A Bitcoin nagy bukási nehézségeket lát, de a bányászok még mindig élnek: Piaci megfigyelés hetente

A Bitcoin (BTC) árának emelkedése a múlt héten egy gyors visszapattanás után lelassult. A hagyományos piacokon az S&P emelkedett 10,21 százalék ezen a héten, a legnagyobb heti nyereség 2009 márciusa óta az Egyesült Államok Kongresszusa szavazott 2 billió dolláros ösztönző számla elfogadására – amely az Egyesült Államok történelmében a legnagyobb. A lépéssel enyhíteni kívánják a koronavírus (COVID-19) globális terjedésének következményei által okozott gazdasági szenvedéseket..

Ezen a héten emelkedtek az arany határidős ügyletei is 9,5 százalék, azok legnagyobb heti nyereség 2008. szeptember óta a Bitcoin közel 7 százalékkal emelkedett ugyanabban a kereskedési időszakban, de az amerikai tőzsde bezárása után zuhant.

A Bitcoin és az amerikai részvények továbbra is eltérnek egymástól. A 90 napos Pearson Korrelációs együttható a BTC és az S között&A P 500 a március 17-i 0,598-as csúcsról 0,516-ra esett március 27-én Coinmetrics.

OKEx BTC / USDT vs S&P 500 határidős óránkénti ár. Forrás: Tradingview

A bányászati ​​nehézségek drámai csökkenése

A Bitcoin árának február vége óta tartó összeomlása miatt a kriptopénz hálózata drámai változáson ment keresztül a bányászat nehézségében március 26-án. A bányászati ​​nehézségek csökkentek 15,95 százalék szerint 13,91T-ig Oklink.com

Ez ötödik alkalommal A Bitcoin történetében a hálózat több mint 10 százalékkal csökkentette nehézségeit, és ez a valaha volt legnagyobb csökkenés abszolút hasító erő Glassnode szerint.

A NovaBlock bányászati ​​medence adatai szerint a Bitcoin legnagyobb nehézség csökken százalékban 2011. október 31-én történt, amikor 1,47 millióról 1,20 millióra csökkent, ami 18 százalékos csökkenést jelent. A nehézségek csökkenése azt jelzi, hogy kevesebb bányász versenyez az újonnan vert bitcoinért, mivel kevésbé volt nyereséges ezt megtenni.

Az Oklink BTC feleződése szerint visszaszámláló oldal, a Bitcoin felére várhatóan május 12. körül kerül sor. A Bitcoin blokk jutalma blokkonként 12,5 érméről 6,25 utáni felezésre csökken. A felhasználók élőben nézhetik a visszaszámlálást az oldalon.

Bitcoin nehézség vs ár. Forrás: Glassnode

A Bitcoin-bányászok nem adják fel

Alapján Tokenanalyst adatok Jai Prasad társalapító és vezérigazgató által a Twitteren idézve a COVID-19 miatti áresés ellenére sem csökken a bányászok egyenlege. A legjobb bányászok és medencék a szokásos módon üzemelnek. De a bányászati ​​platformok átlagos eladási ára 30-50 százalékkal csökkent a február közepi kínai tavaszi fesztivál előtti árhoz képest. bányász interjúja írta Odaily.

Wu Jihan, a Bitmain vezérigazgatója mondott ban ben egy interjú ezen a héten, hogy viszonylag optimista a Bitcoin 2020-as árával kapcsolatban. A gazdasági tevékenység fellendülése és a kormányok mennyiségi lazító politikája miatt úgy véli, hogy a pénzügyi eszközök árának vissza kell állnia.

Sőt, egy új típusú Bitmain bányászati ​​berendezés – az Antminer S19 – ment eladó az elmúlt héten, 24 órán belül elfogyott. Az S19 számítási teljesítménye elérte a 110T-t, amely jelenleg a legfejlettebb bányászati ​​berendezés, jelentősen megelőzve a versenytársakat.

 Összesített bányászmérleg. Forrás: Tokenanalyst


A bullish trendvonal érvénytelen

A Bitcoin árfolyama pénteken 6400 dollár alá esett, ami egy rövid és középtávú időkeret szempontjából döntő szint – áll az OKEx március 27-i piacelemző csoportja szerint. Az ár megtörte az óránkénti diagram bullish trendvonalát. A vezető kriptovaluta sajtóidőszakban 6 200 dollár körül mozog.

OKEX BTC / USDT ár. Forrás: OKEx

A BTC Long / Short Ratio – amely a nettó hosszú és rövid pozícióval rendelkező felhasználók arányát mutatja egy adott időszakban – jelenleg 0,96-ig tart, miután március 28-án, szombaton már csak 0,67-ig süllyedt. A felhasználók száma rövid pozíciókkal még mindig valamivel magasabb, mint a hosszú.

BTC hosszú / rövid arány 3 / 22-3 / 30. Forrás: OKEx derivatív kereskedési adatok

Hongkongi idő szerint péntek délután indult az új Bitcoin határidős negyedéves szerződés (BTCUSD0626). Az alábbi ábra negatív 44 dolláros prémiumot mutat a negyedéves jövőbeli és azonnali árak között a sajtóidőszakban, ami azt jelzi, hogy a piaci szereplők többsége arra számít, hogy az azonnali ár lefelé halad előre.

A BTC negyedéves jövőbeli alapja 3 / 22-3 / 30. Forrás: OKEx derivatív kereskedési adatok

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalakor, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen.

Kövesse az OKEx-et:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map