A Bitcoin jövőbeli adatai óvatos optimizmust tükröznek a rövid távú árfolyam-rally tekintetében

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en

Az elmúlt héten a Bitcoin (BTC) a hétvégén 11 460 dollár csúcsra emelkedett, de a vezető digitális fizetőeszköz nem tudta fenntartani bullish lendületét, mivel a hagyományos pénzügyi piacok hétfőn jelentősen alacsonyabban nyitottak. A Bitcoin lassú teljesítménye a hét közepén is folytatódott, és szerdán elérte heti 10 251 dolláros mélypontját, az OKEx negyedéves határidős (BTCUSD1225) árának megfelelően. Az ár azonban megtartotta a fontos 10 000 dolláros támogatási szintet, és csütörtökön 10 800 dollárra ugrott vissza.

A piaci szereplőknek tudomásul kell venniük, hogy a korábbi OKEx Negyedéves Future (jelenleg a heti határidős szerződés) BTCUSD0925 péntek reggel UTC-kor lejár. Hatalmas negyedéves szállítások is lesznek a BTC opciós piacon, a jelenlegi maximális fájdalom 10 750 dollár, a A CoinOptionsTrack adatai,

Eközben a hosszú / rövid arány újabb mélypontot hozott a hétfői eladás előtt, de a csütörtöki gyűlés élénkülést mutatott. Tekintettel arra, hogy a piaci hangulat milyen gyorsan változik, figyelnünk kell a nyitott érdeklődés változásaira a pénteki határidős elszámolások után, hogy lássuk, vannak-e nagy bálnák pozíciók a következő negyedévre.

OKEx BTC negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD1225). szeptember 25-én, UTC-től 8: 00-kor. Forrás: OKEx, TradingView

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára

BTC hosszú / rövid arány

A hosszú / rövid arány 0,8 alatt mozgott a múlt hét nagy részében. Nevezetesen, a mindenkori mélypontra, 0,65-re esett a hétfői erőteljes áresés előtt, ami arra utal, hogy sok lakossági befektető használhatta ki a hétfői eladást.

Azonban a Bitcoin csütörtök délutáni gyors gyűlése a hosszú / rövid arányt elérte, egészen 0,82-ig, mielőtt kissé korrigálta a jelenlegi 0,75 körül.

Úgy tűnik, hogy az hozamgazdálkodók derivatívák révén fedezik BTC-pozícióikat, miután eszközeiket az Ethereumba költöztették, nem hatotta meg az árnövekedés.

Adatgyűjtési idő: 9/18 6:00 UTC – 9/25 6:00 UTC

A hosszú / rövid arány összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.


BTC alapon

A negyedéves határidős prémium nagy volatilitást mutatott a múlt héten. Ez 270 dollárról, azaz 2,45% -ról 120 dollárra, vagyis 1,17% -ra ingadozott, és jelenleg 180 dollár körül van, ami egészséges. Ezek az ingadozások legalábbis óvatos optimizmusra utalnak.

Adatgyűjtési idő: 9/18 6:00 UTC – 9/25 6:00 UTC

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

Az elmúlt héten a nyílt érdeklődés tovább csökkent, 900 millió dollárról 800 millió dollárra, mielőtt csütörtökön kisebb, 825 millió dollárra emelkedett volna. A kereskedőknek figyelniük kell az OI újjáépítését a pénteki egyezség után.

Adatgyűjtési idő: 9/18 6:00 UTC – 9/25 6:00 UTC

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelezési arány

A BTC margin hitelezési arány kissé helyreállt, a jelenlegi 7,3-ra emelkedett a múlt pénteki 5,5-ről, de az emelkedés szerény. Észrevettük, hogy az arány hirtelen emelkedése a hét közepén egybeesik az ár mélypontjával, ami azt is jelzi, hogy a tőkeáttételes azonnali piac bízott az árindexben.

Adatgyűjtési idő: 9/18 6:00 UTC – 9/25 6:00 UTC

A fedezeti hitelnyújtási arány az azonnali piaci kereskedési adat, amely az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatja egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Michaël van de Poppe, Crypto Trader

Az elkövetkező időszak perspektívái a távolságtartományhoz kötött mozgások. Ha a piacok vissza tudnak térni 11 000 dollár felett, akkor a piacok képesek lesznek új magasabb csúcsot biztosítani, és folytathatják a rallyt. Ha ez nem történik meg, további oldalirányú és tartományhoz kötött mozgások lennének a láthatáron, és korrekciós mélypontként potenciálisan 9600–10 000 dollárt néznének. Ha 9600 dollár veszít, akkor további lefelé haladás 7500–8000 dollárra lényegében megtörténhet (bármilyen súlyos rövid távú gazdasági bizonytalanság esetén), de valószínűleg nem várható a nemrégi csütörtöki fellendülés után..

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

A negyedéves határidős ár 10 750 dollár felett van, ami a rövid távú küszöb. A csütörtöki emelkedést tisztességes hangerő-erősítés kísérte. Bár az ár a 30 napos mozgóátlag nyomásszintje előtt áll, a jelenlegi bullish lendület jól tartja magát.

Az elmúlt hónapban először a hosszú / rövid arány követte a fejlõdést. Ez azt jelenti, hogy a következő néhány napban figyelhetjük a hosszú / rövid arányt, hogy meghatározzuk a piaci hangulatot és irányt.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map