A Bitcoin kiskereskedelmi kereskedők csapdába estek a hétfői hamisítással, mivel a határidős ügyletek felfedik a csökkenő bizalmat

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en

A héten a Bitcoin (BTC) ugyanolyan meredek emelkedés után gyors csökkenést mutatott. Az OKEx negyedéves határidős ügylete (BTCUSD0925) hétfőn 12 800 dollár fölé emelkedett, hamis kitörést hajtott végre, mielőtt szerdán visszaesett volna 12 000 dollár alá. Azóta a Bitcoin 12 000 dollár körül mozog csökkenő volatilitás mellett.

Különösen a Bitcoin és a decentralizált pénzügyi zsetonok különböztek ártendenciájukban. Hétfőn a Bitcoin visszanyerte dominanciájának 1,5% -át, de szerda után, amikor a DeFi szektor bullish lendületet kapott, a Bitcoin továbbra is gyenge maradt.

Annak ellenére, hogy a vezető digitális fizetőeszköz szerda óta háromszor tesztelte a 11 800 dolláros támogatást, a visszapattanások nem voltak olyan erősek.

Az OKEx kereskedési adatait megnézve ismét azt látjuk, hogy a lakossági befektetők üldözik a rallyt, és végül beleakadnak a magasba. Ezt a hosszú / rövid arány és az ár közötti fordított összefüggés mutatja.

A BTC alapja a negyedéves jövő és a spot között szintén rendkívül gyorsan esett szerda után, jelezve, hogy a hamis középtörés miatt a piaci szereplők félidőben elvesztették bizalmukat.

Bitcoin negyedéves határidős diagramOKEx BTC negyedéves határidős (BTCUSD0925) 1 órás diagram – 8/21. Forrás: OKEx, TradingView

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára

BTC hosszú / rövid arány

A hosszú / rövid arány csak gyorsan emelkedett a hétfői emelkedés után, 1,03-ról kezdve elérte a csütörtöki 1,37-et. Ez azt jelzi, hogy a lakossági befektetők üldözték az árfolyamot és veszteségesen vásároltak.

Sőt, mivel nincs további áttörés az árakban, mivel az arány magasabb volt csütörtökön – ezt követően a jelenlegi 1,08-ra esett vissza -, úgy tűnik, hogy a kiskereskedők alacsonyabb szinten adták meg magukat.

A jelenlegi hosszú / rövid arány alacsony a bikapiac esetében, de az 1-nél nagyobb érték azt is jelzi, hogy a piac még mindig nem nagyon meddő. Eközben a nyitott érdeklődés nem javult a nagy esés után, vagyis a kereskedők várakozási és megközelítési módot alkalmaznak.


Bitcoin hosszú / rövid arány - 8 / 14-8 / 21Adatgyűjtési idő: 8/14 4:00 UTC – 8/21 4:00 UTC

A hosszú / rövid arány összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapon

Az OKEx Quarterly Futures prémiuma hétfőn 350 dolláros csúcsot ért el, majd az ár esésével meglepően gyorsan szűkült. Ma 180 dollárra csökkent – és még a múlt pénteki 280 dollárhoz képest is ez jelentős csökkenés. Ez a piaci bizalom egyértelmű hiányára utal a hét közepi hamis kitörés után.

Bitcoin alapdiagram - 8 / 14-8 / 21Adatgyűjtési idő: 8/14 4:00 UTC – 8/21 4:00 UTC

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

A nyitott érdeklődés a hétfői törés után 1,33 milliárd dollárra tetőzött, majd fokozatos csökkenésbe kezdett. A magasabb áron üldöző lakossági befektetőkkel együtt nyilvánvaló, hogy a bálnák az árrally után fokozatosan elzárták a nyereséget.

Mivel az OI most 1,14 milliárd dollárra tért vissza – ami még alacsonyabb is, mint a múlt pénteki 1,2 milliárd dollár – a piacnak több időre lehet szüksége a pozíciók felhalmozásához a következő nagy lépés előtt.

Bitcoin nyitott kamat és kereskedési volumen - 8 / 14-8 / 21Adatgyűjtési idő: 8/14 4:00 UTC – 8/21 4:00 UTC

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelezési arány

Érdekes megjegyezni, hogy a BTC margin hitelezési aránya, hasonlóan a hosszú / rövid arányhoz, a hétfői emelkedés során csökkent, 14 óráról 11-re esett vissza 12 óra alatt. Gyorsan felemelkedett, miután az ár elérte a 12 800 dollárt, ami valószínűleg azt jelzi, hogy voltak olyan piaci szereplők, akik kölcsönvették a BTC-t, hogy az emelkedés alatt rövidítsék az alapul szolgáló eszközt.

Ez az arány most 14-re közeledett, majdnem ugyanolyan értékű, mint múlt pénteken, további változások nélkül.

Bitcoin fedezeti hitelnyújtási arány 8 / 14-8 / 21Adatgyűjtési idő: 8/14 4:00 UTC – 8/21 4:00 UTC

A fedezeti hitelnyújtási arány az azonnali piaci kereskedési adat, amely az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatja egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

A hétfői hullámzás után nagy profit-felvételt figyeltünk meg, és ez a tendencia továbbra is kissé aktív marad, a Bitcoin nem tud erősen visszatérni a támogatási szintektől. Egyelőre úgy tűnik, hogy a bikák eltávolodnak – a baleset miatt kimerültek -, és a Bitcoin kevésbé valószínű, hogy rövid távon erőteljesen helyreálljon.

Előre haladva az árnak vissza kell szereznie 12 300 dollárt, mielőtt a piac visszanyerheti az önbizalmat abban, hogy meghaladja a korábbi 12 800 dolláros kritikus ellenállást.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map