A Bitcoin Rally gyorsan véget ér, mivel a piaci hangulat továbbra is óvatos marad – a határidős péntek

A Futures Friday egy negyedéves negyedéves Bitcoin-határidős jelentés az OKEx-en.

Ezen a héten a Bitcoin (BTC) hétfőn magasra, 9 945 dollárra nőtt, hosszú távon, szűk tartományon belül. Azonban nem tudta fenntartani a nyereséget, és szerdán hátrányos helyzetbe lépett, mielőtt csütörtök hajnalban elérte a heti 9011 dolláros mélypontot. Jelenleg a Bitcoin 9300 dollár körül mozog, az OKEx negyedéves jövője (BTCUSD0925) szerint, kevesebb mint 1% -ot esett vissza múlt péntekhez képest.

A piaci mozgások azt jelzik, hogy a Bitcoin ára továbbra is korrelál az amerikai részvényekkel, és a szerdai csökkenés mindkét piacon megfigyelhető volt. Eközben a 10 000 dolláros szint többszöri elutasítása a Bitcoin kereskedőket az árkategória körül tartotta.

Technikai szempontból a vásárlási mennyiség szerdán nem növekedett, ami azt jelzi, hogy a helyreállítási kísérletek nagyon gyengék voltak. A relatív erősség index technikai csökkenő eltérései az óránkénti grafikonon is láthatók voltak, mielőtt az ár visszatért a 9 000 dolláros szintre.

Az OKEx kereskedési adatait tekintve a Long / Short Ratio a bearish piaci hangulatot tükrözi, míg a BTC alapja – amely jelenleg 80 dolláron áll – azt jelzi, hogy a kereskedők még mindig kissé optimisták a középtávú ármozgásokkal kapcsolatban..

OKEx BTC negyedéves határidős (BTCUSD0925) 1 órás diagram. Forrás: OKEx

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára

BTC hosszú / rövid arány

A BTC Long / Short Ratio közvetlenül a hétfői árnövekedés előtt 0,88-ra csökkent, ami azt jelzi, hogy a 0,9 alatti csökkenés visszafordító jelnek tekinthető, mint a jelenlegi piaci körülmények között. Az arány azonban alig haladta meg az 1,0-et, amikor az ár meghaladta a 9600 dollárt, ami a piaci szereplők által alkalmazott óvatos megközelítésre utal. Jelenleg az arány 0,98 körül mozog, ami rövid távú egyensúlyt mutat az érzelmekben.

Adatgyűjtési idő: 6/19 4:00 és 6/26 4:00 (UTC)

A Long / Short Ratio összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. Ez azt jelenti, hogy a hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány 1 alatt van, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot, és fordítva.


BTC alapja

A negyedéves jövőbeni (BTCUSD0925) prémium 70 dollár körül mozgott múlt pénteken, és a szerdai visszavonás előtt 130 dollárig is eljutott. Jelenleg a BTC alapja 80 dollár körül mozog, ami azt jelzi, hogy néhány kereskedő továbbra is optimista a középtávú árral szemben.

A heti magasabb contango szint azonban sok arbitrázs alapot vonzhat a rövid pozíciók nyitására, ami a felfelé irányuló lépéseket nagyobb kihívást jelentheti.

Adatgyűjtési idő: 6/19 4:00 és 6/26 4:00 (UTC)

Ez a mutató mutatja a negyedéves határidős árat, azonnali index árát, valamint a közöttük lévő alapkülönbséget. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

Nyílt kamat és kereskedési mennyiség

A Bitcoin a hét eleji rali előtt gyenge ármozgást mutatott, és ez tükröződött a nyílt kamatban is. Az OI az áremelkedés előtt nagyjából változatlan maradt, és kedden 5,8 millió szerződésről (1 szerződés = 100 USD) gyorsan 6,7 millió szerződésre emelkedett. A felhalmozás összhangban volt az ármozgással, jelezve, hogy a bikák hosszú pozíciókat nyitottak.

A szerdai hirtelen esés után azonban az OI 6,35 millió szerződésre csökkent, de még mindig jóval magasabb, mint a múlt héten. Eközben az ár némi bizonytalansággal néz szembe a hétvégén, főleg, hogy ma több mint egymilliárd dollár értékű opció jár le.

Adatgyűjtési idő: 6/19 4:00 és 6/26 4:00 (UTC)

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, az OI 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és az OI rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind az OI növekszik, az azt jelzi, hogy sok új pozíció nyílt.

BTC fedezeti hitelnyújtási arány

Az árrés hitelkamatláb szorosan szinkronban mozgott az árral a héten – ami arra utal, hogy az azonnali piaci szereplők az árképzésre reagálva kereskedtek – heti csúcsot ért el szerdán reggel Ázsiában, amikor az ár 9800 dollárra emelkedett, majd gyorsan a jelenlegi szintre esett 1,4-es, mivel az ár csökkent.

Adatgyűjtési idő: 6/19 4:00 és 6/26 4:00 (UTC)

A fedezeti hitelkamatláb az azonnali piaci kereskedési adatok, amelyek az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és az USDT-értékben BTC-t kölcsönzők közötti arányt mutatják egy adott időszakban..

Ez az arány a kereskedőket is segíti a piaci hangulat felmérésében. Általánosságban elmondható, hogy az USDT-t kölcsönvevők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítése.

Ha a fedezeti hitelarány magas, ez azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

Miután elvesztette a 9 650 dolláros támogatást, a Bitcoin ára továbbra is gyengeséget mutat. Jelenleg az ár a 60 napos mozgóátlag alatt van, ami ellenállási szintként működhet az esetleges visszapattanások esetén. Az alsó oldalon 9000 dollár a legfontosabb támogatás, amelyet meg kell nézni.

RJ, Származékkereskedő

Az elmúlt hetekben azt látjuk, hogy valahányszor a határidős delta megközelíti a nullát, a piac túlértékesített helyzetbe kerül, és visszaugrik. Ez logikailag megmagyarázható, mivel a határidős ügyletek a piaci hangulatot és az elmaradottságot képviselik, vagy a kontangóba süllyedés félelmet mutat, míg a növekvő kontangó túlzott önbizalmat vagy akár eufóriát mutat..

A befektetési 101-es szabályt követve a piacok az eufórikus érzelmek és a félelem miatt gyűlnek össze. Amikor a BTC a héten 9800 dollárra emelkedett, a határidős kontangó új, 138 bázispontos csúcsra emelkedett, ami a legmagasabb volt a 10 000 dolláros csúcs óta (168 pont). Ez már egyértelmű jelzés volt arról, hogy a vágyak túl lelkesek voltak, és a lökés valószínűleg elhalványul.

Azóta a contango visszaesett a 40 pontos tartományba, mielőtt 80 pont körül helyreállt volna, ami még mindig viszonylag egészséges, de ismét csökkenhet, vagy akár rövid időre elmaradhat – ez jól jelzi a félelmet a piac és egy esetleges követendő fellendülés.

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalához, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen.

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map