A Bitcoin Rally gyorsan véget ér, mivel a piaci hangulat továbbra is óvatos marad – a határidős péntek

A határidős péntek a negyedéves Bitcoin határidős ügyletek heti áttekintése az OKEx-en.

Ezen a héten a Bitcoin (BTC) hétfőn magasra, 9 945 dollárra emelkedett, hosszú távon, szűk tartományon belül. Azonban nem tudta fenntartani a nyereséget, és szerdán hátrányos helyzetbe lépett, mielőtt csütörtök hajnalban elérte a heti 9011 dolláros mélypontot. Jelenleg a Bitcoin 9300 dollár körül mozog, az OKEx negyedéves jövője (BTCUSD0925) szerint, kevesebb mint 1% -ot esett vissza múlt péntekhez képest.

A piaci mozgások azt jelzik, hogy a Bitcoin ára továbbra is korrelál az amerikai részvényekkel, és a szerdai csökkenés mindkét piacon megfigyelhető volt. Eközben a 10 000 dolláros szint többszöri elutasítása a Bitcoin kereskedőket az árkategória körül tartotta.

Technikai szempontból a vásárlási mennyiség szerdán nem növekedett, ami azt jelzi, hogy a helyreállítási kísérletek nagyon gyengék voltak. A relatív erősség index technikai csökkenő különbségei az óránkénti grafikonon is láthatók voltak, mielőtt az ár visszaállt volna a 9 000 dolláros szintre.

Az OKEx kereskedési adatait tekintve a Long / Short Ratio a bearish piaci hangulatot tükrözi, míg a BTC alapja – amely jelenleg 80 dolláron áll – azt jelzi, hogy a kereskedők még mindig kissé optimisták a középtávú ármozgásokkal kapcsolatban..

OKEx BTC negyedéves határidős (BTCUSD0925) 1 órás diagram. Forrás: OKEx

OKEx kereskedési adatok leolvasása

További mutatók felfedezéséhez látogasson el az OKEx kereskedési adatok oldalára

BTC hosszú / rövid arány

A BTC Long / Short Ratio közvetlenül a hétfői árrally előtt 0,88-ra esett vissza, jelezve, hogy a 0,9 alatti csökkenés visszafordító jelnek tekinthető, mint a jelenlegi piaci körülmények között. Az arány azonban alig haladta meg az 1,0-et, amikor az ár meghaladta a 9 600 dollárt, ami a piaci szereplők által alkalmazott óvatos megközelítésre utal. Jelenleg az arány 0,98 körül mozog, ami rövid távú egyensúlyt mutat az érzelmekben.

Adatgyűjtési idő: 6/19 4:00 és 6/26 4:00 (UTC)

A Long / Short Ratio összehasonlítja a hosszú pozíciókat nyitó felhasználók teljes számát a rövid pozíciókat nyitókkal. Az arányt az összes határidős és örökös csereügyletből állítják össze, és a felhasználó hosszú / rövid oldalát a BTC nettó pozíciója határozza meg.

A származtatott ügyletek piacán, amikor egy hosszú pozíciót nyitnak, akkor azt egy rövid pozíció egyensúlyozza ki. Ez azt jelenti, hogy a hosszú pozíciók teljes számának meg kell egyeznie a rövid pozíciók teljes számával. Ha az arány 1 alatt van, ez azt jelzi, hogy többen tartanak rövidnadrágot, és fordítva.


BTC alapja

A negyedéves jövőbeni (BTCUSD0925) prémium 70 dollár körül mozgott múlt pénteken, és 130 dollárig ment a szerdai visszavonás előtt. Jelenleg a BTC alapja 80 dollár körül mozog, ami azt jelzi, hogy néhány kereskedő továbbra is optimista a középtávú árral szemben.

A heti magasabb contango szint azonban sok arbitrázs alapot vonzhat a rövid pozíciók nyitására, ami a felfelé irányuló lépéseket nagyobb kihívássá teheti.

Adatgyűjtési idő: 6/19 4:00 és 6/26 4:00 (UTC)

Ez a mutató mutatja a negyedéves határidős árat, azonnali index árát, valamint a köztük lévő alapkülönbséget. Egy adott idő alapja megegyezik a negyedéves határidős árral, levonva az azonnali index árát.

A határidős ár tükrözi a kereskedők elvárásait a Bitcoin árával kapcsolatban. Ha az alap pozitív, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Ha az alap negatív, az azt jelzi, hogy a piac bearish.

Nyílt kamat és kereskedési mennyiség

A Bitcoin a hét eleji rali előtt gyenge ármozgást mutatott, és ez tükröződött az Open Interestben is. Az OI az áremelkedés előtt nagyjából változatlan maradt, és gyorsan emelkedett az 5,8 millió szerződésről (1 szerződés = 100 USD) a keddi 6,7 millió szerződésre. A felhalmozás összhangban volt az ármozgással, jelezve, hogy a bikák hosszú pozíciókat nyitottak.

A szerdai hirtelen esés után azonban az OI 6,35 millió szerződésre csökkent, de még mindig jóval magasabb, mint a múlt héten. Eközben az ár némi bizonytalansággal néz szembe a hétvégén, főleg, hogy ma több mint egymilliárd dollár értékű opció jár le.

Adatgyűjtési idő: 6/19 4:00 és 6/26 4:00 (UTC)

A nyitott kamatláb a fennálló határidős ügyletek / swapok teljes száma, amelyeket egy adott napon még nem zártak le.

A kereskedési volumen a határidős ügyletek és az örökös csereügyletek teljes kereskedési volumene egy adott időszakban.

Ha 2000 hosszú és 2000 rövid szerződés van nyitva, az OI 2000 lesz. Ha a kereskedési volumen megugrik, és az OI rövid időn belül csökken, ez azt jelezheti, hogy sok pozíció zárva van, vagy kényszerültek felszámolásra. Ha mind a kereskedési volumen, mind az OI növekszik, az azt jelzi, hogy sok új pozíció nyílt.

BTC fedezeti hitelnyújtási arány

A fedezetkölcsön-ráta szorosan szinkronban mozgott az árral a héten – ami arra utal, hogy az azonnali piaci szereplők az árképzésre reagálva kereskedtek – heti csúcsot ért el szerdán reggel Ázsiában, amikor az ár 9800 dollár fölé emelkedett, majd gyorsan a jelenlegi szintre esett 1,4-es, mivel az ár csökkent.

Adatgyűjtési idő: 6/19 4:00 és 6/26 4:00 (UTC)

A fedezeti hitelarány az azonnali piaci kereskedési adatok, amelyek az USDT-t kölcsönvevő felhasználók és az USDT-értékben BTC-t kölcsönzők közötti arányt mutatják egy adott időszakban.

Ez az arány a kereskedőket is segíti a piaci hangulat felmérésében. Általánosságban elmondható, hogy az USDT-t kölcsönvevők célja a BTC vásárlása, a BTC-t felvevő pedig rövidítése.

Ha a fedezeti hitelarány magas, az azt jelzi, hogy a piac bullish. Amikor alacsony, ez azt jelzi, hogy a piac bearish. Ennek az aránynak a szélsőértékei történelmileg a trend megfordulását jelzik.

Kereskedői betekintés

Robbie, az OKEx befektetési elemzője

Miután elvesztette a 9 650 dolláros támogatást, a Bitcoin ára továbbra is gyengeséget mutat. Jelenleg az ár a 60 napos mozgóátlag alatt van, ami ellenállási szintként működhet az esetleges visszapattanások esetén. Az alsó oldalon 9000 dollár a legfontosabb támogatás, amelyet meg kell nézni.

RJ, Származékkereskedő

Az elmúlt hetekben azt látjuk, hogy valahányszor a határidős delta megközelíti a nullát, a piac túlértékesített helyzetbe kerül, és visszaugrik. Ez logikusan megmagyarázható, mivel a határidős ügyletek a piaci hangulatot és az elmaradottságot képviselik, vagy a kontangóba süllyedés félelmet mutat, míg a növekvő kontangó túlzott önbizalmat vagy akár eufóriát mutat.

A befektetési 101-es szabályt követve a piacok az eufórikus érzelmek és a félelem miatt gyűlnek össze. Amikor a BTC a héten 9800 dollárra emelkedett, a határidős contango új, 138 bázispontos csúcsra emelkedett, ami a legmagasabb volt a 10 000 dolláros csúcs óta (168 pont). Ez már egyértelmű jelzés volt arról, hogy a vágyak túl lelkesek voltak, és a lökés valószínűleg elhalványul.

Azóta a contango visszaesett a 40 pontos tartományba, mielőtt 80 pont körüli helyre állt volna, ami még mindig viszonylag egészséges, de ismét csökkenhet, vagy akár rövid időre elmaradhat – ez jól jelzi a félelmet a piac és a követendő esetleges fellendülés.

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalához, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map