A Bitcoin határidős piac messze nem túlmelegedett, mivel az ártesztek 9600 dollár: határidős péntek

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en.

Bitcoin (BTC) ár dupla alsó kitörési mintát képezett az elmúlt hét napban, az OKEx Quarterly Future (BTCUSD0626).

A kitörni UTC szerda reggel történt, amikor a BTC megszakította a kettős alsó minta nyakkivágását 9 000 dollár körül, mielőtt kissé oldalra ment volna, és újra feljebb lépett volna csütörtök. Ránéz OKEx kereskedési adatok, láthatjuk, hogy a BTC Long / Short Ratio 0,85-ről 1,0 fölé tért vissza a szerdai rally után, és a BTC Basis visszatért a pozitív területre. Mivel ma van a májusi határidők lejárati napja, a hétvégén fokozott volatilitás várható.

OKEx BTC negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD0626) 1D diagram. Forrás: OKEx

OKEx kereskedési adatok leolvasása

Látogatás OKEx kereskedési adatok oldal további mutatók feltárására.

BTC hosszú / rövid arány

Az elmúlt héten a BTC Long / Short Ratio 1,0 alatt volt az első három napban, mielőtt emelkedni kezdett. Szerda óta az arány 1,0 felett maradt, ami összhangban van az ármozgásokkal. Jelenleg az arány 1,1 körül mozog, ami azt jelzi, hogy sok kiskereskedő továbbra is tartja a rövid nadrágot, annak ellenére, hogy az ár az utóbbi két napban 1000 dollárral drágult.

Adatgyűjtési idő: 5/22 0:00 és 5/29 6:00 (UTC)

A hosszú / rövid arány a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók és a rövid pozíciók nyitóinak arányát mutatja. Az arányt minden határidős és örökös csereügyletből állítják össze. A felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC-ben megadott nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor hosszú pozíció van nyitva, kiegyensúlyozottnak kell lennie egy rövid pozíciónak is. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapja

A OKEx BTC negyedéves jövő a prémium 60 dollár fölé emelkedett a csütörtöki gyűlés után, ami a piac optimizmusára utal. Ez újabb megfordulást jelent, mivel a prémium a hét közepére a negatív területen ült.

A jelenlegi halasztási díj nem túl meggyőző és nagyon szorosan követi a Bitcoin árát. Az utolsó magas prémium május közepén volt, amikor a 150 dolláros prémium megfelelt a körülbelül 10 000 dolláros Bitcoin árfolyamnak.

Adatgyűjtési idő: 5/22 0:00 és 5/29 6:00 (UTC)


Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat, valamint az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési mennyiség

A nyitott kamat (OI) meredeken emelkedett vasárnap este, amikor az ár lefelé mozdult. Ugyanakkor jó mennyiségű aktív vásárlást tapasztaltunk, ami tükrözheti a bikákat vonzó áron a piacra.

Miután vasárnap tetőzött 6,28 millió szerződéssel (1 szerződés = 100 USD), az OI a jelenlegi 5,57 millióra esett vissza. A bikák a kétnapos tüntetés során lecsavarozták álláspontjukat, amelyet a medvék felszámolása kísért.

Megjegyzendő, hogy az OI nem sokat emelkedett a március közepi 3,64 millió mélypontról, bár az ár 170 százalékkal nőtt.

Adatgyűjtési idő: 5/22 0:00 és 5/29 6:00 (UTC)

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelnyújtási arány

A fedezeti hitelkamatláb többnyire csütörtökig csökkent, 2,1 körülről szerdai mélypontra, 0,85-re esett. Az arány azonban élesen visszaállt, miután a Bitcoin átlépte a 9200 dollárt, és jelenleg 2,0 körül mozog. Ez azt jelzi, hogy a csütörtöki rally sok stop veszteséget váltott ki az azonnali fedezetpiacon.

Adatgyűjtési idő: 5/22 0:00 és 5/29 6:00 (UTC)

A fedezet hitelezési aránya az azonnali piaci kereskedési adatok, amelyek az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatják egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelarány magas, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintéss

Michaël van de Poppe, Teljes munkaidős kereskedő

Általában a határidős lejárat rövid távú volatilitást ad (vagy ezt már korábban is megadta, és a legutóbbi olaj összeomlásból is tudjuk), de összességében már nem befolyásol olyan sokat az ármozgások.

Általánosságban elmondható, hogy a konszenzus az, hogy a piac március 12-től tartó súlyos összeomlása óta továbbra is felfelé halad, és folytatja ezt. Egy ilyen tendenciát az állandóan magasabb fenék jellemez, amelyben a legutóbbi 8650 dolláros visszaesés újabb mélypontot mutat.

Valószínűleg az ellenállás feletti csapolás lenne 10 300 dollárnál, hogy megnézzük, honnan indulhatunk onnan.

Robbie, az OKEx piacelemzője

Óránkénti több mint 10 millió dolláros felszámolást láttunk szerda és csütörtök reggel, és a rövid szorítás 9600 dollár fölé emelte az árat. Ez azonban erős ellenállási szint, és a BTC-nek folyamatos támogatást kell találnia 8 450 és 9 600 dollár között, mielőtt a közeljövőben újabb, 9 850 dollárig tartó kísérletet próbálhatna meg.

Az a tény, hogy a legtöbb határidős mutató semleges, azt jelenti, hogy van hely a felfelé történő mozgáshoz, mielőtt a körülmények túlmelegednek. A tisztességes prémium megtérülése rövid távon is bullish.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map