A Bitcoin lassú hetet és gyenge árfolyamot lát a kiskereskedelmi óvatosság közepette, mivel a kiskereskedők továbbra is óvatosak és hiányoznak a bálnák – határidős péntek

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en.

A Bitcoin (BTC) árfolyamát gyenge konszolidációs mintázatban tartották múlt péntek óta. Míg voltak ingadozások, például a szombati 8800 dollárra való visszaesés, majd egy gyors visszapattanás, a középtávú 9400 dolláros küszöb érintetlen maradt. Ez a gyenge árművelet a 9000 dolláros támogatás újabb tesztelését eredményezte, amely után az ár a jelenlegi 9 150 dolláros szinten van az OKEx negyedéves jövő (BTCUSD0925) piac szerint.

Az OKEx kereskedési adatait megnézve láthatjuk, hogy a BTC hosszú / rövid aránya nem emelkedett a hét folyamán. Az árrés hitelezési ráta azonban arra utalt, hogy a kiskereskedők kergetik az árfolyam-visszavágást szerdán, közvetlenül a csütörtöki áresés előtt..

Jelenleg a nyitott kamat normál szinten marad, 60 dolláros BTC-alaptal, ami azt jelzi, hogy a piac még mindig konszolidációs szakaszban van. Úgy tűnik, hogy a bálnák egyelőre hiányoznak az akcióból.

OKEx BTC negyedéves határidős (BTCUSD0626) 4 órás diagram. Forrás: OKEx

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára.

BTC hosszú / rövid arány

A hosszú / rövid arány nem sokat mozgott az elmúlt hét napban, 1,0 körül mozgott. A túlnyomórészt bullish piacon ez a tendencia rövid távú bearish hangulatot sugall a kiskereskedők részéről.

A csütörtöki visszavonásban azonban ez az arány 0,85-ig terjedt. Mint már korábban említettük, a 0,8-hoz közeli hosszú / rövid arány azt jelezheti, hogy a lakossági befektetők túlságosan medve vannak, és hogy a piac valószínűleg visszapattan.

Az arány jelenleg 0,9-nél fut, ami a jelenlegi csökkenő kilátásokat jelenti.

Adatgyűjtési idő: 6/26 6:00 – 7/3 6:00 (UTC)

A Long / Short Ratio összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. A hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány alacsony, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot.


BTC alapja

Az egész hét alacsony volatilitása miatt a BTC-alap változása nem volt jelentős, de pozitív maradt. A szombati visszavonásban az OKEx BTC Quarterly Future prémiuma 20 dollár alá esett, de gyorsan visszaállt 60 dollárra, és ebben a tartományban maradt..

Az általános piaci hangulat nem volt túl derűs, de a 60 dolláros prémium azt mutatja, hogy a résztvevők továbbra is arra számítanak, hogy az ár felértékelődik a harmadik negyedév végére.

Adatgyűjtési idő: 6/26 6:00 – 7/3 6:00 (UTC)

Ez a mutató a negyedéves határidős árat, azonnali index árat, valamint az alapkülönbséget mutatja. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

A negyedéves határidős alapok jobban jelzik a hosszú távú piaci trendet. Ha az alap magas (akár pozitív, akár negatív), az azt jelenti, hogy több hely van az arbitrázsra.

Nyílt kamat és kereskedési mennyiség

Korábban megjegyeztük, hogy múlt pénteken meredeken esett az Open Interest. Azóta az OI oldalirányban halad, a csütörtöki emelkedés 567 millió szerződés heti csúcsára (1 szerződés = 100 dollár) vezet, de az összérték semleges marad a bálnaaktivitás vagy a nagy felhalmozódás jele nélkül..

Adatgyűjtési idő: 6/26 6:00 – 7/3 6:00 (UTC)

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, akkor a Nyílt kamat 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és a nyitott kamat rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind a nyitott kamat nő, ez azt jelzi, hogy sok pozíció nyitott.

BTC fedezeti hitelnyújtási arány

A fedezeti hitelezési ráta továbbra is elmaradó mutató, és csütörtökön 2,78-at – a hét legmagasabb értékét – regisztrált, közvetlenül az ár csökkenése előtt. Azóta az arány visszatért 2,17-re, egy normális tartományra.

Adatgyűjtési idő: 6/26 6:00 – 7/3 6:00 (UTC)

Az árrés hitelkamatláb az azonnali piaci kereskedési adatok, amelyek az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és a BTC-t USDT-értékben felvevő felhasználók arányát mutatják egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti abban, hogy megvizsgálják a piaci hangulatot. Általában az USDT-t felvevő kereskedők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítésre törekszik.

Ha a fedezeti hitelarány magas, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

Ez egy újabb lassú hét volt, amikor a Bitcoin 8 800 és 9400 dollár között konszolidálódott. Mindaddig, amíg a 9400 dolláros küszöböt nem törik meg, az árművelet valószínűleg továbbra is elnyomva marad.

Mivel az OI nagyon lassan helyreáll, folyamatosan láthatjuk, hogy az árak szűk sávban mozognak. A jelenlegi alacsony hosszú / rövid arány azonban azt jelzi, hogy a kiskereskedők rövid távon nem optimisták, és ez annak a jele lehet, hogy az ár továbbra is tesztelheti a 8800 dolláros támogatást.

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalához, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési ügyletek folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map