkedésével.

Az OI változásai jobban megfeleltek az ármozgásoknak a héten, és az OI gyors emelkedésének hiánya, mivel az ár esése azt jelzi, hogy a bálnák nem lépnek rövidnadrágba.

Adatgyűjtési idő: 9/11 4:00 UTC – 9/18 4:00 UTC

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelezési arány

A BTC margin hitelezési arány meglehetősen véletlenszerűnek tűnt a héten. Bár továbbra is mozogtak az árral, a változások minimálisak voltak, mivel alapvetően 4,5 és 6,8 között mozgott.

Különösen az arány gyorsan csúszott a Bitcoin szerdai 11 000 dollár feletti futása után, ami azt jelzi, hogy az azonnali tőkeáttételű kereskedők nem rendelkeznek bizalommal abban, hogy az ár tovább emelkedni fog.

Adatgyűjtési idő: 9/11 4:00 UTC – 9/18 4:00 UTC

A fedezeti hitelnyújtási arány az azonnali piaci kereskedési adat, amely az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatja egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

Míg a kártyák rövid távú értékelése továbbra is fennáll, mivel a Bitcoin a múlt héten meghaladta a 10 750 dolláros ellenállást, erős ellenállási szintek alakulnak ki a 30 és 60 napos mozgóátlagokban.

Ezenkívül, figyelemmel arra, hogy a DeFi szerdai összeomlása során a Bitcoin felértékelődött-e, a piaci szereplőknek továbbra is figyelniük kell a piacot a DeFi cseppek és a BTC nyereség közötti összefüggések jeleire..

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner