A Bitcoin konszolidációja csökkenti a piaci hangulatot, mivel a volatilitás továbbra is alacsony – határidős péntek

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en

Ezen a héten a Bitcoin (BTC) árfolyama először felfelé ingadozott, és hétfőn 9,443 dolláros heti csúcsot ért el, majd egy csökkenő tendencia következett, amely csütörtökön heti 9101 dolláros mélypontot eredményezett. A BTC azóta 9200 dollárra tért vissza, ahol jelenleg áll, az OKEx negyedéves jövőbeli (BTCUSD0925) árának megfelelően..

Mivel a Bitcoin szűk, 350 dolláros tartományban kereskedett a hét folyamán, az egy hónapos volatilitás új mélypontot ért el, 28,3% -ot, 2019 márciusától kezdve. Eközben a vezető digitális valuta korrelációja S-vel&A P 500 erős maradt, több mint 60%. Érdekes módon a közelmúltban a részvényeken tapasztalt új csúcsértékek nem fordultak át a Bitcoin-ra, de a hétfői tőzsdei korrekció láthatóan nyomás alá helyezte.

Az OKEx kereskedési adatait megnézve láthatjuk, hogy a hosszú / rövid arány ellentétes az árral, ami azt jelzi, hogy a kereskedők konszolidációs mintában maradnak az árra. Mivel a nyitott kamat továbbra is magas szinten van (közel 800 millió dollár), és a kiskereskedők potenciálisan magas tőkeáttételt használnak, az árnak könnyű volt megfordulnia, miután nagyszámú felszámolást indított el.

OKEx BTC negyedéves határidős (BTCUSD0925) 4 órás diagram. Forrás: OKEx, TradingView

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára.

BTC hosszú / rövid arány

A hosszú / rövid arány lényegében ellentétes volt az ártrenddel a hét folyamán – az arány csökkent, amikor az ár emelkedett, majd emelkedett, amikor az ár csökkent. Ez a tendencia azt jelzi, hogy a kereskedők nem voltak biztosak abban, hogy az árképzés egy adott irányt vesz, és arra számítanak, hogy a konszolidáció folytatódik.

A hosszú / rövid arány többször elérte az 1,15-öt, és vasárnap reggel a heti legalacsonyabb, 0,92-es csúcsot érte el. Jelenleg az arány 1,0 körül mozog, ami tükrözi a piaci szereplők hajlandóságát bármilyen trendre fogadni.

Adatgyűjtési idő: 7/10 4:00 és 7/17 4:00 UTC óra között

A hosszú / rövid arány összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapon


Az OKEx BTC Quarterly Future prémiuma meglehetősen stabil volt az elmúlt héten, folyamatosan az 1% -os sáv körül mozgott az azonnali áron. A 90 dollár és 110 dollár közötti BTC alap szintén ésszerű, tekintve, hogy a volatilitás továbbra is alacsony.

A jelenlegi 103 dolláros prémium (nagyjából 1,1%) valamivel magasabb, mint a múlt pénteki 90 dollár, ami azt mutatja, hogy a piac várakozása a szeptember végi árra ezen a héten nem sokat változott.

Adatgyűjtési idő: 7/10 4:00 és 7/17 4:00 között

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

Múlt pénteken a nyitott kamat, vagyis az OI gyorsan csökkent 800 millióról 756 millió dollárra, miközben az ár 9194 dolláros mélypont elérése után pattogott – ennek eredményeként hatalmas rövid pozíciók nyereséggel záródtak..

A következő napokban az OI ingadozó emelkedő tendenciát mutatott, és csütörtök reggel 816 millió dolláros csúcsot ért el. Jelenleg az OI továbbra is 796 millió dollárral jár, ugyanazon a szinten a március közepi összeomlás előtt.

Adatgyűjtési idő: 7/10 4:00 és 7/17 4:00 UTC óra között

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelezési arány

Az árrés hitelezési ráta, ellentétben a múlt heti általános emelkedő trenddel, tartósan lefelé indult, miután hétfőn 4,2-es csúcsot ért el, ami összhangban van az ártrenddel.

Összességében az arány nagyon szűk, 3,4 és 4,2 közötti tartományban mozgott a hét folyamán, ami azt jelzi, hogy a spot margin kereskedők óvatosak a tőkeáttétel tekintetében.

Adatgyűjtési idő: 7/10 4:00 és 7/17 4:00 UTC óra között

A fedezeti hitelnyújtási arány az azonnali piaci kereskedési adat, amely az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatja egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

A Bitcoin keskeny oldalsó konszolidációja gyengítette a piaci lelkesedést, a kereskedési volumenek nem sokat növekedtek a hét folyamán. Ez az alacsony volatilitás azonban lehetővé tette a kereskedők számára, hogy magas tőkeáttételt alkalmazzanak a piacra lépéshez, ami a rövid távú árcsúcsok miatt nagy felszámolásokhoz vezetett. Mindeközben, miközben az OI továbbra is magas, a piaci szereplők ésszerűen számíthatnak arra, hogy a volatilitás középtávon visszatér.

Amíg a 9300 dolláros ellenállási szint meg nem szakad, a rövid távú tendencia továbbra is a medvék javára válik. Másrészt a bikáknak szemmel kell tartaniuk a 8500 dollárt, mivel minden olyan korrekció, amely nem törik meg ezt a támogatást, jó lehetőségeket kínálhat a piacra lépéshez..

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map