A Bitcoin határidős tükrözi a kockázatkerülést, de az azonnali piac hosszú távon bullish

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en.

A Bitcoin (BTC) bullish lendülettel indult a héten, 13 000 dollárról 13 800 dollárra emelkedett az OKEx BTC Index árának megfelelően. Miután a BTC ára új csúcsot ért el ebben az évben – szerda hajnalban – a vásárlóerő egyértelműen csökkent, és a négy órás grafikon RSI mutatójában bearish divergenciát tapasztaltunk, amint azt a szerdai Crypto Market Daily is megjegyezte. Ezt követően a Bitcoin párhuzamosan csúszott az Egyesült Államok tőzsdéjével, és csak 12 870 dollárig ment, mielőtt belépett a konszolidációs szakaszba. Jelenleg az OKEx negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD1225) 240 dolláros prémiummal kereskednek az index áránál.

A Futures Friday múlt heti cikkében megjegyeztük, hogy az OKEx kereskedési adatai azt mutatták, hogy a piaci szereplők a profit biztosítása érdekében folyamatosan fontos ellenállási szinteken értékesítettek. Az e heti trend nagyrészt megegyezett, mivel a hosszú / rövid arány általában ellentétes volt az ármozgással. A fedezeti hitelezési ráta ezen a héten történő növekedése azonban inkább a piaci szereplők közép- és hosszú távú árak iránti bizalmát jelzi.

OKEx BTC negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD1225), október 30-án, UTC 6: 00-kor. Forrás: OKEx, TradingView

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára.

BTC hosszú / rövid arány

A hosszú / rövid arány volatilitása csökkent a múlt héthez képest, 0,74 és 0,92 között. Ez a piaci optimizmus jele lehet, miután az ár meghaladta a 13 000 dolláros ellenállási szintet. Különösen csütörtökön, amikor az ár meredeken visszahúzódott, a lakossági befektetők hosszan nyitottak, és a hosszú / rövid arányt a hét legmagasabb szintjére emelték. Ugyanakkor azt is megfigyeltük, hogy miután az OKEx negyedéves határidős ára megközelítette a 14 000 dollárt, a hosszú / rövid arány gyorsabban esett. Ez azt jelzi, hogy a lakossági befektetők nem számítanak arra, hogy az ár hamarosan áttörne 14 000 dollárt.

Az Egyesült Államok választási napjának közeledtével a piac idegenkedik a kockázatoktól, ami felgyorsította a kereskedők profitszerzését. A jövő héten továbbra is konszolidációs sémában mozoghatunk, miközben a nagy események drámai hatása nem zárható ki.

Adatgyűjtési idő: 10/23 6:00 UTC és 10/30 6:00 UTC

A hosszú / rövid arány összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapon

A negyedéves határidős és az spot közötti bázis a vasárnapi 350 dollárról, azaz 2,7% -ról a jelenlegi 140 dollárra, azaz 1,8% -ra csökkent. Ez azt mutatja, hogy a piac nem annyira optimista, mint éppen az ár 13 000 dolláros áttörése után, az OKEx BTC Index árának megfelelően.


A jelenlegi BTC-alap, 140 dollár továbbra is egészséges és fenntartható, de ez azt is mutatja, hogy a piaci hangulat óvatosabbá vált.

Adatgyűjtési idő: 10/23 6:00 UTC és 10/30 6:00 UTC

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

A nyitott érdeklődés az egész héten az egymilliárd dolláros szint körül mozgott, és szerdán tetőzött 1,08 milliárd dollárra. A szerdai meredek esés során megnövekedett eladási mennyiséget tapasztaltunk, de a BTC továbbra is a 12 650 dolláros középtávú küszöb felett kereskedik.

Adatgyűjtési idő: 10/23 6:00 UTC és 10/30 6:00 UTC

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelezési arány

A hosszú / rövid aránnyal ellentétben a BTC margin hitelezési arány lassú, 8,5-ről 11,5-re emelkedő tendenciát mutat, jelentős korrekció nélkül. Ez azt jelzi, hogy a spot tőkeáttételi piacon a kereskedők optimistábbak a középtávú ármozgásokkal kapcsolatban.

Adatgyűjtési idő: 10/23 6:00 UTC és 10/30 6:00 UTC

A fedezeti hitelnyújtási arány az azonnali piaci kereskedési adat, amely az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatja egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

A BTC ára jóval meghaladja a középtávú 13 000 dolláros küszöböt az OKEx negyedéves határidős árának megfelelően. Bár a bullish trend sértetlennek tűnik, egyelőre 14 000 dollárt is megerősítettünk felső ellenállásként. A piac valószínűleg konszolidációs szakaszba kerül e két kritikus szint között a választási héten.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map