A Bitcoin határidős piaca továbbra is optimista a 3000 dolláros hálaadás-korrekció után

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en. 

Hét egymást követő héten keresztül emelkedve a Bitcoin (BTC) az első nagyobb korrekciót közvetlenül a hálaadás ünnepe előtt tapasztalta meg. November 25-én, délután a BTC árfolyama először az OKEx BTC Index árának megfelelően 19 500 dollár körüli legmagasabb értéket ért el, de aztán meredek zuhanásnak indult, elvesztve a fontos rövid és középtávú 18 900 és 17 400 dolláros támogatást a nap vége.

A masszív esés március 12 óta a legnagyobb napi felszámolást váltotta ki a derivatívák piacán – a főbb tőzsdéken összesen 1,335 milliárd dollárt. Az összes kereskedő, aki az elmúlt nyolc napban azonnali piacon vásárolt, szintén csapdába esett.

Míg a BTC index jelenleg 16 800 dolláron áll, az OKEx negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD1225) 17 050 dollár körüli értéken kereskednek, 250 dolláros prémiummal, vagyis nagyjából 1,45% -kal az indexár felett.. 

Ban ben múlt heti Futures Friday cikkben megjegyeztük, hogy a piac visszavonásra számított, és a kereskedők összegyűjtötték a nyereséget. Annak ellenére, hogy a BTC árfolyama a héten 3000 dollárra esett vissza, a piac optimizmusa korántsem csorbult.

Mind a BTC hosszú / rövid aránya, mind az árrés hitelezési aránya magasabb tendenciát mutat, jelezve a lakossági bullishnesst. Sőt, a CME nyitott érdeklődése a korrekció után először jár más tőzsdék előtt, jelezve, hogy az intézményi befektetők is fogadnak a Bitcoin jövőjére.

OKEx BTC negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD1225), november 27-én, UTC 8: 00-kor. Forrás: OKEx, TradingView

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára. 

BTC hosszú / rövid arány

A BTC hosszú / rövid aránya nemrégiben 1,12-es csúcsot ért el, miután az indexár kedden áttörte a 19.000 dollárt, majd 24 órán belül hirtelen 0,95-re esett, jelezve, hogy a kereskedők rövid pozíciókba léptek profitjuk védelme érdekében.

Egy másik megfigyelés az, hogy amikor az ár csütörtökön 17 000 dollárra esett, a hosszú / rövid arány hirtelen 1,12-re emelkedett, tükrözve a kiskereskedők rohanását a merülés megvásárlására. Ennek eredményeként az ár rövid időre visszaállt 17 400 dollárra, mire egy második visszahúzás 16 200 dollárig tartott.

A hosszú / rövid arány továbbra is 0,95 körül mozog – és az elmúlt hetek korábbi adataival összehasonlítva ez azt jelzi, hogy a kiskereskedelmi hangulat továbbra is túlnyomórészt bullish.

Az adatgyűjtés ideje: UTC 11: 20–6: 00 – UTC: 11: 27–6: 00


A hosszú / rövid arány összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapon

A piac optimizmusát tükrözi a negyedéves határidős prémium. Miután az árak szerdán 19 200 dollár fölött törtek, a prémium a legutóbbi csúcsra, 400 dollárra, azaz 2% -ra jutott. Mivel a decemberi negyedéves határidők kevesebb mint egy hónap múlva járnak le, ez a prémium viszonylag nagyon magas.

A túlzott prémiumszintek azonban a közelgő piac megfordulását is jelzik. A BTC alapja most 250 dolláron, 1,4% -on van, ami alapvetően megegyezik a múlt pénteki értékkel, jelezve, hogy a piac optimizmusa még mindig érintetlen.

Ezen kívül szerdán megfigyeltük, hogy a BTC örökös swap ára felemelkedett, amikor a finanszírozási ráta 0,1% fölé emelkedett. Figyelembe véve a 0,01–0,03% -ot a finanszírozási arány normál tartományának, a szerdai adat azt mutatja, hogy a kiskereskedők üldözték az árfolyamot.

Az adatgyűjtés ideje: UTC 11: 20–6: 00 – UTC: 11: 27–6: 00

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

Szerdán a nyílt érdeklődés mindenkori csúcsot, 1,3 milliárd dollárt ért el. Az ezt követő hatalmas árhúzás miatt a derivatívák piacai elvéreztek, és az OI két nap alatt 200 millió dollárral esett vissza.

Jelenleg az OKEx 1,1 milliárd dolláros OI-t meghaladta a CME 1,16 milliárd dollárja, az egyenként ferde adatai, és ez bizonyos mértékig azt mutatja, hogy az intézményi befektetõk még mindig bíznak a piacban, a korrekciót követõen. 

Az adatgyűjtés ideje: UTC 11: 20–6: 00 – UTC: 11: 27–6: 00

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelezési arány

A BTC margin hitelezési aránya a múlt pénteki 8,0-ról 10,6-ra fokozatosan emelkedett. Az árrés hitelezési ráta az ár zuhanása idején is tovább emelkedett, ami azt jelzi, hogy a kiskereskedők úgy gondolják, hogy az alsó rész közel van.

Az adatgyűjtés ideje: UTC 11: 20–6: 00 – UTC: 11: 27–6: 00

A fedezeti hitelnyújtási arány az azonnali piaci kereskedési adat, amely az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatja egy adott időszakban. 

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

A BTC ára rövid távon konszolidációs szakaszba léphet a csütörtöki 3000 dolláros korrekció miatt. Az előző kereskedési zóna november második hetétől – azaz 15 800 és 16 400 dollár között – nyújt némi támogatást a BTC számára. Másrészt a múlt heti 17 400 dolláros középtávú támogatás ellenállást váltott.

Ha az ár nem tud hamarosan kitörni a 17 400 és 17 600 dollár közötti tartományból, akkor a piac gyengévé válhat, főleg, hogy a hírek szerint a bálnák ismét nagy összegű BTC-t helyeznek el a tőzsdéken. Középtávon azonban úgy tűnik, hogy a piaci szereplők – mind az intézményi, mind a lakossági – magabiztosak, amint azt fentebb kiemeltük.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map