A Bitcoin határidős optimistája tükrözi a választási eredményeket megelőző optimizmust az enyhe profitszerzés ellenére

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en.

A zűrzavaros amerikai választások kétségtelenül a legnagyobb eseményt befolyásolták a piacokat a héten. A feldobott államok többsége Trump felé tartott a választási éjszaka elején, de miután a postai küldeményeket elkezdték számolni, Biden számos csatatér államban átvette a vezetést. A piacok gyorsan reagáltak erre a megfordulásra, mivel a Bitcoin a tőzsdével együtt ért véget, miután a választási szavazások megfordultak szerda reggel Wisconsinban.

Mivel a választási eredmények egyre inkább a Biden-győzelemnek kedveznek, mind a részvények, mind a kriptopénzek folytatják bullish futásukat. A Bitcoin csütörtökön 10% -os emelkedést ért el, és ma reggel hároméves csúcsot, 15 968 dollárt ért el, az OKEx BTC Index árának megfelelően. Jelenleg az OKEx Negyedéves Futures (BTCUSD1225) 300 dolláros, vagyis 2% -os prémiummal kereskedik az index áránál..

A Futures Friday múlt heti cikkében megjegyeztük, hogy az OKEx kereskedési adatai miként tükrözik a piac közép- és hosszú távú árak iránti bizalmát. A hosszú / rövid arány e heti gyors emelkedése azt jelzi, hogy a lakossági befektetők üldözték az árfolyamot. Eközben a kereskedési volumenek szerdától erősödtek, és a BTC bázis növekedésével járt.

Ezek a technikai adatok azt mutatják, hogy a piaci hangulat kedvez a rövid távú árdrágulásnak. Azonban az azonnali tőkeáttétellel rendelkező piacon történő nyereségcsökkenés valószínűleg nyomást gyakorol az árra.

A négy órás grafikonon a mozgó átlagok 30 és 60 egyértelmű bullish igazodást mutatnak – és ez az érzelem összességében megerősödik, és valószínűleg a közeljövőben is folytatódik.

OKEx BTC negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD1225), november 6-án, UTC 7: 00-kor. Forrás: OKEx, TradingView

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára.

BTC hosszú / rövid arány

A hosszú / rövid arány nagyjából nem volt csütörtök előtt, 0,7 és 0,8 között mozgott. Az erőteljes emelkedés azután következett, hogy a negyedéves határidős ügyletek árfolyama csütörtök reggel 15 000 dollár fölé tört, az arány 0,8-ról 0,95-re ugrott. Ez is a legmagasabb pont, amelyet ez a mutató elért október közepe óta. Ez a hosszú / rövid arány növekedése azt jelzi, hogy a lakossági befektetők üldözték az árnövekedést.

Ezenkívül, mivel a BTC örökös swap finanszírozási rátái még mindig nincsenek túlmelegedve, arra számíthatunk, hogy a jelenlegi bullish hangulat rövid távon fennmarad.

Adatgyűjtési idő: 10/30 4:00 UTC és 11/6 4:00 UTC

A hosszú / rövid arány összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapon

A negyedéves határidős és az spot közötti bázis mostanra elérheti a 300 dollárt, vagyis körülbelül 2% -ot – szemben a szerda reggeli 180 dollárral. Ez a prémium azonban nem olyan magas az október utolsó vasárnapi 350 dollárhoz, vagyis 2,7% -hoz képest, amikor az ár áttört 13 000 dollárt.

Viszonylag a jelenlegi prémium egészséges szinten van, és piaci bizalmat mutat. De a következő héten a piaci szereplőknek figyelniük kell a potenciálisan túlmelegedett alapokra, jelezve a közelgő korrekciót.

Adatgyűjtési idő: 10/30 4:00 UTC és 11/6 4:00 UTC

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

A nyitott érdeklődés szerdáig továbbra is egymilliárd dollár körül ingadozott. Csütörtökön azonban azt láttuk, hogy a héten 1,15 milliárd dolláros csúcsot ért el, ami azt jelzi, hogy a piaci hangulat összhangban van az ármozgással. A kereskedési volumen is növekedett szerda után, ami azt mutatja, hogy a piaci szereplők üldözték az árakciót.

Adatgyűjtési idő: 10/30 4:00 UTC és 11/6 4:00 UTC

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelezési arány

Érdekesség, hogy a BTC margin hitelnyújtási arány ismét a hosszú / rövid aránnyal ellentétes irányba mozdult el – tegnap az árfolyam emelkedésével 11,5-ről 7,8-ra csökkent. Ez azt jelzi, hogy az azonnali tőkeáttételi piacon a kereskedők megkezdték a pozíciók bezárását és a nyereség felvételét.

Figyelnünk kell ennek az aránynak a későbbi mozgását, hogy lássuk, a kereskedők megkezdik-e az új tőkeáttételi kört, ami pozitív előjel lenne a piac számára.

Adatgyűjtési idő: 10/30 4:00 UTC és 11/6 4:00 UTC

A fedezeti hitelnyújtási arány az azonnali piaci kereskedési adat, amely az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatja egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

A csütörtöki hullám nagymértékben növelte a piac bullish hangulatát, és potenciálisan megnyitotta az utat a Bitcoin számára, hogy legalább minden idők legmagasabb szintjét tesztelje.

Technikailag a korábbi potenciális négyórás eltérés a csütörtöki szivattyú után megszűnt. A napon belüli támogatási szint 15 650 dollár, negyedéves határidős áron, vagy 15 350 dollár az azonnali piacon.

Az amerikai választások fejleményei azonban valószínűleg továbbra is befolyásolják a rövid távú árfolyamokat és a volatilitást.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner