A bitcoin határidős ügyek optimizmust tükröznek, mivel a piac 13 000 dolláros megsértésre vár

A Futures Friday egy negyedéves negyedéves Bitcoin-határidős jelentés az OKEx-en.

Hat egymást követő napos nyereség után a Bitcoin (BTC) ára 11 200 dollárról 13 000 dollárra emelkedett, és szerdán 12 000 és 12 600 dolláros ellenállási szintet tört át az OKEx BTC Index árának megfelelően. Jelenleg az OKEx Quarterly Futures (BTCUSD1225) 270 dolláros prémiummal kereskedik az index áránál. 

A legújabb áttörést az a hír hajtotta, hogy a PayPal fizetési óriás lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy Bitcoin és más kriptovalutákat tartsanak, és több mint 25 millió kereskedőből álló hálózatban költsék el őket. Tekintettel arra, hogy ez a hír hogyan követi a Square 50 millió dollár értékű BTC-vásárlását a hónap elején, úgy tűnik, hogy a Bitcoin elfogadása növekszik.

A Futures Friday múlt heti cikkében kijelentettük, hogy az OKEx kereskedési adatai a piaci optimizmus bővülését mutatják. Az OKEx e heti kereskedési adatai azt mutatják, hogy a piaci szereplők jobban figyelnek az értékesítési nyomásra fontos ellenállási szinteken. A piaci optimizmus azonban továbbra is változatlan a prémiumok és az emelkedő BTC árrés hitelezési arány tekintetében. Sőt, a nyitott érdeklődés szintén közel egymilliárd dollár marad, a hosszú pozíciók nyilvánvaló lezárása nélkül.

OKEx BTC negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD1225), október 23-án, UTC 8: 00-kor. Forrás: OKEx, TradingView

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára.

BTC hosszú / rövid arány

A hosszú / rövid arány volatilitása ezen a héten nőtt, 0,66 és 0,93 között mozgott. Érdekesség, hogy hétfő és szerda között – amikor a BTC negyedéves határidős ügylet árfolyama 11 600 dollárról 12 300 dollárra emelkedett – a hosszú / rövid arány fokozatosan csökkent, jelezve, hogy a kiskereskedők nem voltak biztosak abban, hogy az ár megtörné a fontos spot ár ellenállási szintet, 12 000 dollárt. Amikor azonban kitört az ár, a piaci hangulat nagyon gyorsan megváltozott, és a hosszú / rövid arány 0,66-ról 0,9 fölé emelkedett. 

Mivel a tegnap esti negyedéves határidős ár 13 300 dollárra emelkedett, a hosszú / rövid arány ismét alacsony volt, jelezve, hogy a lakossági befektetők arra számítanak, hogy ezen a szinten az értékesítési nyomás uralja majd a piac mozgását.

Adatgyűjtési idő: 10/16 4:00 UTC és 10/23 4:00 UTC

A hosszú / rövid arány összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor hosszú pozíciót nyitnak, azt egyensúlyba hozza egy rövid pozíció. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapon


A negyedéves határidős és az spot közötti bázis az egész héten 2% -os tartományban maradt. A szerdai gyűlésen 2,7% -ot ért el, és most visszatért a 2,1% -ra, vagyis nagyjából 270 dollárra, ami egészséges és fenntartható.

Adatgyűjtési idő: 10/16 4:00 UTC és 10/23 4:00 UTC

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

A héten a nyílt érdeklődés gyorsan emelkedett, a legutóbbi 1 milliárd dollár feletti magasságig. Ez az emelkedő OI összhangban van a felfelé irányuló lendülettel. Újabb emelkedést tapasztalhatunk az OI-ban, ha az ár képes áttörni a 13 300 dolláros szintet.

Adatgyűjtési idő: 10/16 4:00 UTC és 10/23 4:00 UTC

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / csereügyletek teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelezési arány

A BTC fedezeti hitelnyújtási aránya a szerdai árral ellentétesen alakult, 9,5-ről 6,6-ra csökkent, ami azt jelzi, hogy a BTC-t felvevő kereskedők a profit felvétele után fokozatosan visszaadták érméiket.

Szerda után azonban az arány ismét 9,0 fölé emelkedett, ami azt is megmutatta, hogy az azonnali tőkeáttételi piac iránti bizalom továbbra is erős.

Adatgyűjtési idő: 10/16 4:00 UTC és 10/23 4:00 UTC

A fedezeti hitelnyújtási arány az azonnali piaci kereskedési adatok, amelyek az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók közötti arányt mutatják egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC megvásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

Hat egymást követő napos nyereség után a Bitcoin továbbra is erősen emelkedő tendenciát mutat, és bizonyos konszolidáció után nagy lehetőség van egy újabb kísérletre, hogy áttörjön 13 000 dollárt.

Ha a Bitcoin át tudja törni a fő ellenállási szintet 13 000 dollárnál, akkor tanúi lehetünk annak, hogy a kereskedők egészen az Bitcoin 2019-es csúcsáig, 14 000 dollárig hajszolják az árfolyamot..

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map