A bitcoin határidős ügyletek azt jelzik, hogy a kiskereskedők az új ATH ellenére sem biztosak a piaci irányban

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en. 

Múlt péntek megfordult a Bitcoin (BTC) számára a hálaadás korrekciója után, mivel a vezető digitális fizetőeszköz három egymást követő napon emelkedett, és kedden új, minden idők legmagasabb pontját, 19 912 dollárt érte el, az OKEx BTC Index árának megfelelően. Röviddel ezután azonban 1800 dollár éles visszavonulás következett be, amelyet követően a BTC megkezdte a konszolidációt.

Míg a BTC index jelenleg 19 500 dolláron áll, az OKEx negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD1225) 19 700 dollár körüli árfolyamon kereskednek, és 220 dolláros, azaz durván 1,14% -os felárral járnak az index áránál.. 

A Futures Friday múlt heti cikkében megjegyeztük, hogy a lakossági és az intézményi befektetők mindannyian a Bitcoin bullish-jára tippeltek – ez tükröződött abban, hogy az ár milyen új csúcsot ért el a héten. A 19 900 dolláros szint azonban kihívást jelentett, és az ár azóta sem volt képes tesztelni a kritikus 20 000 dolláros ellenállást.

Ezen a héten mind a BTC hosszú / rövid aránya, mind az árrés hitelezési aránya azt mutatja, hogy a kiskereskedőket a nagy áringadozások csapdába szorították – rövidre zárva az ár fellendülése előtt, és üldözve a ralit egy nagy visszahúzás előtt. A hét második felében azonban több arány visszatért a középszintre, ami azt jelzi, hogy a kiskereskedők nem rendelkeznek egyértelmű hozzáállással az ártrendhez.

OKEx BTC negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD1225), december 4-én, UTC 6: 00-kor. Forrás: OKEx, TradingView

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára. 

BTC hosszú / rövid arány

A hosszú / rövid arány a múlt hétvége végétől hétfőig tartó árfolyam-gyarapodás során valóban csökkent, 1,08-ról 0,78-ra csökkent. Ez arra enged következtetni, hogy a lakossági befektetőket felkészületlenül fogták a fellendülésre, és rövid eladóként csapdába estek.

Az arány akkor megugrott, amikor a BTC Index ára 19 000 dollárt tört át, mindössze hat óra alatt 0,78-ról több mint 1,0-re emelkedett, ami azt jelzi, hogy a lakossági befektetők annak idején üldözték az árfolyamot. Az ezt követő 1800 dolláros visszavonás azonban ezeket a kereskedőket is kizárhatja.

Amint a Bitcoin ára továbbra is ugratja a pszichológiai 20 000 dolláros határt, az óriási volatilitás új kihívást jelent a kereskedők számára. Szerda óta a hosszú / rövid arány ismét csökkent, és jelenleg 0,9 körül mozog. Ez az ábra az alábbi ábra középső zónájában található, és azt mutatja, hogy a piaci szereplők nagyrészt bizonytalanok a piac jövőbeli irányában.

Adatgyűjtési idő: 11/27 6:00 UTC és 12/4 6:00 UTC

A hosszú / rövid arány összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.


A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapon

A múlt hét végi árrally során a negyedéves határidős és index közötti BTC-alap nem következett be. Kombinálva azzal a ténnyel, hogy a BTC örökös swap negatív finanszírozási aránya az adott időszakban bekövetkezett, megállapítható, hogy a lakossági befektetők nem részesültek előnyben a rallyból.

Miután az indexár 19 000 dolláros szintet ért el, hirtelen megugrott a BTC-alap és a finanszírozási arány – a BTC-alap 200 dollárról 300 dollárra ugrott, míg a finanszírozási arány 0,2% fölé emelkedett. Ez azt jelzi, hogy a lakossági befektetők magas tőkeáttétellel üldözték az áremelkedést, ez magyarázza a későbbi 1800 dolláros összeomlást. Legtöbbször a piac magas tőkeáttétellel tönkreteszi a kereskedőket. 

Jelenleg a BTC alapja és a finanszírozási ráta visszatér a normális szintre, 200 dollárra, és 0,3% alatt van. E két mutató múlt heti ingadozásainak megfelelő ármozgások nagyon hasznosak lehetnek a későbbi kereskedéshez.

Adatgyűjtési idő: 11/27 6:00 UTC és 12/4 6:00 UTC

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

Múlt pénteken a nyitott kamat 1,1 milliárd dollár volt, és heti csúcsra, 1,37 milliárd dollárra emelkedett, mire a Bitcoin árfolyama kedden minden idők legmagasabb szintjét elérte. Az ezt követő áringadozás után a jelenlegi nyitott kamat továbbra is 1,26 milliárd dollárnál marad, ami azt jelzi, hogy a piac továbbra is rendkívül aktív.

Sőt, az OI 1,26 milliárd dollár az összes származékos tőzsde között is az első helyet foglalta el ferde adatai. Az OKEx-et a CME követi, nyitott kamatozása 1,14 milliárd dollár. 

Adatgyűjtési idő: 11/27 6:00 UTC és 12/4 6:00 UTC

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelezési arány

A BTC fedezeti hitelezési arány az elmúlt hét napban összhangban maradt a hosszú / rövid aránnyal. Az arány most 11,0 körül van, ami hasonló a múlt pénteki szinthez. Ez a középszint nem nyújt számunkra sok információt az ár rövid távú alakulásának megítéléséhez, de a 11,0 szint is a legfelső tartományban van, ha visszatekintünk az elmúlt három hónapra, ami arra utal, hogy az azonnali tőkeáttételű piac továbbra is bízik a jövőben.

Adatgyűjtési idő: 11/27 6:00 UTC és 12/4 6:00 UTC

A fedezeti hitelnyújtási arány az azonnali piaci kereskedési adat, amely az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatja egy adott időszakban. 

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

Mivel az ár továbbra is magasan meghaladja a 19 000 dollárt, a bálnák kihasználhatják a magas likviditás előnyeit, hogy piacra dobják ezt az ártartományt. Az 19 500 és 20 000 dollár közötti tartomány az index árának megfelelően szintén nehezen törhető szintre vált a közeljövőben. Végül valószínűleg a bálnák és a kiskereskedők közötti csatának lehetünk tanúi, amikor a Bitcoin megpróbálja tesztelni a 20 000 dollár kulcsfontosságú pszichológiai szintet.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map