A Bitcoin határidős tükrözi a Tesla 1,5 milliárd dolláros vásárlása után megújult piaci optimizmust

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en.

A Bitcoin egy hatalmas hete óta láttuk, hogy a Tesla 1,5 milliárd dolláros vételt jelentett be, amelyet számos bullish hír követett, és a vezető digitális fizetőeszközt a 40 000 USDT határon túlra tolta, hogy ma 49 000 USD csúcsot érjen el az OKEx szerint BTC spot ár. Míg az ár azóta korrigálódott, 46 800 USDT szint tesztelésével, a BTC most 47 300 USDT körül kereskedik.

Múlt pénteken megvitattuk a piaci optimizmust és arról, hogy a március végén lejáró negyedéves BTC határidős BTCUSD0326 szerződés 39 000 dollár körül mozog-e. A cikk írásakor ugyanez a szerződés 49 339 dollárral kereskedett, pontosan 2000 dollárral magasabb a BTC azonnali index áránál, amely 47 339 dollár.

Hasonlóképpen, az OKEx határidős adatai szerint a nyitott érdeklődés tovább nőtt a héten, mintegy 2,17 milliárd dollárról 2,48 dollár fölé emelkedve, miközben a jelenlegi alap 4% körüli, a hosszú / rövid arány pedig 1,53. Ehhez hozzá kell tenni, hogy bár az örökös swapok finanszírozási rátái magasak (0,08% a BTCUSD-nél és 0,105% a BTCUSDT-nél), de nem teljesen túlmelegedtek, a Bitcoin növekedési teret enged.

OKEx BTC negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD0326), február 12-én, UTC 7: 00-kor. Forrás: OKEx, TradingView

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára.

BTC hosszú / rövid arány

A hét hosszú / rövid aránya az árral együtt mozgott, de nagyrészt mérsékelt maradt, kivéve azt az esetet, amikor tegnap, február 11-én megérintette az 1.80-at, amikor a BTC átlépte a 48.500 USDT-t. Mivel ezek túlmelegedtek, korrekció következett, és az arány jelenleg 1,53 körül mozog, ami még mindig a héten a legmagasabb értékek között van.

Az árhoz viszonyított arány azt jelzi, hogy a kiskereskedők üldözték a rallyt, és bár a jelenlegi arány viszonylag magas, mégis teret enged egy újabb kísérletnek 50 000 USD.

OKEx BTC hosszú / rövid arány február 5. és február 12. között

A hosszú / rövid arány összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.


A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapja

A múlt héthez hasonlóan a BTC negyedéves határidős prémiuma ezen a héten egészséges szinten maradt, nagyrészt 4% és 5% között mozgott. A legalacsonyabb pontja február 7-én volt, a Tesla vételi híradást megelőzően, majd 5,54% -ot ért el, mielőtt a jelenlegi szintre 4,50% körül visszalépett..

Nyilvánvaló, hogy a piac a Tesla vásárlása után visszanyerte az optimizmust, és középtávon valószínűleg pozitív marad.

OKEx BTC határidős alap február 5. és 12. között

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

A nyitott érdeklődés ezen a héten jelentősen megnőtt, 2,11 milliárd dollárról 2,48 milliárdra. A hullám ismét nyilvánvalóan azután következett be, hogy a Telsa vásárlásának híre megcsappant, ezt megelőzően mind az OI, mind a mennyiség csökkent.

Nevezetesen, az éles OI-hullám akkor következett be, amikor a BTC 39 000 USD-ról 44 000 USDT-szintre emelkedett, ezáltal ez egy fontos zóna, amelyet figyelni kell, ha az ár bomlani kezd.

Az OKEx BTC határidős ügyletei február 5. és 12. között nyitják meg a kamatot és a volumenet

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelezési arány

A BTC fedezeti hitelnyújtási aránya jelentősen csökkent 18-ról 13,30-ra, mivel a Bitcoin először emelkedett a Tesla híre után. Ez az arány február 9-én és 10-én ismét megugrott, egybeesve a későbbi BTC-csúcsokkal.

Ez a tendencia azt jelzi, hogy az azonnali tőkeáttételes kereskedők nyereséget vettek fel az első hullámzás során, majd ismét tőkeáttétellel hajtották végre az ár üldözését, mivel az 45 000 USDT szintről felszállt. Az arány az elmúlt órákban ismét csökkent és jelenleg 15 körül van, ami még mindig a pozitív piaci hangulatra utal.

Az OKEx BTC margin hitelezési aránya február 5. és február 12. között

A fedezeti hitelnyújtási arány az azonnali piaci kereskedési adat, amely az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatja egy adott időszakban. 

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Michaël van de Poppe

A hírek ismét emelkedőek a Bitcoin számára, így a trend még mindig erősen felfelé mutat – és a finanszírozási ráta ellenére is folytathatja a futást.

Különösen annak figyelembevételével, hogy ennyi elfogadás és vásárló van a piacon, folyamatosan láthatjuk, hogy a vásárlási nyomás tovább emeli a Bitcoin árát.

Hátrányként azonban azt szeretném, ha látnám, hogy a Bitcoin 43 000 dollár felett jár. Ha 43 ezer dollár elveszik, akkor azt láthatjuk, hogy jelentős csökkenés következik be alacsonyabb tartományokba, ami a finanszírozási rátákat is egyenlő szintekre törné.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map