A bitcoin határidősek rövid távú negatívumot tükröznek, ahogy a kereskedők keresik a feneket

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en.

A múlt héten a Bitcoin (BTC) OKEx negyedéves határidős (BTCUSD1225) konszolidációja megtörtént a hétvégén, a hétfői rally előtt. A szerződés az első munkanapon 11 185 dollár volt a legmagasabb, ami az azonnali piaci emelkedéssel 10 750 dollár és 10 950 dollár között mozog..

Az emelkedést azonban azonnal követte egy korrekció, amely az árat 10 780 dollárra emelte. Csak tegnap, október 1-jén érintette a határidős ár ismét 11 185 dollárt, de ez azután a 10 500 dollár körüli szintre esett, mielőtt mérsékelt fellendülés elérte a jelenlegi 10 630 dolláros árat.

Megtekintve a határidős adatokat, különösen a hosszú / rövid arányt, megfigyelhetjük a bizalom hiányát a BTC rövid távú teljesítményében. Különösen a hosszú / rövid arány szeptember 28-án érte el a legalacsonyabb értéket, és a hétfői tüntetés ellenére továbbra is elnémult. A nyitott érdeklődés és volumen miatt mind hétfőn, mind csütörtökön tisztességes fellendülés következett be az ármozgásokhoz.

Haladva azonban a piac érzékenynek tűnik mind a technikai, mind az alapvető fejleményekre, különös tekintettel a kriptográfiai tér szabályozására és az Egyesült Államok politikai fejleményeire.

OKEx BTC negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD1225). október 2-án 8:00 órától. Forrás: OKEx

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára.

BTC hosszú / rövid arány

A hosszú / rövid arány múlt hét pénteken a hét legmagasabb értékét, 0,91-et jegyezte, ezt követően folyamatosan csökkent, annak ellenére, hogy az ár konszolidálódott és végül hétfőn erősödött. Mire a BTC negyedéves szerződésének ára elérte a csúcsát, a hosszú / rövid arány 0,76 volt. Az a tény, hogy az arány az ár emelkedésével csökkent, az általános bizalomhiányt jelzi a kiskereskedelmi szegmens iránt, amely a későbbi keddi áresésben is megmutatkozott..

Az arány következő csúcsa szerdán volt, amikor 0,88-ot ért el, és a határidős szerződés árváltozásának felelt meg. Ugyanakkor, amikor az ár 11 000 dollár felé emelkedett, láttuk, hogy az arány egészen 0,76-ig esett vissza.

Végül az utolsó csúcs, ismét 0,88-ra, csütörtökön következett be, miután megtörtént a fő árcsúszás, ami azt jelzi, hogy a kereskedők megpróbáltak hosszú árut nyitni egy lehetséges árfenéken. Az arány azonban ismét 0,77-re csökkent, majd újabb árcsökkenés követte a szerződést, egészen a heti mélypontig, 10 508 dollárig.

A piaci hangulat, amelyet a hosszú / rövid arány tükröz a héten, egyértelműen negatív volt, a támogatási szintek hosszú kísérletei csak a profit megszerzése és az ár minden alkalommal történő lefelé irányuló kísérletei voltak. Ez a kereskedési művelet egyértelműen nagy nyomást gyakorolt ​​a Bitcoin árára, ami alacsonyabb és alacsonyabb mélypontokra taszította.

Adatgyűjtési idő: 9/25 – 10/2. Forrás: OKEx

A hosszú / rövid arány összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapon

A negyedéves határidős prémium a múlt hét folyamán pozitív maradt, a hétfői árrally során a legmagasabb értéke 211 dollár volt, a legalacsonyabb értéke 140 dollár, ami a mai alacsonyabb 10 508 dollárnak felel meg..

Az a tény, hogy a piac még mindig prémium értékben kereskedik a negyedéves jövővel, középtávú optimizmust mutat, annak ellenére, hogy a piacokon a múlt héten negatívan mutatták ki a negatív eredményt.

Adatgyűjtési idő: 9/25 – 10/2. Forrás: OKEx

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

A nyitott érdeklődésben múlt pénteken nagy visszaesés következett be, az előző negyedéves jövő lejártával, és folytatta felépülését a hétfői árrallyig. Hétfőn a nyitott kamat meghaladta a 829 millió dollárt, de az áringadozások ellenére sem csökkent jelentősen. Valójában a nyitott érdeklődés jelenleg még magasabb, több mint 840 millió dollár, ami bizonyos fokú bizonyosságot jelent a piaci szereplők viselkedésében és elvárásaiban.

Adatgyűjtési idő: 9/25 – 10/2. Forrás: OKEx

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelezési arány

A BTC fedezeti hitelnyújtási ráta tavaly péntektől szerdáig tartományhoz kötött maradt, és minden alkalommal 7,0 körül mozgott. A tendencia azonban a szerdai árfolyamot követően megváltozott, és az arány azóta tovább növekszik, 9,06-os csúcsot érve, ami megfelel annak, hogy az ár a legalacsonyabb pontjára, 10 508 dollárra esett vissza.

Míg az arány azóta 8,2 körüli szintre esett vissza, még mindig meglehetősen magasabb, mint a múlt pénteki 7,3, és jelzi a piac optimizmusát az 10 500 dollár körüli mélypontra eső árral kapcsolatban.

Adatgyűjtési idő: 9/25 – 10/2. Forrás: OKEx

A fedezeti hitelnyújtási arány az azonnali piaci kereskedési adat, amely az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatja egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Hunain Naseer, az OKEx vezető szerkesztője

A negyedéves határidős ár az elmúlt héten meglehetősen ingatag volt, két sikertelen kísérlet 11 000 dollár felett maradt. Míg a fedezetkölcsön-ráta és a BTC-alap némi optimizmust mutat, elutasítják a negatív piaci hangulatot, amelyet a hosszú / rövid arány és a nyitott kamatfelépítés tükröz..

Az árdiagram a mai árcsökkenés után szintén kettős fenekű mintázatot mutat, és az elkövetkező héten tartós lefelé irányuló nyomásra számíthatunk az új ellenállási szintek kialakulásával..

Ráadásul a mai legalacsonyabb, 10 508 dolláros legalacsonyabb lehet, mivel a BTC ár konszolidációba lép.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner