A Bitcoin megtörte az ellenállásokat a választási héten, de a határozatlanság követi az eredményt

A Market Watch Weekly a kriptopiacok és a fejlesztések áttekintése minden héten.

Kiderült az amerikai elnökválasztás előzetes eredménye. Néhány napos bizonytalanság után a nagy médiahálózatok kihirdették Biden hétvégi győzelmét. Bár eltarthat egy ideig a végleges elszámolás, a legnagyobb bizonytalanság, amely az utóbbi időben a piacokat sújtotta, vége. Előre haladva a piacok valószínűleg az idei és a következő év makrogazdasági jövőjére összpontosítanak.

Különösen a piac erősödött, és a Bitcoin (BTC) 15 969 dollárig emelkedett az OKEx BTC Index árának megfelelően, miután a szavazatok száma több államban csütörtök este Biden felé fordult. Miután azonban a média végül szombaton felhívta Biden győzelmét, a Bitcoin több mint 1000 dollárral visszavonult, hogy 14 357 dollárig süllyedjen.

A vezető digitális fizetőeszköz azóta felépült, és 15 000 dollár felett kereskedik, és a hetet több mint 13% -os nyereséggel zárta. Míg a piac határozatlansága látható, az ár elfogy a 2017 decemberében és 2018 januárjában kialakult kritikus havi ellenállásból.

Az OKEx BTC Index ára november 9-én, UTC 12: 00-korOKEx BTC Index ár november 9-én 12:00 órakor. Forrás: OKEx, TradingView

A fő altcoinok közül csak az Ether (ETH) teljesítette ezen a héten a Bitcoint 14,26% -os nyereséggel, amit az ETH 2.0 betéti szerződés erősített. megjelent. További jó nyereségű altcoinok a Chainlink (LINK), a Litecoin (LTC) és a Cardano (ADA) voltak, amelyek heti 8-10% nyereséget arattak..

Ugyanakkor megjegyeztük, hogy a Bitcoin Cash (BCH) és a Bitcoin SV (BSV), amelyek történelmileg szorosan kötődnek a Bitcoinhoz, nem profitáltak a múlt heti gyűlésből. A piac sem túl aktív a készülő BCH keményvillával kapcsolatban, amelyet november 15-re állítanak be.

A főbb kriptovaluták heti hozama, 11 / 2–11 / 8. Forrás: TradingView

Mivel az ETH kényelmesen meghaladja a 400 dollárt, a DeFi tokenek szintén gyorsan visszapattantak múlt péntek óta, és két egyenes hónapos véget értek. Aave volt a legnagyobb heti nyereség – 66,78% -os heti emelkedéssel – a csütörtöki 26 dolláros legalacsonyabb szintről három nap alatt 56 dollárra emelkedett.

Ráadásul az Uniswap (UNI) ára 1,8 dolláros mélypontot ért el, majd erős ellenállást ért el 3 dolláron. A yearn.finance (YFI) teljesítménye még lenyűgözőbb volt, 7500 dolláros mélypontról két nap alatt 17 538 dollárra emelkedett – bár mostanra rendeződött és 14 000 dolláros tartományban kereskedik.

Ugyanakkor a DeFi protokoll kulcsfontosságú mutatói tovább növekedtek, ami erős alapokkal támasztotta alá a visszapattanást. A DeFi protokollokhoz rögzített teljes érték 13,8 milliárdról 14,9 milliárd dollárra nőtt, az Uniswap 2,9 milliárd dolláros TVL vezette a rangot.

A legfontosabb DeFi tokenek heti visszatérései, 11 / 2–11 / 8. Forrás: TradingView

A CME kiadta a legújabb (november 3-i) Bitcoin határidős ügyleteket helyzetadatok november 7-én. A Bitcoin tényleges ármozgása ebben a jelentési időszakban korlátozott volt, de érdemes megjegyezni, hogy a BTC ennek az időszaknak a végéhez közeledve erősen gyorsult az árában.

A nyitott kamat 12 665-ről 11 278-ra csökkent a legutóbbi időszakban, ezzel véget ért a négyhetes növekedés. Ez többé-kevésbé azt mutatja, hogy az intézményi befektetők kezdtek profitot szedni, vagy leépítették pozícióikat.


Az eszközkezelői számlák hosszú pozíciói 770-ről 800-ra emelkedtek, míg a rövid pozíciók változatlanok voltak 0-ban. Ez mutatja e számlák határozott bullish hozzáállását, és az eredményekből kiderül, hogy az eszközkezelők ismét jó előrejelzéseket tettek.

Eközben a tőkeáttétes alapok hosszú pozícióik 5462-ről 4379-re zuhantak a legutóbbi jelentési időszakban, míg rövid pozícióik tandemben 91010-ről 8007-re csökkentek. Ennek eredményeként a tőkeáttételes alapok nem tudták kihasználni a következő emelkedést a múlt hét második felében.

Továbbra is figyelemmel kísérjük, hogy az eszközkezelők a múlt heti jelentős emelkedés után folyamatosan hozzáadják-e hosszú pozícióikat vagy elhoznak-e némi profitot.

CME Bitcoin határidős adatok – A tőkeáttételes alapok száma, hosszúkák és rövidnadrágok. Forrás: Quandl

Mivel a Bitcoin meghaladja a 15 000 dollárt, egyes piaci adatok kezdik mutatni a túlmelegedés jeleit. A viselkedési pénzügyi adatszolgáltató szerint sentix GmbH, A Bitcoin hangulata új csúcsot ért el, meghaladva a korábbi csúcsot a 2017-es piaci fellendülés során. Eközben a BTC határidős nyitott kamatai a ferdeség adatai szerint 5,6 milliárd dollárra rúgtak, 0,1 milliárd dollárral alacsonyabbak az augusztus 17-i mindenkori csúcson. Ezek a növekvő mutatók a kockázat drámai növekedését tükrözik.

Hangulat a Bitcoin-ra és a Bitcoin árára. Forrás: sentix GmbH

Előretekintés a héten

Az amerikai választások után a Cboe volatilitási indexe, a VIX, erősen – 40-ről 25-re – esett vissza. Történelmileg a VIX alacsonyabb tartományban tartása általában a Bitcoin árának felértékelődését támogatta. A dollár index szintén visszaesett a korábbi mélypontra a 92-es területen. Az arany a gyenge dollár miatt a múlt héten közel 100 dollárral emelkedett 1880 dollárról, a piaci szereplőknek pedig figyelniük kell a Bitcoin reakciójára a választások utáni változásokra.

A rejtjelezésben a Bitcoin Cash november 15-én kezdi meg a kemény villáját, míg az ETH továbbra is reagálhat az Ethereum 2.0 közelgő bevezetésére.

Nem OKEx kereskedő? Ismerje meg, hogyan kezdje meg a kereskedést!

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map