A Bitcoin kiemelkedik, de az Uniswap az reflektorfénybe kerül az UNI Launch Hype segítségével

A Market Watch Weekly a kriptopiacok és a fejlesztések áttekintése minden héten.

A Bitcoin (BTC) árfolyama erősséget mutatott az elmúlt héten, 6,63% -ot erősödött. A vezető digitális valuta múlt hétfőn 10 300 dollár közelében nyitott, majd gyorsan konszolidációs szakaszba lépve 10 800 dollárra emelkedett. Szombaton a BTC heti 11 179 dolláros csúcsot nyomtatott az OKEx BTC azonnali árának megfelelően, de az ár azóta csökkent. Összességében a Bitcoin jelenleg 11 200 dollár ellenállással néz szembe, míg az erős támogatás 10 800 dollár körül tapasztalható.

Az OKEx BTC Spot 1h grafikonja – 9/21. Forrás: OKEx, TradingView

Időközben egyik fő altcoin sem tartotta be a Bitcoin nyereségét. A legjobban teljesítő Ether (ETH) csak 4,60% -kal emelkedett. A DeFi hozamgazdálkodás magas hozama miatt a pénz általában a fő altcoinokból folyik ki.

A Chainlink (LINK), a TRON (TRX) és a Polkadot (DOT) teljesített a legrosszabbul, 16,93% -kal, 10,03% -kal és 9,37% -kal. Nevezetesen a LINK több mint 50% -ot esett az augusztus közepi 20 dolláros csúcsról, és a hét végére 10 dolláros támogatási vonal alatt kereskedett..

A főbb kriptovaluták heti hozama, 9 / 14–9 / 20. Forrás: TradingView

A CME kiadta a legújabb (szeptember 15-i állapotú) Bitcoin határidős ügyleteket helyzetadatok szeptember 19-én. A bitcoin árfolyama ebben a jelentési időszakban tovább folytatódott, és a nyitott kamat 9338-ra ugrott az előző 8198-hoz képest, ami azt jelzi, hogy a piac stabilizálódása lehetővé tette a részvétel fellendülését.

A jelentés szerint a tőkeáttételes alapok számláin a hosszú pozícióik enyhén emelkedtek, 2758-ról 2819-re, míg rövid pozícióik 4661-ről 5224-re emelkedtek ugyanebben az időszakban. Az OI ezen változása, bár rövid távú kamatoknál fellendülést mutat, azt is jelzi, hogy a tőkeáttételes alapok nem teljesen egyértelműek a középtávú kilátásokkal.

Eközben az eszközkezelői számlák által tartott hosszú pozíciók jelentősen, 256-ról 717-re növekedtek, ami egyértelmű bullish álláspontot jelez. Ezzel ellentétben azonban a többi beszámolható beszámoló tekintetében a hosszú pozíciók 1729-ről 1653-ra csökkentek, a rövid pozíciók pedig 2028-ról 2766-ra emelkedtek. Ez a rövid pozíciók szintje augusztus közepe óta volt a legmagasabb, ami a múlt heti fellendülés iránti bizalom hiányára utal.

Összességében nincs következetesség az intézményi befektetők között, ami összhangban áll a bitcoin árfolyama körüli bizonytalansággal.

CME Bitcoin határidős adatok – A tőkeáttételes alapok száma hosszú és rövid. Forrás: Quandl

A DeFi szektort nézve az Uniswap (UNI) kétségtelenül a múlt hét fénypontja volt. Az UNI kezdetben 3 dollár volt, és az OKEx tőzsdei jegyzésének második napján 8,75 dollárra emelkedett, bár azóta kezdett visszahúzódni. Jelenleg még mindig $ 5 fölött kereskedik, vagyis a minősített felhasználók számára az ingyenes 400 UNI repülőgép jelenleg meghaladja a 2000 dollárt.

Nevezetesen a többi jelentős DeFi-zseton mind nem működött, körülbelül 10 zseton több mint 20% -ot merített. Ezek a tokenek általában két héttel ezelőtt gyors növekedést tapasztaltak, és valószínűleg profitszerzés előtt állnak.

A Yearn.finance (YFI) a múlt héten 21,23% -ot veszített értékéből, míg a DFI.money (YFII), egy YFI villa volt a legrosszabb, 30,89% -ot zuhant. A SushiSwap (SUSHI) szintén 23,18% -ot zuhant az UNI által indított verseny miatt.


A legfontosabb DeFi tokenek heti visszatérése, 9 / 14–9 / 20. Forrás: TradingView

Alapján DeBank, a decentralizált tőzsde, az Uniswap ma reggelre rekord 2,2 milliárd dollárt nyomtatott a lezárt összértékben. A decentralizált csere most a Maker (MKR) és a Curve (CRV) előtt van.

Az összes DeFi-protokoll TVL-je ma újabb, 11,33 milliárd dolláros csúcsot ért el, ami azt jelzi, hogy a DeFi boom még mindig folyamatban van, és a pénz még mindig áramlik a fülkébe..

A DeFi protokollokba zárolt teljes érték – 9/21. Forrás: DeBank

Előretekintés a héten

Az Egyesült Államok Kongresszusa ezen a héten újabb gazdasági ösztönző kört indíthat el, amely a piaci bizonytalanság egyik legnagyobb okaival foglalkozik jelenleg. Eközben a Cboe volatilitási indexét, amely a múlt héten folytatta az oldalsó kereskedelmet, ezen a héten figyelni kell a változásokra. Amint az index újra felfelé kezd mozogni, a tőzsde és a Bitcoin valószínűleg megújult nyomással szembesül.

Titkosításban a YAM Finance újraindított a hétvégi protokollja, míg az Avalanche (AVAX) hétfőn kezdi meg mainnetjét és kezdi meg első bevezetését. A SushiSwap új szavazást fogadott el, miszerint az újonnan bányászott SUSHI kétharmadát hat hónapra bezárják, a tokenek teljes számát 250 millióra korlátozva, és az új szabály két nap múlva lép életbe. Végül a NEO DeFi projektje, a Flamingo szeptember 23-án hivatalosan is elindítja likviditásbányászati ​​platformját.

Nem OKEx kereskedő? Ismerje meg, hogyan kezdje meg a kereskedést!

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map