A Bitcoin kopogtatása 12 ezer dollárral, de a kereskedők növekvő bizalomhiányt mutatnak – határidős péntek

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en

Az elmúlt héten a Bitcoin (BTC) több mint 1500 dolláros zuhanást és 1,3 milliárd dollár feletti felszámolást tapasztalt a származékos piacon. A vezető digitális fizetőeszköz azonban felépült egy ekkora esésből, és az ár visszanyerte rövid távú kritikus szintjét, 11 500 dollárt.

A magasabb időkereten a Bitcoin a múlt héten a fontos 10 500 dolláros szint fölé zárt, ahol az ellenállástól a középtávú támogatásig átfordult. Az elmúlt napok áremelkedését azonban a kereskedelem mennyiségének csökkenése kísérte. Figyelnünk kell, hogy a jelenlegi bullish hangulat végre segíthet-e a Bitcoin árfolyamának törésében a történelmi 12 500 dolláros nyomástartomány felett, az OKEx negyedéves jövőjének megfelelően (BTCUSD0925). Jelenleg a negyedéves jövőbeni ár körülbelül 300 dolláros (nagyjából 2,5%) prémiummal rendelkezik az azonnali ár felett.

Az OKEx kereskedési adatait tekintve a vasárnapi éles lépés után több arány is helyreállt. A nyílt kamat és a negyedéves jövedelemdíjak a középsávban futnak. A hosszú / rövid arány gyors csökkenése, miközben az árak emelkednek, a bizalom hiányát jelzi a további gyorsan növekvő ármozgások iránt.

Makró szempontból az arany továbbra is rekordmagas ára segített a Bitcoinnak, amely eszköz nemrégiben erősen korrelált az arannyal, továbbra is erős marad.

OKEx BTC negyedéves határidős (BTCUSD0925) 1W diagram - 8/7. Forrás: OKEx, TradingViewOKEx BTC negyedéves határidős (BTCUSD0925) 1W diagram – 8/7. Forrás: OKEx, TradingView

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára.

BTC hosszú / rövid arány

A múlt vasárnapi eladást megelőzően a BTC hosszú / rövid aránya 1,4-re emelkedett, de nem futott rendkívül magasra. Az eladásokon azonban észrevettük, hogy a hosszú / rövid arány gyorsan felfelé emelkedett 1,51-re, ami azt is jelzi, hogy sok kereskedő elkezdett mártózkodni. Ez lehetővé teszi az ár megfelelő vállalását is.

Érdekes módon az arány a következő napokban végig csökkent, mivel a Bitcoin ára emelkedett. Jelenleg az ár 12 000 dollár közelében van, de a hosszú / rövid arány 1,01-re csúszott, ami azt jelzi, hogy a kiskereskedők nem optimisták a 12 500 dolláros történelmi ellenállási terület feletti rövid távú kitörést illetően.. 

Adatgyűjtési idő: 7/31 4:00 UTC-től 8/7 4:00 UTC-igAdatgyűjtési idő: 7/31 4:00 UTC-től 8/7 4:00 UTC-ig

A hosszú / rövid arány összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.

BTC alapon

A piac bullish hangulata a múlt vasárnap után lelassult. Az OKEx Quarterly Future BTC alapja, amely múlt vasárnap 400 dollár (nagyjából 3,5%) fölött volt, most 315 dollár (2,66%). Ami a jó oldal, a jelenlegi prémium normál tartományban van, és még mindig bőven van helye az arbitrázsoknak.

Adatgyűjtési idő: 7/31 4:00 UTC-től 8/7 4:00 UTC-igAdatgyűjtési idő: 7/31 4:00 UTC-től 8/7 4:00 UTC-ig

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat és az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési volumen

A múlt heti erősen bullish hangulat a kereskedőket magas tőkeáttételre késztette. Ettől a vasárnapi zuhanás nagy felszámolást váltott ki. Az OKEx-en az OI 1,31 milliárd dollárra halmozódott fel vasárnap – ez a legmagasabb szint, amit valaha láttunk.

Ezután a nyitott kamat kedden a csúcsról 1,11 milliárd dollárra esett vissza, és a jelenlegi 1,22 milliárd dollárra tért vissza. A közeljövőben az OI további fellendülését láthatjuk, amely megalapozná az újabb jelentős ármozgást.

Adatgyűjtési idő: 7/31 4:00 UTC-től 8/7 4:00 UTC-igAdatgyűjtési idő: 7/31 4:00 UTC-től 8/7 4:00 UTC-ig

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a nyitott kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelezési arány

A fedezeti hitelezési rátát nem befolyásolta túlságosan a vasárnapi piaci helyzet, és szerdáig 15 körül mozgott. Ezután a szerdai nagygyűlés előtt 10 alá esett, ami azt is jelzi, hogy az azonnali piacon néhány marginális hosszú kereskedő elmulasztotta ezt az árrallyt. Az arány most ismét 14 fölé emelkedett, szintén ésszerű tartományon belül.

Adatgyűjtési idő: 7/31 4:00 UTC-től 8/7 4:00 UTC-ig

A fedezeti hitelnyújtási arány az azonnali piaci kereskedési adat, amely az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatja egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelezési arány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

A Bitcoin jelenlegi középtávú emelkedési tendenciája sértetlen, de a kereskedési volumen jelezhet némi kockázatot. Ha a kereskedési volumen nem tudja felerősíteni a 12 000 dolláros szintre való feljutást, akkor nehéz lesz felülmúlni a korábbi nyomási területet, ami potenciális kettős felső mintát eredményezhet.

A hangulatelemzéshez a piaci szereplőknek szorosan figyelemmel kell kísérniük a nyitott kamat, a finanszírozási ráta és a hosszú / rövid arány változását. Ezek a mutatók most konszolidációs fázisban vannak a vasárnapi esés után, de valószínűleg figyelmeztetést adnak, mielőtt a piac újabb nagy változással szembesülne, például új magas OI-értékkel, nyolc óránként 0,1% feletti állandó finanszírozási rátával vagy hosszú / rövid arány 1,6 felett.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner