A Bitcoin-SPX korreláció jeopardizálhatja a Bitcoin visszapattanását: technikai kedd

Röviden

  • A kriptopénzpiacok kedden többnyire zöld színben voltak, mivel a BTC árai fokozatosan visszaérték a 9 100 dolláros szintet.
  • Az adatok azt mutatják, hogy a BTC és az SPX közötti összefüggés ismét növekszik, ami újból aggodalomra adhat okot a kriptográfia kereskedők számára.
  • A DeFi tokenek figyelemre méltó áraktivitást tapasztaltak, a KNC meghaladta a 8% -ot.

Piaci áttekintés

A kriptopénzpiacok kedden Ázsiában nagyon lassan helyreálltak, miután a Bitcoin (BTC) árfolyama a hétvégén röviden érintette a 8800 dolláros szintet. Míg a BTC ára a korai ülésen a 9 100 dolláros területre emelkedett, a mennyiségek érezhetően alacsonyabbak voltak. A visszapattanás a BTC-t is visszavitte a kereskedési tartományba, ahol az elmúlt hónap nagy részét töltötte.

Eközben az SPX és a BTC közötti összefüggések újból aggodalomra adhatnak okot a kereskedők számára. A blokkkutatás adatai azt mutatják, hogy a kettő közötti kapcsolat visszatért a márciusi szintre, 0,31 körülire. Míg az érték még mindig viszonylag alacsony az áprilisi szinthez képest, az Egyesült Államok kulcsfontosságú államaiban az egyre növekvő számú új COVID-19 eset egyre nagyobb aggodalomra ad okot a részvénypiacok számára. Tekintettel a közelmúltbeli korrelációra, az SPX COVID által vezetett korrekciója gyorsan hullámozhat a kriptovaluta piacokon.

Az SPX / BTC 1M gördülő korreláció visszapattant. Forrás: The Block Research

Másrészt úgy tűnik, hogy a BTC opciós piacok a piaci hangulatot tükrözik, kissé elfogult a pozitív oldal felé. A ferdülés adatai azt mutatják, hogy a BTC eladási / hívási aránya júniusban 0,40 és 0,49 között maradt, ami azt jelenti, hogy a nyitott kamatlábak kevesebb mint fele volt eladásokban. Bár az arány fokozatosan növekszik, a jelenlegi érték még mindig lényegesen alacsonyabb, mint a felezés előtti / utáni időszak. Érdemes megjegyezni, hogy az arány önmagában nem mutatja az opciós piacok teljes képét – további adatokat az OKEx Opciós Kereskedési Adatok részben tekinthet meg..

BTC Put / Call arány. Forrás: Skew

Másutt az altcoin-tér vegyes táska volt kedden, a Bitcoin SV (BSV) és a Dogecoin (DOGE) kissé mínuszban, míg az Ether (ETH) és a Litecoin (LTC) körülbelül 1% -ot erősödött. A DeFi tokenek jelentős áraktivitást tapasztaltak, a Kyber Network (KNC) több mint 8% -kal emelkedett a hírek hogy a Maker DAI hitelplatformján fedezeti lehetőségként került hozzá.

Árelemzés

BTC / USDT – 50d-MA kulcsszint bikáknál

Legutóbbi technikai keddi kiadásunkban kiemeltük annak valószínűségét, hogy a BTC / USDT felülvizsgálja az egyéves ellenállásból megfordult támogatási trendvonalat, közel 8 850 dollárhoz – a támogatást ezen a területen most újra megerősítik.

A pozitív lendület kissé megélénkül, amikor a sztochasztikus bullish crossovert produkál. Az RSI azonban viszonylag változatlan maradt, ami azt jelzi, hogy a bikák még nincsenek teljes ellenőrzés alatt.

Bár az egyéves trendvonal támogatását megerősítették, a BTC továbbra is az előző háromszög minta támogatási vonala alatt kereskedik.

Az 50 napos mozgóátlag 9400 dollár közelében továbbra is kulcsfontosságú a BTC-bikák figyeléséhez. Ennek a szintnek az visszaszerzése megalapozhatja a valódi trendfordítást, lehetővé téve a Bitcoin számára, hogy újra tesztelje a 10 000 dolláros szintet.

Hátránya, hogy a megerősített egyéves ellenállásból kifolyólag támogatott trendvonal 8 700 dollárról 8 800 dollárra továbbra is aktív marad.

BTC / USDT 50d-MA fókuszban. Forrás: OKEx, TradingView

ETH / USDT – Kezeli az irányítást?

Az ETH / USDT visszavonult a 78,6% -os Fibonacci retracementhez 223 dollár közelében. Az ilyen szintű támogatás kezdetben megerősítettnek tűnik, de ez nem azt jelenti, hogy innen megfordulást lehet látni.

A Momentum mutatói azt mutatják, hogy az ETH medvék továbbra is kontroll alatt állnak, az OBV a legutóbbi lefelé irányuló csatornában maradt, és a MACD valószínűleg nem hoz létre rövid távon bullish crossovert.

Bár a sztochasztikusnak látszik a bullish crossover, nincs elég bizonyíték arra, hogy a trend megfordulása hamarosan bekövetkezhet.

Az előző háromszög minta alsó támaszpontja 238-240 dollár közelében valószínűleg ellenállási zónává válik, míg a vasárnapi 215 dolláros mélypont hátrányosan aktív.

A medvék továbbra is ellenőrzik az ETH / USDT-t. Forrás: OKEx, TradingView

LTC / USDT – Építés a megfordulás felé?

Az LTC / USDT az elmúlt három hónapban nagyrészt szűk körben kereskedett, lassan kúszott a csatorna alsó támogatása felé.

A mutatók most a pozitív lendület felhalmozódását tükrözik, a MOM napi felfelé irányuló csatornát képez az elmúlt két hétben, a sztochasztikus pedig nemrégiben feneket alkot. Az RSI azonban még nem erősítette meg ezt az eltérést.

A legutóbbi, 41–42 dollár körüli csökkenő tendencia kulcsfontosságú lehet a bikák megfigyeléséhez. Ettől a trendtől felfelé haladva 50 dollár lehet a színpad, míg a 39 dollár továbbra is az alsó szinten figyelhető.

Ideje változtatni az irányt LTC / USDT-ben? Forrás: OKEx, TradingView

KNC / USDT – Még egy zászló érkezik?

A KNC / USDT a keddi ülésszak egyik legjobb alternatívája volt. A pár két bullish zászlót készített az elmúlt két hónapban. A harmadik zászló lehetősége él, de a mutatók azt mutatják, hogy a párnak először további konszolidációra lehet szüksége.

Eközben a Bollinger Bands ismét szűkült, jelezve, hogy az áringadozás hamarosan megélénkülhet. Hasonló lendületmintákat láthattunk kialakulni az RSI-ben és a MACD-ben – és ha a történelem megismétlődik, a piacok a konszolidáció után egy harmadik bullish zászlót láthatnak.

A vasárnapi legalacsonyabb, 0,9922 dolláros legalacsonyabb szint lehet a figyelhető szint, míg 1,3 dollár lehet a felső terület, amelyre koncentrálni kell.

Két zászló látható a KNC / USDT napi grafikonon. Forrás: OKEx, TradingView

ADA / USDT – Tőzsdei kereskedési lehetőségek?

Az ADA / USDT március közepe óta egy felfelé irányuló csatornán mozog, és a pár az elmúlt napokban megközelítette a csatorna alacsonyabb támogatását.

A lendület mutatói biztató jeleket mutatnak, az RSI magasabb mélységeket, a MACD pedig bullish crossovert produkál. Ezek a jelek támogathatják a csatorna felfelé irányuló ellenállásának újbóli tesztelését 0,105 dollár közelében.

A Bollinger zenekarok szorítása arra is utal, hogy hamarosan lehetséges kitörés lehet. Úgy tűnik, hogy a pár érvényes támogatást talált a 78,6% -os Fibonacci Retracement-nél, közel 0,0726 dollárhoz, ami lehet az alsó figyelhető terület.

ADA / USDT a napi felfelé irányuló csatornán. Forrás: OKEx, TradingView

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalához, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner