A Bitcoin kiskereskedelmi óvatosság közepette vonul fel, mivel a határidős nyitott kamat új ATH-t határoz meg

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en.

A Bitcoin (BTC) hat zöld heti gyertyát tett közzé október eleje óta, ami hat egymást követő hét nyereséget jelent. A vezető digitális fizetőeszköz ma reggel ismét gőzerőt gyűjtött és 16 490 dollárt ért el az OKEx BTC Index szerint – ez a legmagasabb ár 2018. január második hete óta. Jelenleg az OKEx negyedéves határidős (BTCUSD1225) árfolyama 300 dollár, vagy 1,8% -kal meghaladja az index árát.

A Futures Friday múlt heti cikkében megjegyeztük, hogy az OKEx kereskedési adatai miként tükrözik a piac elfogultságát a rövid távú árfelértékelődés felé. Az e heti adatok többnyire azt mutatják, hogy a kiskereskedők haboznak az árrally üldözésén.

A BTC hosszú / rövid arány általában stagnáló spot árrés hitelezési aránnyal szemben az ármozgással szembesült. Ugyanakkor a negyedéves határidős prémium szintje százalékosan csökkent, és a piaci szereplők óvakodnak a nyitott érdeklődéstől, amely új, minden idők legmagasabb pontját állította fel..

A kiskereskedelmi félelmek ellenére azonban a Bitcoinnak még van hova emelkednie, mivel nem minden kereskedési adat tükrözi a túlmelegedés körülményeit. Ha az ár képes áttörni a 16 000 dolláros ellenállási szintet, az folytathatja a bullish lendületet, és a lakossági befektetők valószínűleg a FOMO pozíciókba kerülnek.

Bitcoin negyedéves határidős ügyletek - 11/13OKEx BTC negyedéves határidős ügyletek (BTCUSD1225), november 13-án, UTC 6: 00-kor. Forrás: OKEx, TradingView

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára.

BTC hosszú / rövid arány

A hosszú / rövid arány nagyrészt ellentétes volt az árral a hét folyamán. Az arány a vasárnapi 1,09-es csúcsról a jelenlegi 0,85-re csökkent, mivel a negyedéves határidős ár 15 200 dollárról 16 600 dollárra nőtt.

Különösen a hosszú / rövid arány gyorsan visszapattant az ár minden egyes visszahúzódásával, ami azt jelzi, hogy a kiskereskedők hosszú pozíciókat nyitottak a meredekségen, de gyorsan bezárták őket, amikor az ár felértékelődött..

Hat hetes nyereség után érthető a kereskedők habozása, hogy folytatják-e az árfolyam emelkedését.

Ezenkívül a BTC örökös swapok finanszírozási rátái sem kerülnek túlmelegedésre, ami azt is jelzi, hogy a lakossági befektetők óvakodnak a visszahúzási kockázatoktól.

Bitcoin hosszú rövid arányAdatgyűjtési idő: 11/6 6:00 UTC – 11/13 6:00 UTC


A hosszú / rövid arány összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapon

Míg az ár emelkedik, a jelenlegi BTC 300 dolláros alapja összhangban van a múlt pénteki értékkel, de százalékos értelemben a prémium valójában csökkent. A prémium stabilitása azt is mutatja, hogy a piac jelenleg nem túlzottan izgatott. A jelenlegi alap azonban továbbra is egészséges és tükrözi a bullish piaci hangulatot.

BTC alaponAdatgyűjtési idő: 11/6 6:00 UTC – 11/13 6:00 UTC

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

A nyílt érdeklődés szerdán kezdett felfelé emelkedni, 1 milliárd dollárról ma reggel 1,2 milliárd dollár csúcsra. Az összes tőzsde összesített nyitott érdeklődése szintén minden idők legmagasabb értékét érte el, 6,1 milliárd dollárra, az egy periódus szerint adatok ferdeségből.

Míg a túlzott nyitott kamat történelmileg növekvő kockázatot jelez, az idei áremelkedés inkább az intézményi pénzek beáramlásának eredménye, és több időre van szükségünk, hogy lássuk, ez a magas nyitott kamat normává válik-e vagy sem.

Nyílt kamat és BTC mennyiség - 11/13Adatgyűjtési idő: 11/6 6:00 UTC – 11/13 6:00 UTC

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelezési arány

A BTC margin hitelezés nem sokat ingadozott a hét folyamán, 9,5 és 11,5 között mozgott, ami azt jelzi, hogy a piac nem FOMO módban van. Egy újabb tőkeáttételi kör az azonnali piacon jelezheti a kiskereskedők rohanását, de a jelenlegi tőkeáttétel továbbra is egészséges szinten marad.

Az árrés hitelezési mutató diagramja - 11/13Adatgyűjtési idő: 11/6 6:00 UTC – 11/13 6:00 UTC

A fedezeti hitelnyújtási arány az azonnali piaci kereskedési adat, amely az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatja egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Hunain Naseer, az OKEx vezető szerkesztője

November a kulcsfontosságú hónap volt a Bitcoin számára, mivel áttörte a 2017 decemberében és 2018 januárjában kialakult fő havi ellenállási szinteket. Az egymást követő gyarapodási sávok miatt a piac természetesen minden új szinten óvatos, mivel a piacon kevés volt. konszolidáció módja a múlt hónap óta.

A héten felülvizsgált határidős kereskedési adatok ezt az óvatosságot tükrözik, mivel a kiskereskedők nagy korrekcióra várnak, de továbbra is kis nyereséget keresnek a kisebb zuhanások és a túlfeszültségek között. Ennek ellenére, ha a BTC-nek sikerül 16 000 dollár körüli erős támogatást kiépítenie, viszonylag egyértelművé válik az útja a 2017-es ATH felé, és a kiskereskedők valószínűleg tisztességes volumen mellett lépnek be a FOMO-ba a piacra, ami még magasabbra emeli az árat.

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

A BTC ára áttörte a 15 800 dolláros ellenállást – vagyis 16 100 dollárt a negyedéves határidős ügyleteken – tovább fokozva a piaci bullish bizalmat. Ma reggel azonban nem volt sok hangerő-erősítés, ami aggodalomra adhat okot. 

A napon belüli támogatás körülbelül 16 100 dollár – vagyis 16 400 dollár – a negyedéves határidős ügyleteknél. Ha a rövid távú rally mintázat folytatódhat, akkor egy kisebb visszahúzás nem fogja megtörni ezt a támogatási szintet. Éppen ellenkezőleg, ha a támogatás nem tartható be, akkor a korrekció jelentősen kibővül. Az alsó támogatás 15 400 dollár.

A jelenlegi rekord magas nyitott érdeklődés egyértelműen aggasztja a piacot, de az azonnali piacon történő erős vásárlás támogathatja az árakat.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map