A Bitcoin kereskedők úgy tekintenek a vásárlási lehetőségre, mint a hagyományos piacokra, hogy továbbra is akadoznak: Heti piaci megfigyelés 3 / 16-3 / 22

A pénzügyi eszközárak fellendültek, de nem stabilizálódtak az elmúlt hét során. A pénzügyi zűrzavar folytatódott, mivel több kormány példátlan intézkedéseket indított a koronavírus terjedésének visszaszorítására, ideértve a következőket is: utazási tilalmak és a város leállások.

A Bitcoin és az amerikai részvények a szétválasztás jeleit mutatják

Miután az elmúlt két hétben rekord alacsony szinteket látott, készletek március 18-án, csütörtökön magasabbra zárt, miután az Egyesült Államok Federal Reserve-jének sorozatos válaszai érkeztek. A Bitcoin (BTC) volt a leggyorsabban visszatérő eszközosztály ezen a héten.

Bár a Bitcoin (BTC) 90 napos korrelációja az S-vel&A P 500 index elérte az an mindenkori csúcs a múlt héten fokozatosan függetlenedett (lásd az alábbi táblázatot) a másik után a kereskedelem leáll az amerikai részvényekben március 16-án. A részvényekhez képest a Bitcoin viszonylag kisebb csökkenést és gyorsabb fellendülést mutat.

Arany vs OKEx BTC Index vs S&P 500 Óránkénti ár. Forrás: Kereskedési nézet

A Bitcoin átütötte a hétfői csúcspontot csütörtökön, és március 20-án, pénteken új, legutóbbi csúcsot, 6948 dollárt ért el az újabb visszahúzás előtt. Az általános tendencia egyértelműen jobb, mint a többi eszközosztály.

Az OKEx BTC árindexe közel 60 százalékkal erősödött a március 12-13-i 3890 dolláros mélypontról, és jelenleg alig 6000 dollár alatt jár. A Bitcoin helyreállítása az altcoinok növekedését is segítette. Néhány kriptovaluta, beleértve a BCH-t és a BSV-t is, több mint 15 százalékkal emelkedett az elmúlt 7 napban.

OKEX BTC Index ár. Forrás: OKEx

A műszaki adatok vételi jelet mutatnak

A 200 hetes mozgóátlag nagyon fontos trendvonal a Bitcoin árfolyamának történetében. A Bitcoin minden nagyobb piaci ciklusban ennek a mozgó átlagnak a mélyén járt. Az alábbi színhőtérkép a 200 hetes mozgóátlag százalékos növekedésén alapul.

200 hetes mozgóátlag hőtérkép. Forrás: lookintobitcoin.com

Történelmileg, amikor narancssárga és piros pontok jelennek meg a hőtérképen, a piac túlmelegedik. Amikor lila pontok jelennek meg, az ár közel van ehhez a fontos vonalhoz, amely történelmileg jó alkalom volt a vásárlásra.

A Bitcoin 200 hetes mozgóátlag feletti rallyja a március 12-13-i hirtelen összeomlás után is azt mutatja, hogy ez a trendvonal továbbra is fontos támogatási szint. A hőtérképen azonban még soha nem láthattunk V alakú megfordulást. Valószínűbb, hogy hosszú távon görbe feneket látunk, miután gyorsan megközelítettük a 200 hetes mozgóátlagot.

A hosszú távú „hodlerek” manapság bitcint vásárolnak, a Glassnode. A „Hodler nettó pozícióváltozás” mutató a hosszú távú befektetők havi pozícióváltozását mutatja. Amikor a mutató a zöld zónában van, ez azt jelenti, hogy a hodlerek elkezdték felhalmozni a Bitcoin-t.

Hodler nettó pozícióváltás. Forrás: Glassnode & Arcane kutatás

Az érzések az ár potenciális megfordulását jelzik

A Kriptofélelem & Kapzsiság Index potenciális vásárlási lehetőséget is mutat, miután felvillant az „Extrém félelem” zónába. Az index szerint:

A kriptopiacok az index szerint március 9. óta kereskednek az „Extrém félelemben”. A március 12-13-i piaci összeomlást követően az index 2019 augusztusa óta a legalacsonyabb szintet érte el.

Sőt, szerint a Chainalysis blogbejegyzése március 18-án jelent meg, a tőzsdére érkező felesleges BTC többségét eladták, és a túlkínálat legrosszabbja egyelőre befejeződött.

Kriptofélelem & Kapzsiság index az elmúlt 1 évben. Forrás: alternatív.me

Az OKEx kereskedési adatokat felhasználhatjuk a rövid távú piaci hangulat megtalálásához. A BTC hosszú / rövid arány – amely a nettó hosszú és rövid pozícióval rendelkező felhasználók arányát mutatja egy adott időszakban – a hét elején 1,0 közelében maradt.

Ez az arány március 20-án, pénteken gyors csökkenésnek indult. Jelenleg 0,87-ig tart. A rövid pozícióval rendelkező felhasználók száma továbbra is magasabb, mint a longoké. A „BTC Long / Short Ratio” jelenlegi tartománya azt jelzi, hogy a piaci szereplők még mindig nem optimisták a Bitcoin árával kapcsolatban a közeljövőben.

BTC hosszú / rövid arány 3 / 15-3 / 22. Forrás: OKEx derivatív kereskedési adatok

Ezenkívül az OKEx BTC fedezetkölcsön-mutatója – amely megmutatja az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és az USDT-értékben adott ideig BTC-t felvevő felhasználók arányát – a múlt hétvége történelmi mélypontjáról, 0.1-re tért vissza.

Az arány 0,3-ra emelkedett, ami azt jelzi, hogy a tőkeáttételes hitelpiacon a rövid pozíciók dominálnak. Ennek az aránynak a rendkívüli száma történelmileg megfordítási időt jelzett.

BTC fedezeti hitelarány 3 / 15-3 / 22. Forrás: OKEx azonnali piaci kereskedési adatok

A Bitcoin árát rövid távon még mindig nehéz megjósolni, bár több adat azt sugallja, hogy ez alkalmas lehet a kriptovaluta felhalmozására, amint azt fentebb tárgyaltuk. A hagyományos pénzügyi piacok ma, március 23-án, a nyílt harang után folyamatos tesztekkel néznek majd szembe.

Lehet, hogy a Bitcoin megmutatta az amerikai részvényektől való elválasztás jeleit, de még mindig nehéz azonnal felhívni a független gyertyatartót.

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalakor, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen.

Kövesse az OKEx-et:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner